Twaalf Europese hoofdsteden in een jaar bezoeken

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Twaalf Europese hoofdsteden in een jaar bezoeken

Twaalf Europese hoofdsteden in een jaar bezoeken 

Twaalf Europese hoofdsteden in een jaar bezoeken - eentje in elke maand van het jaar - was een groot avontuur. Naast dat ik een fulltime baan van 40 uur had, was er heel veel te regelen om alles voor elkaar te krijgen. Ook omdat ik nog 3 „gewone” vakanties had dat jaar. In Januari starte het met een weekend in London met een paar bekenden. Het eindigde in December in Luxemburg, waar ik troosteloos alleen in een koude stad zat. Ik ben naar 6 van de hoofdsteden gevlogen. Ik reed naar alle andere, behalve Amsterdam, die deed ik met de trein. Ik heb enorm veel gezien, bijzondere mensen ontmoet. Ik som wel even een beetje op van wat ik het mooiste en opvallendste vond in alle verschillende stadjes.

Beste party: Amsterdam. (Natuurlijk!)

amsterdam

Het beste hotel: Absoluut: Luxemburg. (Ik voelde me een koning! Private parking, gratis mini bar, uitstekend ontbijt, vriendelijk personeel en een NIET werkende tv – voor mij alle kenmerken van een goed hotel. Ik had in 5 verschillende hoofdsteden een niet werkende tv in het hotel…)

Vriendelijkste mensen: Belfast. (Ook nuchter)

Beste restaurant: Monaco. (Pizza’tje over de haven uitkijkend, fantastisch.)

De grootst mogelijk diversiteit in mensen: Parijs. (Kleurrijk stadje)

Meeste Facebook vrienden gemaakt: Rome. (Aardige mensen!)

De lelijkste Europese hoofdstad: London. (Ik ben 3-4 keer in Londen geweest, het regent er gewoon altijd! Dat zorgt niet voor een objectieve beoordeling besef ik.)

De mooiste kust: Valletta, Malta. (Kleurrijk eiland ook)

Grootste event bij aanwezig: Parijs. (Le Tour de France)

Het mooiste “museum”: Vaticaan stad. (Michelangelo’s Sixtijnse Capel. Echt cool! )

De beste instagram foto: Riga.

riga

De leukste bars: Belfast. (Ik herinner me vriendelijke mensen)

Slechtste hotel: Rome. (Waardeloze service + een extra dagelijkse toeristen tax. Parijs is niet veel beter.)

Mijn beste city-tour: Kopenhagen. (Een marathonloper die ik kort daarvoor in Rome had ontmoet leidde me er rond.)

Het duurste (relatief): London. (Kopenhagen is twee. Stockholm heeft brons.)

Meest moeilijke taal: Belfast.  (Derry-Irish… pffff)

De best maaltijden: Monaco-trip.

Beste vliegveld: Riga. (Niet eens gemerkt dat er een vliegveld was, ik stapte uit het vliegtuig haast meteen in de taxi, zo efficient. Tof.)

Leukste sport evenement: Riga. (Letland vs. Finland, ijshockey)

De mooiste hoofdstad: Wenen. (Wonderlijke stad!)

 IMG_2171 IMG_4493 IMG_1014

Ik hoop dat jullie allemaal leuke ideeën krijgen voor je eigen reizen. En bedankt ook voor jullie opmerkingen en vragen!

Mis nooit meer een topdeal!