Het ‘echte’ Mexico; Salsa, tequila, corazon, cerveza.. Muy bueno! | Weflycheap

Het ‘echte’ Mexico; Salsa, tequila, corazon, cerveza.. Muy bueno!

Het ‘echte’ Mexico; Salsa, tequila, corazon, cerveza.. Muy bueno!

Alweer een maand voorbij. Ruim twee maanden in Mexico en jeetje.. Het ene moment lijkt het alsof ik hier al maanden woon, het andere moment voelt het alsof ik gisteren nog met mijn koffers op de luchthaven van Cancun stond. De maand in een vogelvlucht; zonnig, tequila, taco’s en 23.

Drie-en-twintig

Afgelopen week werd ik 23. Drie-en-twintig. Gelukkig zit ik nog aan de goede kant van de 20, al werd ik wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. Maar ach, hier in Playa del Carmen maakt het niet uit hoe oud je bent, want je bent nooit oud genoeg om te feesten. Mijn verjaardag hier vieren was andere koek dan in Nederland. Ik had niet zoveel zin om er moeite in te steken, dus het werd een simpele barbecue met mijn huisgenoten en daarna besloten we op stap te gaan. Hier maakt het niet uit dat mijn verjaardag op een dinsdag was, er is altijd wel een club open. Zoals traditiegetrouw was onze eerste stop in Don Mezcal, de favoriete bar van mijn huisgenoten, en waar je hoe dan ook minstens één mezcal moet drinken.  En zo eindigden we na een tour in een aantal bars en clubs in La Vaquita, ook wel ‘the cow place’ genoemd. Het beste te omschrijven als een tent waar iedereen eindigt na genoeg tequila’s en mezcals.

mexico

Canadees bezoek

Begin november kreeg ik mijn eerste officiële bezoek, na het toevallige bezoek van mijn neef en zijn vriendin aan het begin van mijn reis. Mijn voormalige huisgenote Jaycie, waar ik mee samenwoonde in Engeland, besloot mij spontaan op te zoeken in Mexico. Na elkaar anderhalf jaar niet gezien te hebben brachten we een week door met z’n tweeën. Hoogtepuntje; zwemmen met de schildpadden bij Akumal. Daarnaast kon ik haar het ‘echte’ Mexico laten zien en een tour geven door Playa del Carmen.

mexico mexico

Een bonte verzameling

Het echte Mexico.. Playa del Carmen is niet het echte Mexico, niet het authentieke Mexico, en zeker niet het ‘derde-wereld-land-Mexico’. Playa del Carmen is een bonte verzameling van Europeanen, Amerikanen, Mexicanen uit alle hoeken van het land en iedereen die van het leven wil genieten. Niemand die ik ken is hier geboren. Een heerlijke plek, maar niet typerend voor Mexico. Toch kun je het zo Mexicaans maken als je wilt en de plekken ontdekken die toeristen minder snel weten te vinden. Zo nam mijn huisgenoot mij laatst mee naar een fantastisch ontbijttentje, twee straten van ons huis vandaan: El Hongo, oftewel ‘de champignon’ (Calle 19 Sur, entre Calle Diagonal 80 y 85). Ik raad iedereen aan om hier te gaan ontbijten; voor omgerekend vijf euro heb je een heerlijk uitgebreid (Mexicaans) ontbijt met een fantastische smoothie of milkshake.

Beestenboel

Ons huishouden is inmiddels uitgebreid van 3 naar 4 personen en twee katten. Na ruim 6 weken alleen geleefd te hebben met twee jongens, hebben we er nu een meisje bij en haar kat. En nog een kat.. Want twee weken geleden kwam mijn Amerikaanse buurman aanzetten met een wit bundeltje in zijn hand; een jong poesje van een week of 5, gevonden op straat. Of wij hem wilde hebben. Gek genoeg was het mijn huisgenoot - en niet I-love-cats-Roos - die besloot dat we de kat wel konden houden. Welkom, Booze!

Blijf ondertussen op de hoogte van mijn avonturen in Mexico via Instagram: roos_jansen.

mexico

Mis nooit meer een topdeal!