Mexico?

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

Mexico?

¡Viva México!

Na een vlucht van ruim 11 uur kijk ik slaperig om me heen. Het is lunchtijd in Cancún en ik waan me in een kleurrijke Mexicaanse droom, op zoek naar het dichtstbijzijnde restaurant. Terwijl ik de sfeervolle indrukken op me laat inwerken vecht ik tegen mijn jetlag. Ik heb geen oog dichtgedaan tijdens onze vlucht en loop er bij als een houten klaas. Mijn verloofde daarentegen heeft gedurende hele vlucht geslapen en is fris en fruitig. Zijn in-flight slaaptechniek is bewonderenswaardig en hij weet precies welk stukje van mijn schouder het beste als kussen fungeert. Ik gun hem zijn schoonheidsslaap want hij is ten slotte jarig vandaag!

Let’s fiesta like there’s no mañana

Terwijl ik mijn Hema verjaardagskaarsjes uit mijn broekzak tover en onopgemerkt in onze burrito taart (ja die bestaan écht!) probeer te steken, krijgt het personeel een vaag vermoeden dat we iets te vieren hebben. Ai caramba! In no time duikt er een Mariachi band op en worden twee gigantische sombrero’s op onze hoofden gezet. Het hele restaurant zingt Happy Birthday en de shotjes tequila vliegen om onze oren. Al vanaf dag 1 beseffen we dat Mexico het land van proosten met tequila is. Een Mexicaanse bruiloft zal hoogstwaarschijnlijk ook één groot knalfeest zijn. Ik ben in ieder geval weer klaarwakker en het feest kan beginnen!

Playa Delfines

We verblijven in een appartement aan de lagunezijde van Cancún en de locatie is perfect; midden in de hotelzone en op loopafstand van het bruisende nachtleven. Het is laagseizoen dus geen cliché Cancún Spring Break taferelen. Al gauw vinden we onze weg naar het adembenemende Playa Delfines. Vanaf het witte zandstrand kijken we uit op een bijna onwaarschijnlijk intens blauwe zee. Dat dit ook een ideale trouwlocatie is blijkt wanneer we een pasgetrouwd stel zien poseren voor hun bruidsreportage.

mexico mexico El Mirador & Mariachi’s @ Playa Delfines

Must sees…

Het openbaar vervoer in Yucatán is uitzonderlijk goed geregeld en we vervolgen onze reis daarom per OV naar Playa del Carmen en Tulum.

Playa del Carmen is een voormalig vissersdorpje en tegenwoordig een van de populairste badplaatsen van Mexico. Het is hier een tikkeltje toeristisch en daarom is Playa del Carmen voor ons geen ideale trouwlocatie.

mexicomexico Verse kokosnoten @ Playa del Carmen  /  Tulum wat ben je mooi!

Onze volgende stop is Tulum, de oude Mayastad die uniek is vanwege de ligging aan de Caribische Zee. Het is een van de meest fotogenieke plaatsen van Mexico en ligt prachtig op een klip boven het witte zandstrand. Ideale trouwlocatie? Check!

Tot slot sluiten we onze vakantie af met een romantisch boottochtje naar het prachtige Isla Mujeres. Aan hagelwittestranden op Mexico geen gebrek! In de hoofdstad is het gezellig druk en zijn er overal barretjes en restaurants te vinden. Gezien de ligging van dit eiland is Isla Mujeres niet het meest praktisch als trouwlocatie. We raden dit eiland wel aan als ideale honeymoonbestemming!

mexico

Mexico, we’ll be back ¡Hasta la vista baby!

Instagram: @travelingfiances

Mis nooit meer een topdeal!