Header afbeelding

Curacao!

Dushi Korsou

Terugkomen op dit leuke eiland met witte stranden, blauwe zee en de altijd heerlijke temperatuur is iedere keer weer fijn!

Waar kun je je vakantie doorbrengen op Curaçao?

Er zijn zoveel verschillende wijken op Curaçao met ieder ook weer zoveel verschillende hotels en appartementen. Keuze genoeg, misschien zelfs wel te veel ;-)

Pietermaai met al zijn gekleurde huisjes is bij ons favoriet. Deze wijk was echt een achterstandswijk met heel veel vervallen pandjes en zwervers waardoor het niet echt veilig was om er over straat te gaan. In de afgelopen jaren zijn veel van deze authentiek pandjes gerestaureerd en herbergen een aantal hele leuke boutique hotels en een flink aantal restaurants. Loop ’s avonds vooral ook eens door de Nieuwstraat en ga hier wat eten of drinken. Vanuit Pietermaai loop je binnen een paar minuten naar Willemstad en steek je de pontjesburg over om bijv. een lekkere koffie bij Starbucks te halen.

Ons favoriete hotel in Pietermaai is Scubalodge Boutique Hotel & Ocean Suites. Dit hotel bestaat uit een aantal panden, ieder in een andere kleur, waarin verschillende kamers en appartementen zitten. Er zijn er zelfs een aantal met zeezicht. Het hotel is aan zee gelegen en heeft een mooie infinity pool. Daarnaast heeft het een leuk restaurant met een goede keuken en vriendelijk personeel.

Scubalodge Boutique Hotel & Ocean Suites Curaçao
Scubalodge Boutique Hotel & Ocean Suites Curaçao

Naast Pietermaai zijn er natuurlijk o.a. op Jan Thiel en Mambo Beach genoeg plekken om te logeren. Ook komen er steeds meer Airbnb aanbieders verdeeld over het hele eiland bij.

Zonsondergang Curacao
Zonsondergang Curaçao

De mooiste infinity pools

Curaçao heeft een aantal prachtige infinity pools.

Onze top 4:

 1. Koraal Rooftop Terrace infinity pool. Dit zwembad ligt op het dak van het restaurant Karakter, gelegen op het Oasis Coral Estate Resort. Dit is wat hoger gelegen waardoor je echt een prachtig uitzicht hebt en een geweldige zonsondergang. Ook is het erg leuk om een rondje te rijden over het park om je te vergapen aan de grote en luxe huizen die hier staan.

 2. Scubalodge. Dit is een kleine infinity pool maar met heerlijke ligbedden met hele dikke kussens en gegarandeerd de hele dag zon. Je loopt vanuit het zwembad zo naar de bar om wat te drinken of snacken te bestellen. Als je de zon even zat bent kun je ook naar de buren lopen, namelijk city beach 88. Zeker gezellig tijdens happy hour!

 3. Papagayo Beach hotel. Deze infinity pool is direct aan het strand van Jan Thiel gelegen. Het is groot en gevuld met zout water. Je kunt bedjes huren bij het hotel en dan de hele dag genieten van dit mooie zwembad en de zon. En wil je na je dag in de zon nog wat drinken en/of eten zijn er op het Jan Thiel strand een aantal hele leuke beach clubs zoals bijv. Zest en Kokos.

 4. Het Renaissance hotel. Ook deze infinity pool is groot en gevuld met zout water. Het is een aangelegd strandje op een verhoging waardoor je een mooi uitzicht over de zee hebt. Er liggen regelmatig cruiseschepen vlak naast het hotel waardoor je dan helemaal een spectaculair uitzicht hebt! Check even op de cruisekalender wanneer er mooie schepen liggen.

Duiken op Curaçao

Er zijn heel veel verschillende duikscholen op Curaçao waar je een cursus kunt volgen, maar als je al gebrevetteerd bent kan je hier ook spullen huren om zelf lekker te gaan duiken.

