DUBAI. Dè Louis Vuitton onder de stedentrips!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

DUBAI. Dè Louis Vuitton onder de stedentrips!

DUBAI. Dè Louis Vuitton onder de stedentrips!

Terwijl ik uit het raam keek nam ik de laatste hap van mijn rijk belegde broodje. Ergens in de verte hoorde ik mijn vriendinnetje kletsen .. “Hey, luister jij wel?” In mijn hoofd antwoordde ik “Nee, dat zie je toch” maar ik knikte vervolgens ja. Ik was afgeleid door het zien van weinig bijzonders. Gele doffe zandvlaktes tussen gebouwen door, géén luxe .. Géén wolkenkrabbers. Dus!?

Vanaf het vliegveld is het een kwestie van geduld

De rit naar ons hotel duurde en duurde, voor mijn gevoel. Wetende dat óók ons hotel, in plaats van hartje centrum, afgelegen zou liggen. Ondertussen popelde ik als een klein kind.  Zoals vroeger weetjewel .. Wiebelend op een stoel zitten zodra je ouders je enthousiasmeerde over een verrassing. Zo zat ik er ook bij (bij wijze van spreken dan). Ik wilde Dubai zien, zoals iedereen Dubai wil zien .. Pracht en praal, wolkenkrabbers die sky high gaan, de skyline .. Het duurde me gewoon te lang.Ineens .. In de verte, werd het stadssilhouet zichtbaar. Hartje centrum ging de hoogte in. Verschillende gebouwen versmolten zich visueel tot één structuur. De skyline werd zichtbaar. Zo blij als een klein kind in ‘n pretpark. Het uitzicht maakte me dol enthousiast. Wat ’n verlangen! Ik wist dat ik nóg meer geduld moest hebben. Ik wilde zó graag tussen de wolkenkrabbers lopen. Eindeloos omhoog staren, mezelf klein voelen en met mijn mond open (van verbazing) over straat lopen .. Want dat was mijn verwachting. Op dat moment, in die bus, met dát uitzicht .. Wist ik dat het zo zou gaan zijn!Ons hotel lag weliswaar afgelegen maar de luxe was er niet minder om. In één woord AMAZING, Ferrari ’s en Lamborghini’s voor de deur .. Een op en top ingerichte lobby en service tot de max!

Wat een wereldstad!

De titel van deze blog werd waarheid. Mijn verwachting werd overtroffen. Het op de proef stellen van mijn geduld was het méér waard. De volgende dag liep ik door het centrum. De wolkenkrabbers, langs het strand van Jumeirah Beach, hadden me in hun ban. Ik schoot eindeloos foto’s. Voelde me terecht klein. In de verte zag ik het sinaasappelpartje (althans, zo noemde wij ‘m .. want probeer de naam maar eens goed uit te spreken “Burj al Arab”). Burj Khalifa was uiteraard ook zichtbaar, dé koning van het stadssilhouet! Het centrum was schoon, overzichtelijk en er was een mooie mix van jetset en regular. Waarmee ik wil zeggen dat in Dubai zéker de mogelijkheid bestaat om het zo duur te maken als je zelf wilt.

dubaidubai

Bezoek je Dubai voor de eerste keer?

Bewandel gerust de geijkte paden! Dubai Marina (ofwel ‘the worlds tallest block’) zal je betoveren, neem ’n selfie met de Burj al Arab (want ’n lunch of ’n overnachting kost een godsvermogen! haha), vaar met de dhow langs de kust en geniet van een overweldigende zonovergoten skyline of Dubai by night. In het donker lijkt het alsof je naar een berg schitterende diamanten zit te staren. De reflectie in het water zorgde ervoor dat ik dubbel genoot. De Dubai Mall mag je niet missen met zijn immens grote aquarium en de indoor skibaan. Droom weg tijdens de klanken van The Dubai Fountain en het water dat alle kanten op danst. Laat de Burj Khalifa je hoogtevrees testen. Breng een bezoekje aan het oude gedeelte en observeer het contrast of zoek de verschillen. Genoeg te doen lezers! Dubai, een stad om gezien te hebben .. Geloof me! 

dubaidubai

Mis nooit meer een topdeal!