Kerstmarkten in Europa! | Weflycheap

Kerstmarkten in Europa!

Kerstmarkten in Europa

Twinkelende lichtjes, prachtige kerstornamenten en dampende mokken met warme chocolade melk met slagroom: de ‘mooiste’ tijd van het jaar vier je op een sfeervolle kerstmarkt. Het is ‘bijna’ zover, KERST! Vanaf oktober is het al raak, Sinterklaas is het land nog niet uit en in de winkels vind je al weer volop kerstkransjes, chocolade kerstmannen, adventskalenders, kerstballen, kerstmannen, kerstdecoratie en rendieren. Ook de supermarkten adverteren al weer volop met allerlei lekkers voor de kerst. Zelf hou ik ook van kerst! Eigenlijk van al dat lekkere eten en kerstmarkten bezoeken, heerlijk! Waar kan je beter de kerstsfeer opsnuiven dan tussen de kleurrijke en gezellige kerstkraampjes? Ideaal om kerstcadeautjes te kopen of gewoon gezellig een dagje weg te gaan.

Wenen

Oudere kerstmarkten dan die in Wenen ga je niet vinden. Wisten jullie dat de traditie van kerstmarkten in Wenen is ontstaan? Wenen is een super leuke stad en al helemaal rond de kerst. Wenen kent meer dan 20 markten. Het is echt bewonderingswaardig en je kunt er dagen ronddwalen. De meest charmante kerstmarkt is de Wiener Christkindlmarkt bij het Rathausplatz, voor het Weense stadhuis die al 700 jaar lang bestaat! Een andere topper is de kerstmarkt voor het Schönbrunn paleis met handgemaakte producten en kerstconcerten.

Rathausplatz: 12 november 2016 t/m 24 december 2016Schönbrunn: 22 november 2016 t/m 26 december 2016

Kerstmarkten

Valkenburg

De kerstmarkt Valkenburg is een verzameling van grote, unieke kerstactiviteiten in sprookjesachtige grotten. Je kunt hier gerust een aantal dagen doorbrengen zonder je te vervelen. Er is zoveel te beleven dat het je er het beste meerdere dagen voor uit kunt trekken. De oudste en grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa vind je in de Gemeentegrot. In deze grot word het gezellig gevoel en het karakter van de kerstmarkt vergroot. Heerlijk struinen van kraampje naar kraampje, lekkere dingen eten, sfeervolle muziek en nog veel meer. De Fluweelengrot is ook zeker een aanrader. De verschillende producten en ambachten zijn mooi om te zien en trekken gigantisch veel bezoekers. Geloof je al die kerstkraampjes wel en wil je liever op een andere manier in de kerststemming komen? Ga dan kijken bij de Christmas Parade met verlichte praalwagens, dansers en kerstmuziek. It’s beginning to look a lot like Christmas!

Gemeentegrot: 17 november 2017 t/m 23 december 2017Fluweelengrot: 17 november 2017 t/m 23 december 2017Christmas Parade: vindt veelal plaats op woensdagen en zaterdagen in november en december

Kerstmarkten

Boedapest

Boedapest oogt, met alle torentjes, mooie gebouwen en lichtjes, als een sprookjesachtige stad. Tijdens de kerst is dat sprookjesachtige gevoel helemaal compleet. Boedapest veranderd in de winter in een waar winterwonderland. Vanaf 16 november vinden er verschillende markten plaats. Een van de mooiste kerstmarkten van Europa vind je op het Vörösmarty Tér in het centrum van de stad. Zelfs het verkoopwaar is ‘bijzonder’, er worden veel Hongaarse producten, houtsnijwerk, aardewerk, sjaals, hoeden, tassen en winterse streekgerechten verkocht. Vliegtickets naar deze geweldige stad zijn in december goedkoop en de hotels zijn betaalbaar. Een leukere stedentrip tijdens kerst is er bijna niet!

Kerstmarkten

Keulen

Duitsland staat over het algemeen goed op de kaart wat betreft kerstmarkten. Keulen is sowieso een leuke stad om lekker te winkelen en rond te struinen. Maar rond de kerst is het er wel heel gezellig en voel je echt het kerstgevoel! De kerstmarkt in Keulen is op te delen in maar liefst zeven (!) markten en is daarmee de grootste van Europa. Meer dan 100 kraampjes presenteren hun ambachtelijke handwerk, geschenken, culinaire gerechten en kerstversiering. Ook is er een toneelprogramma met meer dan 100 evenementen die je rond de kerst gratis kunt bezoeken.

De kerstmarkt in Keulen vindt plaats van 27 november tot 23 december 2017. Aangezien Keulen beschikt over zeven kerstmarkten kunnen de openingstijden van de markt verschillen.

Kerstmarkten

Brussel

De grootste kerstmarkt van België vind je in Brussel. De stad biedt genoeg vermaak in de kerstperiode. Winterpret en de kerstmarkt vullen het hart van Brussel tijdens de laatste maand van het jaar (4 november tot en met 31 december 2017). Winterpret bestaat uit een kerstmarkt met meer dan 200 kraampjes, kermisattracties, een overdekte ijsbaan, bal, lichtshow, verschillende lichtstoeten, optredens, warme dranken en winterse gerechten. Naast het bezoeken van de kerstmarkt kun je de wandelroute van 2,5 km door het historisch centrum van Brussel, tijdens deze wandeling kom je langs verschillende kraampjes, zeker een aanrader want Brussel is zo mooi!

Mis nooit meer een topdeal!