VLIEGANGST! Wat is het en hoe kom je er vanaf? De gouden tips vind je hier!

Vliegangst

Heel vervelend! Veel mensen hebben er last van, de één net wat meer dan de ander! Die leuke bestemming waar je naar toe wilt, maar het toch niet doen vanwege de angst! Dat is natuurlijk jammer, want er zijn zo vaak heerlijke aanbiedingen te vinden bij ons;)! En hoe dan ook, het blijft toch de veiligste manier van reizen, al willen sommige mensen dit niet geloven! Maar wat is vliegangst nou eigenlijk, en waar komt dit vandaan.. en aller belangrijkst: wat kun je er zelf aan doen! 

vliegtuigen_vliegen_hoog

Hartkloppingen, klamme handjes & paniekaanvallenÉén op de drie Nederlanders heeft er last van! Het kan iedereen overkomen! De meeste mensen hebben wat lichte spanning maar voor sommige kan het hun vakantie verpesten. Voor veel mensen is het verlies van controle de reden van de vliegangst of het komt voort uit andere angsten, zoals claustrofobie en hoogtevrees. Gelukkig kun je er wat aan doen! 

Hieronder hebben we een aantal gouden tips voor je samengevat! 

  • Zorg voor een goede voorbereiding en kom niet te laat, ga nog even lekker chillen bij de Starbucks of lees een leuk tijdschrift! 
  • Vertrouw op de veiligheid! Het blijft de veiligste manier van reizen! De kans dat er een ongeluk gebeurt is maar 1 op 11 miljoen
  • Dit is wat je moet weten over turbulentie: oke, turbulentie is niet fijn! Maar het is in principe niet gevaarlijk, het is niets meer dan de beweging die het vliegtuig maakt op de golven van de lucht in beweging (denk daar volgende keer als je vliegt maar aan)
  • Desnoods boek je een stoel voorin het vliegtuig, daar voel je het zelfs minder! Is dit niet mogelijk, vraag dan een van de bemanning! Je kan ook altijd een stewardess benaderen als je bang bent, zij zullen er alles aan doen om je gerust te stellen!
  • Let op met eten & drinken: Eet of drink het liefst geen suikers of cafeïne, dit kan jou alleen maar nerveuzer maken! Bewaar die reep chocola maar voor een andere keer! 
  • Denk aan de feitjes! Probeer eraan te denken dat er superveel vliegtuigen op dat moment in de lucht vliegen! Misschien helpt het ook om eraan te denken dat jij niet de enige bent die vliegt, beroemde mensen vliegen soms wel dagelijks!
  • Neem een slaapmiddel of bijvoorbeeld Valeriaan, dit kan je helpen om je rustiger te maken overdag en om bij een nachtvlucht lekkerder te slapen! 
  • Denk aan je vakantiebestemming: Denk alvast aan hoe het zal zijn zodra je het vliegtuig stapt!  Ik bedoel een vliegreis is ook iets leuk, je gaat een paar dagen of weken weg!! :) 
  • Zorg voor afleiding: neem een goed boek mee, luister muziek of kijk een film! Het vliegtuig heeft vaak veel aanbod! Je kunt natuurlijk ook met medepassagiers praten, bijvoorbeeld met die leuke hunk naast je! (niet zoveel praten dat het irritant wordt natuurlijk)

Vliegen is leuk en met deze tips stap jij binnenkort zorgeloos in het vliegtuig om te genieten van je vakantie, want dat is het mooiste wat er is! Dat vliegen is dan toch een eitje;)

Mis nooit meer een topdeal!