Barcelona heeft alles wat je wensen kan | Weflycheap

Barcelona heeft alles wat je wensen kan

Barcelona heeft alles wat je wensen kan

De aller eerste keer dat ik zelf op vakantie ging was iets anders dan de meeste jongerenvakanties. Voor mij geen zon, zuipen, ziekenhuis, maar gewoon degelijk cultuursnuiven in een van de mooiste en bekendste steden van Spanje: Barcelona!

boqueria

In de eerste instantie zouden we twee weken naar Griekenland gaan, maar door omstandigheden ging dit niet door. Ik wilde hoe dan ook op vakantie, boekte een reis naar Barcelona voor een week en twee dagen later zat ik in het vliegtuig. Na een nacht doorhalen op Schiphol kwamen we rond negen uur ’s ochtends al aan in Barcelona. Het leek ons wel lekker om deze dag nog een soort van extra te hebben, en dat was achteraf maar goed ook.

barcelona-2

Waar te beginnen

Er was enorm veel te doen in deze grote stad. Van oude historische bouwwerken tot aan de nieuwste hypermoderne kantoren. Het allerleukste aan deze stad vond ik dat alles zo kleurrijk was. Er is op straat veel versiering en overal zijn prachtige planten, bomen en bloemen. Met het zonnige weer erbij leek het wel een soort van paradijs. We wilden niet perse het standaard toeristenrondje doen, maar de Sagrada Familia en La Rambla konden natuurlijk niet ontbreken. Voor de minder toeristische dingen kregen we een leuk lijstje mee van de thuisblijvers die al vaker in Barcelona waren geweest. Zij vertelden ons over de lekkerste restaurantjes die verstopt zaten achter La Rambla, aan een romantisch plein met palmbomen, gezellige lampjes en een fontein.

barcelona

Ontspanning

We wilden niet compleet uitgeput thuiskomen van de vakantie doordat we alle bezienswaardigheden wilden zien en besloten daarom ook om het een en ander aan ontspanning te kiezen. Gelukkig ligt Barcelona aan zee en konden we zo een dagje strand inlassen, je moet wel kunnen tegen de drukte, maar gezellig is het daar zeker. Ook kon het hier en daar een beetje shoppen natuurlijk niet ontbreken. Winkels vinden was gelukkig geen enkel probleem, gewoon lekker toeristisch aan La Rambla, of heerlijk in een gekoeld winkelcentrum bij de haven. Onder tijd moest er natuurlijk ook gegeten en gedronken worden, maar ook dat was geen probleem. Heerlijk mensen kijken vanaf het terras, met een groot (en dan bedoel ik ook echt groot) glas drinken.

Barcelona

Lekker toeristisch

Hoewel het natuurlijk veel te voor de hand liggend was, gingen we wel gewoon naar bezienswaardigheden als de Sagrada Familia en Camp Nou. Je betaald je helemaal scheel, maar ik had het niet willen missen. De Sagrada Familia is prachtig en adembenemend groot en de lichtinval binnenin door het glas in lood is fantastisch. De sfeer in Camp Nou is zelfs zonder wedstrijd geweldig. Montjuic was voor mij de mooiste plek van Barcelona. Al het water en alle fonteinen met prachtig uitzicht over een deel van de stad. Wij kwamen vanaf de ‘verkeerde’ kant aanlopen, waardoor Montjuic redelijk onverwacht kwam, en daardoor misschien nog wel mooier was. Ook Parc Guell en La Boquaria aan La Rambla zijn zeker aanraders.

barcelona-1

Enthousiast

Misschien had je het nog niet door, maar ik ben razend enthousiast over Barcelona. De mensen, de sfeer, de bouwstijl, het eten, de kleurtjes, noem maar op. Barcelona is een grote stad, maar voelt heel knus. Omdat het toch wel echt een grote stad is, raad ik je wel aan om een lijstje te maken met dingen die je wil zien, om te voorkomen dat je dingen mist. Verder zou ik nu gewoon ticket boeken naar Barcelona boeken om dit allemaal met eigen ogen te bekijken, het is het meer dan waard! Fijne reis!

cascades

Mis nooit meer een topdeal!