Mexicaans leven met een Nederlands tintje | Weflycheap

Mexicaans leven met een Nederlands tintje

Mexicaans leven met een Nederlands tintje

Wat vliegt de tijd. Inmiddels ben ik al bijna twee weken in Mexico en raak ik langzaamaan gewend aan de manier van leven. Tranquilo is het motto hier.

Op de fiets

Elke dag sta ik op en loop ik naar het balkon om de eerste zonnestralen te voelen. Ik probeer me er zoveel mogelijk bewust van te zijn dat ik hier ben, dat dit nu mijn leven is. En wรกt een heerlijk leven. Strand, bars, lekker eten. Het is het complete plaatje.

In de eerste dagen kocht ik een fiets, dus nu scheur ik dagelijks door Playa del Carmen op mijn mooie rode fiets. Thuis had ik een hekel aan fietsen, maar hier, tussen de palmbomen en door de Mexicaanse straten.. Geen probleem! Toch is het lekker Nederlands om alles op de fiets te doen. Overigens hebben een aantal wegen fietspaden, wat toch enige veiligheid geeft. Op de weg is het vooral goed opletten, want autorijden in Mexico kunnen ze niet. Het recht van de sterkste gaat boven alle voorrangsregels (die er niet eens zijn volgens mij).

Mexico

Familiebezoek

Heel toevallig is mijn neef hier samen met zijn vriendin op vakantie. Het was heel leuk om hen te zien, om weer even Nederlands te praten en alles te vertellen over de afgelopen tijd hier. We zijn een dagje naar Cozumel geweest, het grootste Mexicaanse eiland in de Caribische zee en vanaf Playa del Carmen binnen een uur te bereiken met de ferry. We hebben gesnorkeld en nursesharks, papegaaivissen en roggen gezien. Een hele bijzondere ervaring! Cozumel is een prachtig eiland, ik hoop binnenkort het zuidelijke deel te kunnen bezoeken. Mocht je ooit naar Cozumel gaan, dan is het verstandig om van te voren te bedenken wat je wilt doen. Cozumel is namelijk groot. Het handigste is om een auto te huren en daarmee het eiland over te gaan, want taxiโ€™s vragen de hoofdprijs.

Mexico

Tranquilo

Een paar dagen geleden fietste ik op mijn gemakje door de straten, rond een uurtje of 10 โ€™s ochtends. Wat een dooie bedoeling zeg, er is hier in de ochtend echt niks te beleven. Pas rond het middaguur lijkt iedereen te ontwaken en begint het leven echt op gang te komen. Dat is als Nederlandse best gek om te zien.

Ik krijg ook regelmatig de vraag waarom ik zo gehaast ben als ik over straat loop. Voor mij is het geen haast, maar gewoon doorlopen zoals we dat in Nederland gewend zijn.

Het leven gaat hier een tandje langzamer, en ik zal me daar toch moeten aanpassen. Hetzelfde geldt voor timing; spreek je een excursie af om 12:00, dan kun je vervolgens een uur later terugkomen omdat de tijd is verzet.

Mexico

Mi casa

Het appartement waar ik leef is top. Groot, modern en er zit alles in wat ik nodig heb. Ongeveer 10 minuten fietsen en ik sta op het strand of in het centrum. Perfect dus! De afgelopen weken stonden vooral in het teken van even op gang komen en mijn weg vinden. Ik had elke dag wel iets te doen, en de overige tijd vulde ik met een paar uurtjes aan het strand. Ik hoop dat ik de komende tijd wat meer van de provincie kan zien, want er zijn zo ongelooflijk veel mooie plekken.. Dat is bijna niet te doen in een half jaar!

Wil je me ondertussen blijven volgen? Kijk dan op mijn instagram roos_jansen.

Mis nooit meer een topdeal!