Berlijn, ik wil je feestje tot in de vroege morgen zijn!

Berlijn, ik wil je feestje tot in de vroege morgen zijn!

Met blinkende ogen gevuld met pretlichtjes stapten we in de volgeladen auto. Vriendinnen met elkaar op een roadtrip om te genieten van heerlijk eten, uitgaan en het ontdekken van een nieuwe stad. Impulsief besloten we een paar dagen van tevoren om naar Berlijn te gaan. En met z’n vieren gingen we dan op weg.. de pret tegemoet terwijl Adele uit de speakers knalde, maar nog lang niet boven ons gezang uit!

Appartement via Airbnb

Terwijl de bomen voorbij zoefden, volgden we op een goed tempo de borden van Berlijn. Met zo nu en dan een koffiepauze uiteraard. (lees: ieder uur) Via Airbnb hadden we een knus appartement geboekt, niet ver van het centrum vandaan. Via de verhuurder konden we ook fietsen reserveren, want hoe nu beter een stad te verkennen dan per fiets?

berlijn2

De rijke geschiedenis van Berlijn

Overal in Berlijn vallen verhalen te ontdekken. Je zult veel leren over wat er zich heeft afgespeeld in deze stad en dat is erg bijzonder om allemaal te weten. De rijke geschiedenis van Berlijn is hedendaags nog zo aanwezig, dat dit je niet kan ontgaan en de mooie monumenten zijn een lust voor het oog.

Kunstcultuur 

Je kijkt in Berlijn dan ook echt je ogen uit, vooral op artistiek gebied. Ieder gebouw dat je passeert is versierd met kunstzinnige tekeningen. Alsof de onderwerpen ervan ieder moment zo uit de muur kunnen breken, verrijkt het de stad met een grote intensiteit aan fantasie. Berlijn nodigt mensen uit om creatief bezig te zijn. De kunst en cultuur scene is zeer rijk. Musea, kunstgalerietjes, podia en bioscopen. Berlijn is een waar mekka voor kunstliefhebbers!

berlijn3

Straatcultuur

Berlijn heeft ook een straatcultuur en het is moeilijk te omschrijven wat dat dan precies is. Naast het woord urban, zal ik Berlijn voornamelijk omschrijven als: RAUW!  Wat ik heerlijk vind aan deze stad is het gevoel van acceptatie en liberalisme. Wie je ook bent en hoe je er ook uitziet, het maakt niet uit. En dat is een gevoel dat je overal hoort te hebben. Je voelt je hier dan ook snel thuis.berlijn5berlijn1

You, me, TECHNO, now!

Als je van een goed technofeest houdt net als ik, dan is Berlijn echt the place to be! Het leuke is dat je naar meerdere plekken kunt gaan in één nacht. Berlijn heeft namelijk geen officiële sluitingstijd qua discotheken. Er zijn discotheken die zelfs open zijn van vrijdag t/m maandag. Je weet dus niet wat de nacht je allemaal brengt, maar dat het leeft en je dit kunt vieren is één ding dat zeker is. Naast disco’s vind je in Berlijn heel veel gezellige pubs waar veel locals komen, concertzalen, biertuinen en koffiebarretjes die tot laat open zijn.

Tips voor discotheken

Wij hebben er gelukkig geen last van gehad, maar wel gemerkt dat het niet altijd makkelijk is om binnen te komen bij de grotere discotheken. Vooral niet met een grote groep, of als je van het mannelijk geslacht bent (helaas mannen). Maar als je je in deze grote clubs gedraagt als een local (laat, verfeest en verwilderd aankomen) en zorgt voor een goede man/vrouw verhouding (maximaal vier personen per keer), dan is de kans van slagen een stuk groter.

Toffe technoclubs waar wij zijn geweest:1. Tresor2. Berghain3. Watergate4. Chalet

En voor een avondje goede house en R&B, kun je naar het luxe: Felix!

And last but not least, FOOD!

Leuke eettentjes vind je in Berlijn echt overal! Je kunt er uitgebreid ontbijten, lunchen, of dineren en het is allemaal niet prijzig. Als je een beetje van het centrum afwijkt vind je de leukste plekjes om te zitten. Ook voor vegetariërs en veganisten zijn er tal van mogelijkheden.

berlijn4

Liebe Grüße,Rowenda

Mis nooit meer een topdeal!