Header afbeelding

Wat te doen in Malta?

15x wat te doen tijdens je vakantie in Malta

Vraag jij je af wat je kan doen tijdens je vakantie in Malta? Wij hebben een lijstje met 15 bezienswaardigheden in Malta voor jou! Van een boottrip rondom de eilanden naar het bewonderen van de Dom van Mosta. En van het zwemmen bij de Blue Lagoon naar een bezoekje aan de Popeye Village!

👉 Boek je vakantie hier!

De leukste bezienswaardigheden in Malta - top 15

 1. Het prachtige Blue Lagoon Malta
 2. De hoofdstad Valletta
 3. Ontdek St Julians Malta
 4. Markt bij Marsaxlokk
 5. Relax op de mooiste stranden
 6. 5000 jaar oude Megalithische tempels
 7. Het eiland Comino
 8. Uitzicht van de Dingli kliffen
 9. De Dom van Mosta
 10. Boottrip rondom Malta
 11. Zwemmen in Coral Lagoon
 12. Uitzichtpunt bij Tal-Mixta Cave
 13. De indrukwekkende Blue Grotto
 14. Bezoek Popeye Village
 15. Game of Thrones filmlocaties op Malta

1. Het prachtige Blue Lagoon Malta

De Blue Lagoon is de populairste hotspot in Malta, en dat is niet voor niks! De Blue Lagoon is een beschutte baai, waar het water prachtig blauw en helder is. Soms kun je wel tot zo’n 30 meter diep kijken! Daarnaast is het water altijd kalm en lekker warm. Het is echt een perfecte plek om te duiken en te snorkelen tijdens je vakantie in Malta. 

Rondom de Blue Lagoon vind je niet echt zandstrand, maar wel plateaus waar je ligbedden en parasols kunt huren. Je loopt vanaf hier zo de prachtige zee in!

💰 Vanaf €25 per persoon!

👉 Haal je tickets hier!

2. De hoofdstad Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta. Met slechts een kleine zevenduizend inwoners behoort het tot een van de hoofdsteden van Europa met de kleinste inwonersaantallen! De gebouwen in Valletta zijn bijna allemaal opgebouwd met materialen die van het eiland zelf komen. De meeste gebouwen hebben gekleurde balkons, waar je zeker een Instagram foto bij kan schieten! 

Boek je vakantie naar Valletta met een van deze partners!

De hoofdstad Valletta

3. Ontdek St Julians Malta

St Julians is een dorpje dat in het noordoosten van Malta ligt. Het is een levendig dorpje waar je van alles kunt doen. Geniet van de mooie stranden en schattige huisjes. Drink een lekkere cocktail op het terras en laat de avond escaleren in een club! St Julians is dé plek om uit te gaan op Malta. Het zal er dan ook lekker druk zijn, maak een leuk praatje met de locals en je hebt zo weer nieuwe vrienden. 

Heb je geen idee naar welke clubs je wilt gaan? Laat je een beetje helpen! Voor een spotgoedkoop prijsje ervaar je de leukste pub crawls waar je omringd bent door gezellige mensen!

💰 Vanaf €15 per persoon! (Inclusief drankjes en spelletjes)

👉 Haal je tickets hier!

4. Markt bij Marsaxlokk

Elke zondag is er een markt in het dorpje Marsaxlokk. Deze markt is niet super groot maar wel super gezellig! De markt vind je aan een van de oudste natuurlijke havens ter wereld! Bewonder de gekleurde vissersbootjes en eet hele verse maaltijden. Het dorpje is zo schattig! 

Wist je dat: vroeger was dit dorpje erg geliefd onder de piraten! Het lag perfect in de Middellandse Zee, waar je door de wind gemakkelijk kwam. Wandel door Marsaxlokk en visualiseer jezelf als een echte piraat! 

💰 Dagtour vanaf €28 per persoon!

👉 Haal je tickets hier!

De oudste natuurlijke haven ter wereld

5. Relax op de mooiste stranden

Natuurlijk valt de Blue Lagoon onder de mooiste stranden van Malta. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de eerste alinea. Of bekijk de blog over de mooiste stranden van Malta!

De Azure Window

De Azure Window en de Blue Hole zijn misschien wel de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Malta. De Azure Window is een rotsformatie bij de zee. Door de zee is er een soort brug ontstaan, hier kan je overheen lopen en de mooiste foto’s maken!

De Blue Hole

De Blue Hole ligt net iets onder de Azure Window. De rotswand beschermt je tegen de golven van de zee, waardoor de natuur een zwembadje heeft gecreëerd. Wat dit zwembadje zo uniek maakt? De diepte! Het is een ideale plek voor duikers!

Ramla

Malta heeft vooral veel steen stranden. Wil je toch wat comfortabeler zitten? Dan raden wij je aan om naar het goudrode strand van Ramla te gaan. Dit is een van de grootste zandstranden op het eiland. 

De Blue Hole

6. 5000 jaar oude Megalithische tempels

Malta was in de prehistorie ook een belangrijk eiland. Hierdoor kent het eiland een hele rijke geschiedenis met wel 7 UNESCO werelderfgoederen. Je vindt hier verschillende, tot wel 5000 jaar oude, tempels. Inmiddels bestaan de tempels vooral uit overblijfselen van steen. Hou je van geschiedenis? Dan is dit uitstapje zeker de moeite waard!

7. Het eiland Comino

Comino is het kleinste eiland van de eilandengroep Malta. Er wonen hier maar 5 mensen! In de zomer wonen er hier wat meer mensen, om het enige hotel op het eiland draaiende te houden. Het eiland staat vooral bekend om de Blue Lagoon, maar er is hier veel meer te vinden! 

