Header afbeelding

Dubai, je blijft je verbazen!

Dit moet je gezien en gedaan hebben

Er is zoveel te zien in Dubai dat ik eigenlijk niet waar moet ik mee moet beginnen. Wij zijn er al een aantal keer geweest en doen en zien toch steeds weer iets wat we nog niet eerder gedaan en gezien hebben. Dat en het heerlijke weer in onze winter maakt dat we zeker nog vaker zullen gaan. Ik ben stiekem alweer aan een nieuw Pinterest bord begonnen voor de volgende keer.

Vervoer Dubai

Maar laat ik maar gewoon beginnen met de afstanden die je soms moet afleggen en de verschillende vervoersmogelijkheden. De afstanden tussen de verschillende wijken en bezienswaardigheden zijn soms best groot waardoor je met reizen alleen al flink wat tijd kwijt kan zijn.

Met het openbaar vervoer kun je bijna overal goed komen maar dat kan nogal wat tijd in beslag nemen. Maar …  ze rijden wel altijd op tijd, het is schoon en veilig en een aantal bushaltes hebben zelfs airco!

Voor het reizen zou ik adviseren een Nol Card aan te schaffen, wij hebben de Silver card  altijd gebruikt en kopen deze een volgende keer ook weer omdat die van ons dan niet meer geldig zijn.  De Silver card is een soort anonieme OV chip kaart. Je kan deze kopen in  een aantal automaten maar ook bij de bemande loketten, dit is misschien makkelijker. Deze card kun je steeds weer opladen en is 5 jaar geldig. Je moet een soort borg van 25 AED betalen, maar hiervoor krijg je meteen een tegoed van AED 19 terug op je kaart.

Vooral de metro is een veel gebruikt vervoersmiddel en kan zeker in het spitsuur erg druk zijn. Er zijn aparte wagons voor vrouwen en kinderen, ga hier als man vooral niet tussen staan ;-)  Wij gebruiken voornamelijk de metro. Heel makkelijk om je weg te vinden met maar een paar lijnen die bijna overal komen.

Taxi’s zijn ook niet duur. Let er wel op voor de crèmekleurige taxi’s te kiezen, deze staan onder toezicht en hanteren dezelfde tarieven. De witte taxi’s die veel bij hotels staan zijn over het algemeen flink duurder.

En natuurlijk zou je ook een auto kunnen huren, prijzen vallen ook enorm mee. En de benzineprijzen zijn enorm laag, dat is leuk je tank volgooien hoor!

Things to do and see in Dubai:

Natuurlijk de Burj Khalifa

Echt de moeite waard om kaartjes voor te kopen. De weg naar boven  langs alle foto’s en dan met de lift (kijk vooral naar het plafond) is al een belevenis op zich. Het uitzicht is mooi. vooral bij helder weer kijk je heel ver.

De Dubai Mall is onderdeel van de Burj Khalifa dus daar meteen maar wat eten en lekker shoppen zou ik zeggen. En eventueel het Aquarium in voor een rondleiding.  Als je door het winkelcentrum loopt zou je zomaar duikers in het aquarium kunnen zien. Heel gaaf!

Om te eten zit je bijvoorbeeld bij Vapiano heel leuk. Ze hebben een groot terras met uitzicht op de fonteinen. Blijf vooral zitten voor de show!  Vooral als het donker is is het heel mooi met alle verlichting. Langs deze Waterfront promenade zitten meer restaurants, keuze genoeg als Italiaans eten niet helemaal jouw voorkeur heeft.

De Apple Store in de Dubai Mall is heel mooi en heeft een groot terras. Op dit terras kun je mooie foto’s van de Burj Khalifa maken.

Burj Khalifa Dubai
Burj Khalifa Dubai

Dubai Frame

The Dubai Frame is een architectonisch monument in Zabeel Park.

Het lijkt een grote lijst. Met de route naar de liften krijg je meteen een klein stukje cultuur  te zien. Je gaat met een lift naar boven en hebt dan een mooi zicht op zowel het oude als het nieuwe Dubai. Voor de durfals is er boven een glazen plaat om overheen te lopen en naar beneden te kijken. Het park is heel mooi en groen en het is prima te bereiken met het openbaar vervoer.

Dubai Frame
Dubai Frame

Miracle Garden

Een prachtige groot aangelegde bloementuin midden in de woestijn. Je begrijpt niet dat ze het mooi kunnen houden bij deze temperaturen. Je kijkt je ogen uit. Vooral de Airbus van Emirates is er één voor de foto’s!  Maar ook de schattige huisjes door het hele park heen zijn erg mooi en kleurrijk.

Naast Miracle Garden heb je ook Butterfly Garden. Daar zijn wij niet in geweest, ik hou niet van beesten die op me komen zitten ;-)

Beide parken zijn met openbaar vervoer te bereiken, maar met een taxi ben je wel een stuk sneller.

