Malta

Malta

Malta  bestaat uit een aantal kleine eilanden in de Middellandse zee. Vaak wordt gedacht dat Malta bij Griekenland hoort maar dat is niet zo. Malta ligt tussen Italië en Tunesië in. Wij gaan Malta zelf bezoeken en hebben een dagtocht besproken waarmee we langs het kleine eiland Comino varen en we bezoeken Gozo een halve dag. 

Weeze Airport

Vandaag vliegen we vanuit Weeze airport. Dit ligt net over de Grens bij Venlo in Duitsland. Het rijdt snel aan op zaterdagochtend vroeg dus hebben we geen file. Het is een oud militair vliegveld en wordt momenteel alleen maar gebruikt voor vluchten van Ryanair. Eerst komen we bij de toegangspoort waar we twee euro betalen om binnen te komen. Dan rijden we door naar de parkeerplaats die ik via internet al besproken heb. De terminal is een vrij klein gebouw. Er is voldoende parkeer gelegenheid, je loopt met je koffers ongeveer 5 minuten naar de terminal. Alles gaat hier erg soepel. Het inchecken heb ik  al gedaan via internet, het is alleen een kwestie van de koffer af geven. Er zijn geen rijen want er gaan niet veel vliegtuigen per dag.

De koffers zijn we zo kwijt dus nu maar lekker terrasje pakken. Het is nog heerlijk buiten en zien een paar vliegtuigen landen en vertrekken. Tijd om naar de douane te lopen, omdat het een rustig vliegveld is zijn we daar ook zo doorheen. Nergens staan rijen, ik vind het ideaal! Na de douane is nog 1 winkel waar je van alles kunt kopen. Toch mis ik dan Schiphol wel even waar je nog lekker je tijd kan doorbrengen met winkelen.

Malta

Vliegen

Om 10:00 kunnen we het instappen. Het eerste wat ons opvalt zijn de smalle plekken. Dat is wel even wennen. Gelukkig is het maar 3 uurtjes vliegen. We vertrekken om 10:30 en 3 uur later landen we met veel gehobbel op het vliegveld van Malta. We stappen uit, de koffers zijn er vrij snel en er staat al iemand klaar met mijn naam op een bordje om ons naar het hotel te brengen. Het is ongeveer een half uur rijden van het vliegveld af. Het busje rijdt eerst langs nog meer hotels en gelukkig kunnen wij er als derde uit. Ik zeg gelukkig maar, want telkens wanneer het busje een heuvel op moet rijden slaat de motor af. Ons hotel ligt in San Pawl Ill Bahar, een plaatsje bij de kust met een gezellig haventje. Het ziet er heel gezellig uit allemaal, maar Malta is wel erg droog en stoffig. Veel zandsteen en gele kleuren. Rond 15:00 zijn we ingecheckt in het Topaz hotel.

Topaz Hotel

Eerst maar de kamer bekijken. Het hotel is heel groot en bestaat uit meerdere complexen, ook aan de andere kant van de weg. Je kunt binnendoor via allemaal ondergrondse gangen maar buitenom gaat een stuk sneller. Wij zitten in het gebouw aan de overkant van de straat. De kamer is groot, we hebben 4 bedden, een balkon en een ruime badkamer. Heerlijk zo’n ruimte.

We gaan eerst even lekker uit rusten bij het zwembad. Het zwembad ligt in het midden van het hotel en is heel gezellig. Er zijn heerlijke ligbedden die de hele dag vol in de zon liggen. Ik spring lekker in het water maar brrr, dat is best nog koud. Heel apart, het water van het zwembad is zout. Het is genieten hier, ongeveer 30 graden. We halen wat te drinken bij de poolbar, je kunt hier trouwens alleen maar cash afrekenen.

Tijdens het relaxen bekijken we de kaart van bezienswaardigheden en wat we allemaal graag willen zien. Morgen huren we een auto dus we stippelen alvast een route uit. Na het uitstippelen van de route, doen we nog even lekker onze ogen dicht hier bij het zwembad.

Malta 3

Malta 2

Mis nooit meer een topdeal!