malta gozo

Gozo - het kleine zusje van Malta

Waarom een uitstapje naar Gozo niet mag ontbreken!

Over Gozo

Gozo kan met recht het kleine zusje van Malta genoemd worden. Het eiland heeft namelijk rond de 30.000 inwoners, waar de volledige Republiek Malta meer dan 500.000 inwoners heeft. Dat wil niet zeggen dat het enorm achter loopt vergeleken met het hoofdeiland. Er zijn namelijk meerdere stadjes, overal verharde wegen, genoeg hotels en restaurants om te verblijven en daarbij genoeg bezienswaardigheden.

Snorkel- en boottrip om Gozo

Zo heb ik in Gozo een snorkel & boottrip gemaakt om het eiland, waarbij we ook naar het kleine eiland Comino zijn geweest. Het water is hier helderblauw, wat het uitstekend maakt om in te dobberen of te snorkelen. Als enthousiast duiker en ik wel wat gewend, dus ik was niet erg onder de indruk van de visjes die er te zien waren. Ik ben er helaas niet aan toegekomen, maar je schijnt ongelofelijk goed te kunnen duiken in Malta. Er liggen meerdere vlieg- en scheepswrakken, van de eerste en de tweede wereldoorlog! Ook zijn er volop grotten te om in te duiken. Dit is dus zeker een tip als je van duiken houdt.

Snorkelen in Gozo
Snorkelboot Gozo

 

Snorkelen in Gozo
Snorkelen Gozo

uitzichtpunt Gozo
Uitzichtpunt Gozo © Ellen van der Aa

boottocht Gozo
Zonnig Gozo © Ellen van der Aa

Tempels Gozo

Het oudste stukje Malta

In Gozo is een bezoek aan de indrukwekkende Ġgantija tempels een must als je van historie houdt. De tempels staan nog fier overeind, heel bijzonder als je beseft dat dit de oudste nog uit zichzelf staande tempel ter wereld is. Toch wel heel bijzonder dat deze in Malta blijkt te staan. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe onze voorvaderen de enorme stenen blokken hebben versleept, die stuk voor stuk duizenden kilo’s wegen. Volgens een plaatselijke legende zijn de tempels dan ook gebouwd door reuzen. Gezien het formaat van de stenen en tempels niet eens een heel gekke gedachte! De tempels werden vermoedelijk gebruikt als offerplaats voor de goden. De vrouwenbeeldjes die er zijn gevonden duiden erop dat het offeren van dieren (zoals geiten) was in het kader van een vruchtbaarheidscultus.


Ġgantija tempels

 

Bestemmingen

Waanzinnige Malta deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!