Miracle Garden Dubai

Global Village

Dit is open vanaf begin november t/m begin april

De wereld in het klein op één festival terrein. Gemiddeld zo’n 75 landen vertegenwoordigd in verschillende paviljoens met heel veel kraampjes met eten. Zo hebben we de Eiffeltoren, de Big Ben en de Toren van Pisa naast elkaar gezien en bij diverse kraampjes wat te eten gehaald.  Erg leuk om gezien te hebben. Een aantal avonden per jaar zijn er shows van artiesten en vuurwerkshows. Kijk voor de juiste data vooral op de website, de vuurwerkshow is erg mooi hebben verschillende mensen ons verteld.

Net als Miracle Garden ook wat meer afgelegen maar met een taxi is het prima te doen.

Er rijden ook bussen naartoe hebben we gezien dus dat is ook nog een optie.


Burj al Arab

Dit hotel is geweldig om te zien alleen al aan de buitenkant en we zijn er helaas nog nooit in geweest.  Dit staat nog steeds op het verlanglijstje.

Hier kom je alleen in als gast of als je bijvoorbeeld een High Tea hebt geboekt. Wij hebben wel een SUP tour om het hotel heen gemaakt. Dit was echt zo leuk! Dit is te boeken bij Kite N’ Surf Dubai.

Vanuit de tuin van het Jumeirah Beach hotel heb je een mooi uitzicht op de Burj al Arab.

Ook dit is vooral ’s avonds weer erg mooi!

Er zitten een aantal goede restaurants in het Jumeirah Beach hotel, dus hier kun je wel een aantal uur doorbrengen.

Burj al Arab Dubai

Madinat Jumeirah

Vlakbij de Burj al Arab is Madinat Jumeirah en het Souk Madinat winkelcentrum.

Madinat Jumeirah is een enorm complex  in Arabische stijl wat bestaat uit een aantal super luxe hotels, de souk , een hele goede spa en heel veel restaurants. En dit alles omgeven met heel veel water. Je kunt zelfs met een Abra  (traditionele houten boot) een tochtje van ongeveer 15 minuten over het water maken.  Dit is erg leuk om te doen, je hebt dan echt een prachtig uitzicht op de Burj al Arab en ze leggen de Abra stil voor een fotomomentje!

In de Souk is het leuk om even rond te lopen.  Je loopt lekker binnen in de airco en zonder lastig gevallen te worden door opdringerige kooplui. Leuke zaakjes met heel veel mooi en kleurige lampen, kleding etc.


Woestijnsafari

Echt super leuk om te doen is een woestijnsafari met dunebashing en sand boarding.

Wij hebben een tour ’s morgens geboekt met lunch en een kamelenrit, maar dat was beide niet bijzonder.  Maar je bent er toch dus dan moet je het ook maar helemaal beleven toch?!

De kleur van het zand is echt heel bijzonder. Je kan zo’n tour ook boeken in de middag en dan heb je als afsluiting een BBQ en buikdansshow.

Ik zou een volgende keer wel een auto voor onszelf nemen, want nu staan er vooral 3 hysterisch gillende Duitse dames op onze filmpjes….

Woestijnsafari Dubai
Woestijnsafari Dubai

Hop on/ hop off bus

Wij doen dit bijna in iedere stad waar we komen wel een dag. We vinden dit een leuke manier om alvast een beetje te zien wat er allemaal is. Zeker bij de avondtour kijk je je ogen uit!

De Mall of the Emirates

Eén van de vele malls in Dubai. Een skibaan waar je pinguïns kan ontmoeten, veel gekker kan het toch niet!

Een Cheesecake Factory met de meest lekkere cheesecakes.  Heel veel winkels waar je zomaar de weg kan kwijtraken.  Van hele dure winkels tot aan de H&M.  Voor iedereen wel wat.

In veel van de malls kun je een app downloaden waar je beter de weg mee kan vinden trouwens. Heel makkelijk als je naar bepaalde winkels aan het zoeken ben.

La Mer

La Mer is redelijk nieuw, direct aan het strand (heel ruim) met een leuke boulevard met allerlei restaurants en winkels.

Heerlijk om een paar uur hier op het strand te liggen, dan om te kleden in één van de kleedhokjes en ergens wat te gaan drinken en/of eten.

Dit is echt wel een hotspot, mensen pakken qua kleding wel uit om daar te gaan flaneren en dineren. Je kan hier bedjes en parasols huren. Niet goedkoop maar wel heerlijke brede bedjes.  En dan vanaf je bedje even een pad oversteken en een ijskoffie halen bij Starbucks.


Qua eten en drinken kun je het zo gek maken als je zelf wil in Dubai.

Alcohol is wat moeilijker te krijgen, niet alle hotels en restaurants hebben een vergunning hiervoor. En waar ze het wel schenken zijn de prijzen over het algemeen hoog.

Er zijn enorm dure restaurants maar ook veel ketens zoals TGI Friday, Eataly, Shake Shack en Pret A Manger deze zitten in heel veel malls. En ook hebben veel malls een foodcourt.

Er komen ook steeds meer leuke zaakjes om lekker te ontbijten en lunchen waar ze de mooiste creaties maken. Kijk hiervoor eens op Instagram.

 

Dit was zomaar een selectie van wat er allemaal te doen is in Dubai. Natuurlijk is er nog veel meer. Ga dit vooral zelf ontdekken!

Dubai

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. dubai je blijft je verbazen!
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.