La Dolce Vita โ€“ Rome | Weflycheap

La Dolce Vita โ€“ Rome

La Dolce Vita – Rome

La Dolce Vita - Rome | Rome staat al op mijn travel bucketlist sinds ik Lizzy McGuire The Movie zag. Lekker eten, mooie mannen, en bovenal ontdekt worden als internationaal superster. Helaas viel het laatste stukje van deze dagdroom in duigen toen bleek dat mijn zangstem meer weg heeft van die jankende kat, op de schutting van de buren. (JK, zo erg is het nu ook weer niet) Maar goed. Rome dus. Ik ging erheen, at pizza, liep blaren op. En nu, deel ik mijn tips en ervaringen met jullie!

Om in twee dagen heel Rome te zien is enthousiast en, laten we eerlijk zijn, volkomen onrealistisch. Maar ik ben nu eenmaal een ambitieus persoon, dus een goede poging werd gedaan. Dit dankzij een, helaas, goed werkende wekker.

Rome 2

Vaticaan stad

*biep biep biep biep* “Urghgh, hoe laat is het?!” “Vijf uur… in de ochtend.” “Bleghraefgag, bah!”

Terwijl we in het holst van de nacht door de verlaten straten liepen vervloekte ik mijn telefoon en het irritante deuntje dat mijn nachtrust zo bruut had verstoord. Maar toen we eenmaal aankwamen bij een uitgestorven Vaticaan Stad dat goud leek te glinsteren dankzij de opkomende zon, was mijn humeur direct verdwenen. Een waanzinnig uitzicht, nog niet bedoezeld door drommen toeristen.

Tegen half zeven begonnen de eerste nonnetjes zich als giechelende schoolmeisjes te verzamelen rondom de hekken. Bijna mochten ze naar binnen! Stiekem snel nog wat selfies maken, waarvan ik betwijfel of deze uiteindelijk op Instagram zouden eindigen maar goed! Om tien voor zeven gingen de deuren open, en hebben we nog geen 3 minuten in de rij hoeven staan.

Conclusie? Ga compleet tegen je ochtendhumeur in en kom op tijd je bed uit. Geen rijen, een zonsopkomst waar je in Nederland alleen maar kunt van dromen, en zielsgelukkige groepjes nonnen. Wat wil je nog meer? Tegen 14.00 uur konden we de helft van de toeristische attracties van onze lijst strepen. Met nog anderhalve dag te gaan.

Rome 1

Wandelen

Eigenlijk is alles wat je tegenkomt in Rome prachtig. Door de stad helemaal te voet te ontdekken loop je letterlijk tegen de mooiste plekjes aan. Maar je moet er wat voor over hebben. Mijn stappenteller gaf bijvoorbeeld aantallen aan die je normaliter alleen ziet tijdens de Nijmeegse vierdaagse.

Ieder gebouw, steegje of bruggetje heeft wel iets bijzonders. Wacht dacht je van een echte antieke lift in je AirBnb? (zo eentje als in Lizzy McGuire!!) Of een prachtige fontein ergens in de middle of nowhere, terwijl je eigenlijk al half uur een toilet zoekt. Terwijl je uiteraard net daarvoor nog een espresso zat te drinken op een idyllisch terrasje.

Extra pro-tip: het openbaar vervoer kost geen drol, maar werkt alleen als je kleingeld bij je hebt. Je bedankt mij voor deze tip wanneer je niet vanaf het Colosseum nog 5 kilometer naar je slaapplaats moet slenteren om half 1 ’s nachts, omdat je alleen nog een briefje van 20 had.

Rome 3

Meer lezen?

Neem dan een kijkje op www.opeenblauwemaandag.nl en ontdek hoe wij onze Spaanse (!) tour door het Colosseum overleefden en waar je de lekkerste pizza van je leven kunt eten!

Mis nooit meer een topdeal!