Een enkeltje Mexico, alstublieft | Weflycheap

Een enkeltje Mexico, alstublieft

Een enkeltje Mexico, alstublieft

Stel, je wordt verliefd in het buitenland. Wat doe je dan? Drie maanden geleden overkwam het mij, met als gevolg dat mijn leven compleet op zijn kop staat nu. Maar ik werd niet verliefd op iemand, ik werd verliefd op een plek.

Kriebels

Het gebeurde in mei. Ik was net afgestudeerd en ik zou een mooie reis gaan maken om vervolgens aan de bak te gaan als journaliste. Tenminste, dat was de bedoeling. Die reis kwam er zeker, maar van mijn andere toekomstplannen kwam bar weinig terecht. Twee heerlijke weken bracht ik door in Mexico. Na drie dagen kwamen de eerste kriebels al. Een gelukzalig gevoel overviel me toen ik ’s ochtends rond een uurtje of zeven over het strand wandelde. Dat was het voor toen, ik stond er niet bij stil. Tot het moment dat we wegreden naar de luchthaven. Ik wilde niet. Ik ben gek op reizen, echt waar, maar als een vakantie ten einde komt leg ik me daar normaal gesproken bij neer. Deze keer niet, deze keer deed het pijn om weg te gaan. 

mexico

Serieuze plannen

Ik denk dat de eerste serieuze gedachte om terug te gaan al bij me opkwam in het vliegtuig. Binnen twee dagen na thuiskomst had ik al uitgevogeld hoe ik alles moest regelen en begon ik mijzelf een woordje Spaans te leren. Maar toen kwam het moeilijkste: vertel als 22-jarig meisje maar eens aan je familie en vrienden dat je van plan bent om in je eentje een enkeltje naar Mexico te boeken. De reacties waren uiteenlopend, maar de meest gestelde vraag was verreweg: ‘Waarom Mexico, het is daar toch gevaarlijk?’ Ja misschien wel, maar hoe cliché het ook mag klinken: elke plek kan gevaarlijk zijn, of het nu de actuele terroristische dreiging is, of een of andere gek die je per toeval tegen het lijf loopt.. Overal kan je iets overkomen. Ik geloof niet dat je jezelf beperkingen moet opleggen vanwege ‘eventueel gevaar’, en ik geloof ook niet dat gevaar te maken heeft met zoiets simpels als landsgrenzen. Natuurlijk, Mexico blijft een relatief onveilig land en ook daar geldt: vermijd sommige plekken. Dus doe ik dat.

mexico

Waarom (niet)?

Ik krijg vaak de vraag waarom ik ga, maar eigenlijk is de belangrijkste vraag: waarom niet? Ik heb geen fulltime baan, ik zit niet vast aan een huis en ik ga als single door het leven. Praktisch gezien is er niets dat mij hier houdt. En dan is er nog Mexico zelf: een prachtig land, ongerepte natuur en de mooiste stranden die ik ooit heb gezien. Kortom, een paradijs waar ik Spaans kan leren, een nieuwe cultuur leer kennen en een stapje terug doe uit mijn leven hier. Ik ben nog niet toe aan huisje-boompje-beestje, niet nu. Ik ben ervan overtuigd dat ik een grote fout maak als ik thuis blijf, dat ik voor altijd spijt heb.

mexico

Grenzeloos avontuur

Ongeveer twee jaar geleden studeerde ik vijf maanden in Engeland. Het verbaasde me toen hoe snel je een nieuw leven opbouwt en gelukkig kan zijn in een andere omgeving. In september mag ik dit opnieuw beleven. Mexico is letterlijk een stapje verder, maar ik weet wel hoe het is om in het buitenland te wonen. Het feit dat ik alleen weg ga voelt goed. Ik boek geen retourticket, ik wil nergens aan vast zitten. Ben ik het zat, dan is het heel simpel en ga ik weer naar huis. Juist dat geeft een gevoel van vrijheid, dat ik kan gaan en staan waar ik wil. Ik ben van plan om Cuba te bezoeken, Florida en wie weet wat er nog meer op mijn pad komt. Voor mij is het een avontuur zonder grenzen.

mexico

Mis nooit meer een topdeal!