Mexico | De laatste loodjes

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Mexico | De laatste loodjes

De laatste loodjes

Ready to take off.. Sterker nog, inmiddels zit ik al in het vliegtuig. Een ritje van een uur of 13 met korte tussenstop op Cuba en daar ben ik dan, eindelijk op de plaats van bestemming: Mexico. Mijn voorlopige thuisland.

Goodbye

Afgelopen weekend was een grote chaos, maar wel in de goede zin. Alles nog even voor de laatste keer, voorlopig.. Mijn laatste werkdag, laatste Spaanse les en voor de laatste keer iedereen zien. Mijn afscheidsfeest met vrienden op zaterdag was precies zoals het hoorde te zijn: gezellig, Mexicaans en vooral met veel tequila. Zondag was de familie aan de beurt; even zo gezellig en bijzonder om iedereen nog even bij elkaar te hebben.

Pas toen de laatsten de deur uitgingen kreeg ik een klap in mijn gezicht. Eindelijk was het daar; besef. Dit is wat ik moet achterlaten.. De afgelopen weken was het vooral aftellen zonder zorgen. Maar dit weekend werd ik geconfronteerd met de negatieve kant: de mensen om wie ik geef zie ik de komende maanden niet. Het is een gek idee dat het leven hier doorgaat, terwijl ik een heel ander leven ga leiden aan de andere kant van de wereld.

mexicomexico

Ren je rot

De vorige keer schreef ik nog dat ik druk was, maar toen wist ik nog niet wat me in de laatste twee weken te wachten zou staan. Ik heb me rot gerend, van afspraak naar afspraak. De laatste weken waren een ramp wat dat betreft en van rust was absoluut geen sprake. Ik had nog wel wat extra dagen kunnen gebruiken, maar dat was te verwachten. Er is altijd nog wel iets dat geregeld moet worden. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Dankzij de goede zorgen voor mijzelf (uhum) ga ik nu snotverkouden op reis en heeft mijn energielevel zijn dieptepunt wel bereikt. Gelukkig staat me een lange โ€˜vakantieโ€™ te wachten. Mijn eerste week zal ik waarschijnlijk vooral slapend doorbrengen, maar wel op het strand. Het wachten zit erop, dat geeft toch een stukje rust. Nu ik eenmaal weg ben is er niets meer dat ik thuis nog kan doen. Ik kom er de komende tijd vast snel genoeg achter wat ik vergeten ben. En weet je wat? So be it.

No stress

Nog steeds heb ik geen spijt, ik zie het juist als een geweldige kans en een bijzonder avontuur. Gek genoeg vond ik het ook niet spannend, zelfs niet de laatste dagen voor vertrek. Het enige wat ik hoop is dat mijn reis zonder problemen verloopt. De volgende keer dat jullie van mij horen schrijf ik vanuit Mexico. Hasta luego!

mexico

Mis nooit meer een topdeal!