Op speeddate met Curaçao!

Op speeddate met Curaçao!

Note to self: lak nóóit je nagels in het vliegtuig!

‘Wie is hier in vredesnaam haar nagels aan het lakken?! Het hele vliegtuig stinkt!’ Een boze stewardess loopt door het gangpad van het piepkleine vliegtuigje. Haar ogen scannen in een rap tempo de nagels van alle vrouwelijke passagiers. Ik weet niet hoe snel ik mijn handen onder mijn tafeltje moet verbergen en voel me net een kleuter die op het punt staat betrapt te worden door de juf!

De vlucht van Aruba naar Curaçao bedraagt zo’n 30 minuten. Dat dit niet het uitgekozen moment zou zijn om mezelf een in-flight manicure te geven blijkt als de passagier achter me luidruchtig begint te hoesten. De stewardess verplaatst haar snel naar een andere stoel en ik realiseer me dat ik beter mijn Lonely Planet had kunnen lezen. Ik wapper wild met mijn handen en voel me ondertussen behoorlijk aso! Vriendlief schudt afkeurend zijn hoofd en richt de ventilatie op mijn stoel.

curaçao curaçao

Gelukkig landen we binnen no time op Curaçao Hato Airport en probeer ik zo onopvallend mogelijk het vliegtuigje te verlaten maar tevergeefs. Wanneer de stewardess mijn flamingo roze nagels ziet grijpt ze me bij mijn kraag. Ze geeft me een fiks standje en nadat ik mijn excuses heb aangeboden kan onze Curaçao roadtrip eindelijk beginnen!

Op speeddate met Curaçao

We huren een auto en samen met de vriendelijke vrouw van het verhuurbedrijf maken we een plan om binnen 12 uur tijd een aantal trekpleisters van het eiland te bezoeken. We zien het als een speeddate met Curaçao en willen binnen één dag besluiten of dit eiland wel of geen match is voor onze ‘destination wedding.’

curaçao  bon bini

Willemstad

We beginnen onze roadtrip in Willemstad en komen langs bekende trekpleisters zoals de metershoge Julianabrug die zo hoog is dat cruiseboten eronder door kunnen, de Handelskade, de drijvende markt, de Pondjesbrug, het Wilhelminapark en Otrobanda. Uiteraard lopen we ook langs stadhuis ‘Casa Blanca’ (in de volksmond ‘kranshi’) een geelkleurig monumentaal gebouw dat zeker weten voor frisse en vrolijke trouwfoto’s zal zorgen. Pal in het centrum ligt Pietermaai, een authentieke en sfeervolle wijk met 200 jaar oude, snoepkleurige landhuizen die een fotogenieke locatie vormen. Een ideaal decor voor een bruidsreportage!

Jan Thiel Beach

Uiteraard zijn er op Curaçao talloze resorts met hagelwitte stranden en palmbomen om elkaar in tropische sferen het ja-woord te geven. Één van deze trouwlocaties ligt op Jan Thiel Beach waar we besluiten onze roadtrip te eindigen. Wij wisten op voorhand niet dat Jan Thiel vooral bekend staat onder de Nederlanders. Dus mocht je hier, net als ons, niet veel zin in hebben dan is dit niet jouw place to be.

 curaçao curaçao

Match of geen match?

Al met al hebben wij in 12 uur tijd een mooie reis door Curaçao gemaakt. We zijn verrast dat er toch wel een duidelijk verschil tussen Aruba en Curaçao te zien is, die buiten het zonnige klimaat, maar weinig met elkaar gemeen hebben. Zonnig Aruba en zonnig Curaçao, een twee-eiige tweeling! Op de vraag of Curaçao dé ideale trouwlocatie is geworden schudden we unaniem ons hoofd. Het ‘yes, hier willen we trouwen!’-gevoel ontbreekt waardoor onze speeddate met het eiland geen liefde op het eerste gezicht is. Voldaan met dit besluit en een reiservaring rijker nemen we nog één laatste duik voordat we afscheid nemen van Curaçao om nog een paar dagen op ‘one happy island’ Aruba te vertoeven.

Nieuwsgierig naar nog meer foto’s van Curaçao?

Klik hier om @travelingfiances op Instagram te volgen!

Mis nooit meer een topdeal!