Er zijn veel verschillende duikstekken met ieder zijn eigen charme. Wij hebben o.a. mooie duiken gemaakt bij het strand van Karakter op Coral Estate. Hier hebben we heel veel mooie koralen, scholen met verschillende kleine visjes, langoesten en steenvissen gezien. Bij de duikschool op het terrein was alles prima geregeld, na afloop konden we onze eigen spullen meteen spoelen en drogen terwijl wij zaten te lunchen bij Karakter (aanrader!)

Ook hebben we veel gezien in het water bij Cas Abao. Zelfs een zwart zeepaardje wat rustig rondhing. Een prachtig gezicht. En bij onze duik bij Porto Marie hebben we naast  barracuda’s een eagle ray gezien, men spreekt hier van de huisrif rog omdat deze hier vaak te vinden is. Toch leuk als deze zich dan ook echt laat zien.

Duiken Curacao, sleepboot
Ga duiken op Curaçao en kom de sleepboot tegen!

Street art in Curaçao

Je kunt in Curaçao veel street art vinden. Vooral in de wijken Punda, Otrobanda en Scharloo zijn heel veel kleurrijke schilderingen te vinden.

Je kunt een georganiseerde tour doen met bijv. Art Now City Tours welke je via Facebook kunt boeken. Dan vertellen ze ook veel over de achtergrond van de verschillende wijken en kunstenaars. Wij zijn echter zelf op pad gegaan. Na wat voorwerk op internet wisten we wat we zo’n beetje wilden zien en waar we dat konden zoeken. Dit hebben we wel ’s morgens redelijk vroeg gedaan omdat het later op de dag te warm was om in de stad te gaan lopen. Veel mooie foto’s kunnen nemen! Het is wel aan te raden om, als je alleen op zoek wilt gaan naar mooie schilderingen, dat je dit wel overdag doet.

Street art Curaçao
Street art Curaçao

Auto huren op Curaçao

Als je wat van het eiland wil zien ontkom je er niet aan om een auto te huren tijdens je vakantie curacao.

Er zijn natuurlijk heel veel aanbieders zoals bijv. Sunny Cars, maar wij hebben dit keer gekozen voor M&N Dutch Car Rental. Een nieuw bedrijf wat goede auto’s voor een hele redelijke prijs te huur heeft. Daarnaast waren de verzekeringen door hen ook goed geregeld. Wij hadden een Hyundai Tucson welke bij ons resort werd afgeleverd en ook weer opgehaald. We hebben flink wat kilometers in deze wagen gereden. Vooral de koelbox die we erbij konden huren vonden we een fijn extraatje!

Leuke ontbijt adresjes

Curaçao heeft een aantal hele leuke zaakjes waar je heerlijk ontbijtjes kan nuttigen.

Onze top 4:

 1. Number 10 Curaçao. Dit leuke zaakje is gelegen in de tuin van Landhuis Bloempot. Je kan binnen lekker in de airco zitten of buiten in de mooie tuin. Een leuke kaart met lekkere koffie, diverse bagels en bijv. een acai bowl.
 2. Bij Blaauw. Hier kan je ontbijten met het geluid van de zee op de achtergrond. Dit Boutiqe hotel is aan zee gelegen. Ze hebben hier heerlijke ontbijtgerechten op de kaart staan zoals een smoothie bowl of het uitgebreide ontbijtje. Ben je klaar met eten is het leuk om een kijkje te nemen in de leuke woonwinkel die ook in het pand zit.
 3. Koko’s op het Jan Thiel strand. Na je ontbijt  van bijv. pancakes of een salade van vers fruit loop je hier zo naar je strandbedje om de rest van de dag door te brengen.
 4. De Dames. Een hele uitgebreide kaart met o.a. yoghurt, pannenkoeken en eiergerechten. Ze hebben hier ook heerlijke koffie to go.
Koffie Curaçao

Dit is maar een klein gedeelte van al het leuks wat er op Curaçao te zien ten te doen is. Ga er vooral zelf eens heen! Lees al onze Curaçao blogs!

Bestemmingen

 1. Home
 2. blog
 3. dushi korsou curacao
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.