Het eiland is maar 3,5 vierkante kilometer klein, ideaal voor een wandeling! Loop via de ongerepte natuur naar Saint Mary’s tower voor een prachtig uitzicht. Bewonder de vele kliffen en grotten die vanaf hier te zien zijn. 

💰 Dagtour vanaf €27 per persoon!

👉 Haal je tickets hier!

8. Uitzicht van de Dingli kliffen

De Dingli kliffen in Malta zijn wel 200 meter hoog, voor de echte durfals dus! Op het hoogste puntje van het eiland, op 250 meter hoog, vind je de St. Magdalena kapel. Op de kliffen met vlakke stukken hebben boeren het land bebouwd. Hoe schattig is dat?! Geniet van een prachtig uitzicht over de zee of bekijk de kliffen vanaf de boot. 

9. De Dom van Mosta

De bouw van de Dom van Mosta begon in 1833. Het was de bedoeling dat het een klein kerkje zou worden, maar door de sterke groei in het inwonersaantal, moest het wel een grotere kerk worden. De kerk valt niet te missen door de grote koepel die boven de stad uitsteekt. 

De Dom van Mosta heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er drie Duitse bommen op de kerk losgelaten. Deze bommen kwamen met hoge snelheid uit de lucht vallen, gingen dwars door het dak heen, belandden op de grond en… Ze ontploften niet! Dit werd beschouwd als een wonder en versterkte het geloof onder de bevolking. Deze bommen zijn inmiddels onschadelijk gemaakt en je kan ze bezichtigen in de kerk. 

💰 Dagtour Mosta vanaf €25 per persoon! (Inclusief lunch)

👉 Haal je tickets hier!

De Dom van Mosta

10. Boottrip rondom Malta

Malta bestaat uit meerdere eilanden, hierdoor is het hartstikke leuk om een boottrip rondom deze eilanden te maken. De kustlijn is meer dan 250 kilometer lang en heeft ontzettend veel grotten, kliffen, stranden en lagunes. Er zijn veel organisaties die deze boottochten aanbieden. De een is een halve dag besteding, de ander een hele dag besteding. De een is op een grote boot, de ander op een kleine klassieke boot. Je kan zelf uitzoeken wat bij jou past! 

💰 Bestseller vanaf €30 per persoon!

👉 Haal je tickets hier!

Kliffen in Malta

11. Zwemmen in de Coral Lagoon

De Coral Lagoon is een afgelegen strandje onder een indrukwekkende rotsformatie. Je kan hier alleen met een bootje komen. Er zijn verschillende bogen, bruggen en grotten te vinden bij dit water. Ook is het water helder blauw en lekker warm, de ideale plek voor koraal dus!

De Coral Lagoon is op twee manieren te bewonderen, vanuit het water en vanaf de klif. Het is ten strengste verboden om van de kliffen af te springen! Er liggen namelijk veel rotsen onder water die je niet goed ziet vanaf die hoogte. Wel raden we je aan om te gaan kanoën naar de Coral Lagoon.

12. Uitzichtpunt bij Tal-Mixta Cave

Deze prachtige plek geeft je uitzicht op het goudrode strand van Rambla. Hier vind je een grot die hoog boven het zeeniveau ligt. Het schijnt dat deze grot is gemaakt door mensen om in te kunnen schuilen voor indringers. Je kan de auto parkeren bij de parkeerplaats van het strand Rambla en vervolgens wandel je naar het uitzichtpunt voor een prachtige foto.

13. De indrukwekkende Blue Grotto

De Blue Grotto is een complex van verschillende zeegrotten, deze liggen in het zuidoosten van Malta. Zeker een must-see! Wat deze grotten zo uniek maakt is dat de grot van binnen verlicht is! Deze magie vindt plaats wanneer het een heldere en zonnige dag is (deze zijn er gelukkig vaak op Malta). Wanneer het felle zonlicht weerkaatst op de witte zandbodem onder de grotten, kleurt het water prachtig azuurblauw!

Onze tip: ga suppen door de Blue Grotto! Geniet van een tour door de grotten op een sup en kom super dicht bij het lichtgevende water. 

👉 Haal je tickets hier!

14. Bezoek Popeye Village

Popeye Village is een klein dorpje dat speciaal is gemaakt als filmset. Het is perfect voor een dagje uit op Malta! Popeye; de een kent het nog en voor de ander is het iets te oud. Popeye is een Amerikaans strip- en tekenfilmfiguur uit 1933. Als je het niet kent, is het niet heel gek dus.

In 1980 werd er een live action film over Popeye uitgebracht en deze is opgenomen op Malta. Wil jij dit prachtige dorpje bezoeken en de wachtrij overslaan? Boek de tickets dan gauw online!

💰 Vanaf €15 per persoon!

👉 Haal je tickets hier!

Popeye Village

15. Game of Thrones filmlocaties op Malta

Malta en Gozo zijn de thuisbasis van veel filmlocaties van de serie “Game of Thrones”. De stad Mdina is een goed bewaard gebleven Romeinse stad die in het eerste seizoen is gebruikt als filmset voor King’s Landing.

Fort Manoel werd in de serie gebruikt als locatie voor de onthoofding van Joffrey Ned Stark in het bijzijn van zijn kinderen. Het fort is een typisch voorbeeld van de 18de-eeuwse architectuur en heeft een prachtige paradeplaats. Als je een grote Game of Thrones fan bent, dan ga je nog veel meer locaties herkennen uit de serie!

 

Bestemmingen

 1. Home
 2. blog
 3. wat te doen in malta
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.