Zomervakantie Cuba
zomervakantie cuba

Zomervakantie Cuba

Lijkt het jou wat om met een cocktail in je hand te relaxen bij een hagelwit strand? Ja he? Dan is een zomervakantie Cuba echt wat voor jou! Bekijk snel ons aanbod met de allerbeste zomervakantie deals naar Cuba. Staat jouw droomvakantie hier niet tussen? Laat ons dan via een reisalert weten hoe jouw droomvakantie eruit ziet. Zodra wij dan een passende deal voor je hebben gevonden, krijg je direct een melding. Hoe handig!

Op zomervakantie naar Cuba

Geniet van bounty stranden, Cubaanse sigaren, kleurrijke cocktails & blinkende oldtimers! Tijdens een zomervakantie Cuba ga jij je zeker niet vervelen! Je vindt prachtige natuur in Cuba maar ook voor geschiedenis en cultuur ben je hier op de goede plek. Cuba is een eiland dat ligt bij de Caribbean., waardoor het prachtige stranden heeft. Wil je tijdens je zomervakantie Cuba vooral chillen? Ga dan naar Varadero of Holguín. Liever een avontuurlijke vakantie? Dan is Cuba ook uitermate geschikt! Het is ook leuk om een rondreis te maken door Cuba, huur dan vooral een auto! Zo mis jij niks tijdens je zomervakantie Cuba. Cuba is een verassend land dat langzaam begint te veranderen door de in invloed van de vele toeristen.. Ga dus nog snel het oude Cuba ontdekken (voordat je te laat bent) tijdens je zomervakantie!

Het weer in Cuba

Cuba heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperaturen liggen overdag dan ook rond de 30 graden. Het regenseizoen valt van mei t/m oktober, maar vooral in september en oktober is er het meeste kans op tropische stormen en cyclonen.  De ‘koudste’ maanden zijn januari en februari met temperaturen rond de 25 graden. Maar wat is nou de beste reistijd om naar Cuba te gaan? Cuba is het hele jaar eigenlijk goed te bezoeken, maar de beste reistijd is toch echt na de regenperiode, van november tot april dus!

Wat te doen tijdens je zomervakantie Cuba

Tijdens je zomervakantie Cuba wil je er natuurlijk wel alles uithalen! Hieronder hebben wij de állerbeste tips op een rijtje gezet zodat jouw vakantie onvergetelijk word.

Havana

Dit is de kleurrijke hoofdstad van Cuba. De stad kan je onderverdelen in 3 wijken: Habana Vieja, Centro Habana en Vedado. In de eerste wijk kun je veel historische bezienswaardigheden vinden en het is tevens ook de oudste wijk. Als je veel van architectuur houdt dan is Centro Habana jouw op het lijf geschreven, je vindt hier namelijk veel verschillende bouwstijlen! Vedado is de meest rijke wijk van de drie, dit is ook niet gek want het is de belangrijkste wijk met veel politieke gebouwen.

Varadero

Wil jij het liefst ultiem genieten op een wit zandstrand met een cocktail in je hand? Dan mag je Varadero zeker niet overslaan tijdens je zomervakantie Cuba. Varadero wordt ook wel Playa Azul, de letterlijke vertaling is hiervan blauw zand. Maar het zand is niet blauw, het water daar in tegen wel! Dat in combinatie met parelwitte stranden maakt het een droombestemming! TIP: maak een boottocht naar Rio Canimar!

Bellamar Grotten

Dit is het grootste grottencomplex van Cuba en is zeker een bezoekje waard. De grotten liggen maar liefst 26 meter onder de zeespiegel & je kunt hier fossielen vinden van zeedieren die meer dan 26 miljoen jaar oud zijn. Deze grotten kunnen trouwens alleen bezocht worden onder begeleiding van een gids, dit is geen enkel probleem, er worden genoeg excursies aangeboden!

Malecon

Dit is de gezelligste en de beroemde 7 kilometer lange straat van Cuba. Struin hier langs de winkels, eet bij de heerlijke restaurants en geniet van een drankje! Dansen staat centraal in Cuba dus verwacht hier veel dansende mensen op straat. Arrribaaa..

Kortom, er is genoeg te beleven en te zien tijdens je zomervakantie Cuba.

Mis nooit meer een topdeal!