Onontdekt Europa

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

Onontdekt Europa

Onontdekt Europa

Ons eigen continent is zo veel groter en interessanter dan menig één denkt. Wanneer we een stedentrip boeken gaan we vaak de hoofdsteden af, puur omdat deze steden ons iets zeggen. Waarom zou je dan niet eens naar een andere stad gaan? Weg van de massa’s toeristen, weg van de dure pleinen maar gewoon rustig tussen de locals lopen en eten voor een prikkie!

Oost Europa

Een richting waar niet iedereen naar kijkt is naar het oosten van Europa. Landen als Hongarije, Roemenie en Tsjechie spreken nou niet direct tot de verbeelding. Maar de steden als Boedapest, Praag en Boekarest zijn zeker de moeite waard! Wij zelf hebben vorig jaar Krakau bezocht.

Krakau, ook wel het "Florence van Polen" genoemd, is een stad met meerdere gezichten. De donkerste kant is uiteraard Auschwitz, een bezoek aan het vernietigingskamp is indrukwekkend en onwerkelijk. Maar naast deze donkere geschiedenis is Krakau ook gewoon een zeer mooie stad. Al wandelend door de stad, gebouwd in de Renaissance-stijl geniet je van het grote Rynek Glowny-plein, de kathedraal en het Kasteel van Wavel. Wil je nog meer de geschiedenis in, dan kan je onder het plein Rynek Underground bezoeken voor een beeld van Krakau vanaf het jaar 1100! Heb je tijd over dan raden we je ook aan om de bus te pakken naar de Wielicka zoutmijnen. In deze mijnen vind je een heuse kerk, paardenstallen en meerdere standbeelden en ‘muurschilderingen’ uitgehouwen uit de zoutrotsen. 

Alles bij elkaar maakt Krakau een uitstekende keuze voor een stedentrip. Het duistere van Auschwitz en de romantiek van de binnenstad maakt het een stad van twee uitersten. Maar juist dat maakte het voor ons ook zo erg mooi.

europa

Vermijd hoofdsteden

Het is zo makkelijk: Londen, Parijs, Rome en Madrid. Uiteraard zijn dat schitterende steden, maar laat je eens verrassen. Kies voor Marseille, Bilbao of Newcastle. Zo zie je ook eens wat anders dan je verwacht. En ook fijn: het is vaak nog voordeliger ook! Zo zijn wij afgelopen zomer tijdens onze vakantie in Italië in het prachtige Siena terecht gekomen.

Alle wegen leiden dan wel naar Rome, maar vergeet niet afslag Siena te nemen. Ook wel de mooiste stad van Italië genoemd. Omdat Siena niet super groot is kun je alles ter voet afleggen. Op de muren staan bordjes waarop staat aangegeven welke richting je moet lopen voor de bezienswaardigheden. Ga genieten van een lekkere Chianti op het mooie plein met uitzicht op de klokkentoren en waan je een echte Italiaanse door lekker door de straatjes te slenteren.

europa

Bestemming kiezen

Je bent waarschijnlijk lang niet met elke stad bekend, hoe beslis je dan naar welke stad je gaat?

Wat wij zelf afgelopen stedentrip voor het eerst hebben gedaan is het volgende. Maak met je reispartner een top 3/5 waar je naar toe wil. Dit schrijf je op aparte papiertjes en gooi je in een pot. Trek hier één papiertje uit, de naam van de stad is de stad waar jullie op ontdekkingsreis gaan!

europa

Onze ervaring leert dat de bekende steden absoluut de moeite waard zijn om te bekijken. Maar wil je net even wat anders doen dan de rest, heb je minder geld te besteden of houd je niet zo van enorme toeristische trekpleisters? Kijk dan eens net wat verder dan de bekende landen en plaatsen. Welk stukje onontdekt Europa wil jij met ons delen? 

Mis nooit meer een topdeal!