Bon Bini Curaçao!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Bon Bini Curaçao!

Bon Bini Curaçao

De kerstdagen en oudjaarsavond zijn voorbij. Het is januari. Het is koud buiten, druilerig, maar geen sneeuw en ijs. En jij en je beste vriendinnetje hebben nog drie weken vakantie. Wat doe je dan? Juist ja, een last-minute vakantie boeken naar de zon!

Willemstad

Tien uren vliegen later landde het vliegtuig op Curaçao. De warmte vloog ons gelijk tegemoet. Met een busje werden we naar ons hotel gebracht, dat midden in Willemstad lag. Met een Antilliaans accent sprak de receptioniste ons in het Nederlands aan. Bijna 8.000 kilometer van huis, en dan in het Nederlands worden aangesproken. Dat was even wennen! Na een snelle douche, liepen we over de pontjesbrug het centrum in. En wauw, op slag waren we verliefd op al die gekleurde huisjes. In ons jurkjes streken we neer op een terrasje langs de Sint Annabaai. Wij hadden het al helemaal naar ons zin!

Curaçao

Bon Bini Beach

Curaçao staat bekend om de hagelwitte stranden, fel blauwe wateren, wuivende palmbomen en heerlijke strandtentjes. En daar hebben wij dan ook zeven dagen lang volop van genoten! Er is een grote verscheidenheid aan stranden op Curaçao, maar de kleine, besloten baaitjes liggen toch meer aan de westkust van het eiland, terwijl de grote populaire zandstranden meer aan de zuidkust liggen. Ik kan nog steeds niet kiezen wat nou mijn favoriete strand is (een goede reden om terug te gaan toch?). De grote populaire zandstranden, zoals Jan Thiel Beach en Mambo Beach, zijn erg toeristisch, maar hebben wel een groot aanbod van strandtentjes, met heerlijk eten en lekkere cocktails. Ook zijn er regelmatig strandfeestjes, life-optredens en happy-hours, wat de sfeer fantastisch maakt! Aan de andere kant ben ik ontzettend verliefd geworden op de kleinere strandjes, waar de sfeer nog rustiger en puurder is. Hier kun je fantastisch snorkelen, en op sommige plekken zelfs duiken. Favorieten zijn onder andere de Kleine Knip, de Grote knip, en Playa Porto Mari. Wil je graag leguanen spotten? Ga dan naar Playa Lagun!

Curaçao

3, 2, 1 actie!

Heel veel zon, heel veel zee en vooral heel veel strand. Het zou bijna een synoniem voor Curaçao kunnen zijn. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden! Zo hebben wij een auto gehuurd, en samen met een ander Nederlands stel, het eiland per auto verkend. Eén van de hoogtepunten van deze roadtrip was toch wel het beklimmen van de Christoffelberg! Vroeg in de ochtend begonnen we aan deze klim. Wat op het eerste gezicht vrij eenvoudig leek, werd uiteindelijk toch nog een pittige, vooral warme klim. Eenmaal boven konden we dat gelukkig al snel vergeten met een heerlijk windje en vooral een prachtig uitzicht! Een ander hoogtepunt was het Shete Boka National Park, een prachtig stuk natuur aan de noordkant van Curaçao. Hier is de zee niet zoals in de reisbrochures. De zee is hier ruw, krachtig en wild, en slaat hard op de rotsen, waardoor reusachtige golven ontstaan. Volledig gefascineerd heb ik hier met grote ogen naar gekeken, wat kan de natuur dan gevaarlijk zijn!

Curaçao

Mis nooit meer een topdeal!