Alleen op reis: de voordelen | Weflycheap

Alleen op reis: de voordelen

Alleen op reis: de voordelen

Alleen op reis: de voordelen | Als ik vertel dat ik graag alleen reis, krijg ik meestal verbaasde blikken. In je eentje reizen, het klinkt misschien eng, maar voor mij is het één van de tofste dingen die ik doe. Natuurlijk is het spannend maar dat maakt het juist leuk en het heeft ook veel andere positieve kanten! Je hoeft niet te wachten tot je vrienden geld hebben, je leert jezelf goed kennen, je hebt alle rust om na te denken en om nieuwe vrienden te maken. Lees hier wat voor mij de voordelen zijn van alleen reizen.

Alleen op reis = ultieme vrijheid

Is het egoïstisch dat ik het heerlijk vind om te doen wat ik zelf wil? Die vrijheid begint al voorafgaand aan je reis. Je hoeft geen rekening te houden met anderen voor een datum, het aantal vakantiedagen of een planning. Ook op reis kun je helemaal je eigen plan trekken. Je doet waar je zin in hebt, overnacht waar je wilt en als je geen trek hebt, eet je gewoon lekker niet. De keuze is aan jou. Simple as that!

Alleen op reis

Nieuwe mensen leren kennen

Alleen op reis gaan wil zeker niet zeggen dat je ook daadwerkelijk alleen bent. Er zijn genoeg anderen die ook alleen reizen! It’s a fact: je maakt veel sneller contact met anderen wanneer je solo reist. Ik merk zelf dat ik meer tijd maak voor gesprekken met locals of andere reizigers. Ook word je binnen no-time uitgenodigd om samen iets te ondernemen, een hapje te eten of een drankje te doen. Er hoeven maar weinig momenten te zijn waarop je echt alleen bent! Tenzij je daar zelf voor kiest natuurlijk. Avonden met nieuwe ‘reisvrienden’, met alle bijzondere reisverhalen, fantastisch vind ik dat!

Stap uit je comfort zone

Wat zou het leven toch saai zijn als je niet af en toe uit je comfort zone stapt. Doe lekker zoveel mogelijk nieuwe dingen! Op reis moet je wel en al helemaal als je in je eentje reist. Je zult uitgenodigd worden om samen te eten of zelfs samen verder te reizen. De eerste uren gaan dan standaard over waar je geweest bent tijdens je reis en wat er nog op je to do-list staat. Daarna krijgen de gesprekken meer inhoud en je zult jezelf meer blootgeven dan je misschien gewend bent. En dat zijn de échte gesprekken die je nog lang bij zullen blijven.

Alleen op reis

Het verbreden van je horizon

Elke keer als ik reis, vergroot ik niet alleen letterlijk mijn wereld, ook mijn gedachtewereld wordt een beetje groter. Door alle gesprekken met je reisvrienden van over de hele wereld leer je ontzettend veel over andere landen en culturen. Grappig, en leerzaam, om door deze indrukken ook anders naar Nederland en onze gewoonten te gaan kijken.

Alleen op reis

Je leert jezelf beter kennen

Alleen op reis leer je je grenzen te verleggen. Je bent dan misschien weinig solo, maar je bent wel op jezelf aangewezen zonder dat alles op de automatische piloot gaat. Je hebt alle tijd om eens goed naar jezelf te kijken, op een andere plek, buiten je comfort zone. Alleen reizen leidt vaak tot nieuwe inspiratie, kennis over jezelf en nieuwe doelen. Zelf kom ik soms echt terug als een ander persoon en ook de leukste ideeën zijn op reis ontstaan.

Meer zien? Check @DiaryofDi op Instagram!

Alleen op reis

Mis nooit meer een topdeal!