Header afbeelding

Vliegangst; wat is het en hoe kom je er vanaf?

De gouden tips om relaxt in een vliegtuig te stappen

Hartkloppingen, klamme handjes & paniekaanvallen. Één op de drie Nederlanders heeft last van vliegangst. De meeste mensen hebben wat lichte spanning, maar voor sommigen kan het hun vakantie echt verpesten. Voor veel mensen is het verlies van controle de reden van de vliegangst of komt het voort uit andere angsten, zoals claustrofobie en hoogtevrees. Gelukkig kun je er wat aan doen. Lees snel verder en lees onze gouden tips tegen vliegangst!

Gouden tips tegen vliegangst

  1. Zorg voor een goede voorbereiding en kom niet te laat, ga nog even lekker chillen bij de Starbucks of lees een leuk tijdschrift! 
  2. Vertrouw op de veiligheid! Het blijft de veiligste manier van reizen! De kans dat er een ongeluk gebeurt is maar 1 op 11 miljoen
  3. Turbulentie is niet fijn, maar het is in principe niet gevaarlijk. Het is niets meer dan de beweging die het vliegtuig maakt op de golven van de lucht in beweging. Boek een stoel voorin het vliegtuig, want daar voel je de turbulentie minder!
  4. Let op met eten & drinken. Eet of drink het liefst geen suikers of cafeïne, dit kan jou alleen maar nerveuzer maken! Bewaar die reep chocola maar voor een andere keer! 
  5. Denk aan de feitjes! Probeer eraan te denken dat er superveel vliegtuigen op dat moment in de lucht vliegen! Misschien helpt het ook om eraan te denken dat jij niet de enige bent die vliegt, beroemde mensen vliegen soms wel dagelijks!
  6. Neem een slaapmiddel of bijvoorbeeld Valeriaan. Dit kan je helpen om je rustiger te maken overdag en om bij een nachtvlucht lekkerder te slapen! 
  7. Denk aan je vakantiebestemming. Denk alvast aan hoe het zal zijn zodra je het vliegtuig stapt! Ik bedoel een vliegreis is ook iets leuk, je gaat een paar dagen of weken weg!! :) 
  8. Zorg voor afleiding. Neem bijvoorbeeld een goed boek mee, luister muziek of kijk een film! Het vliegtuig heeft vaak een groot aanbod!
  9. Probeer zoveel mogelijk te vliegen! Ga je angst niet uit de weg, maar probeer zo vaak mogelijk te vliegen, wanneer je de kans krijgt. Dit is dé manier om te 'oefenen' en om te ervaren dat je helemaal niet bang hoeft te zijn.
  10. Let op je ademhaling. Door angst versnelt onze ademhaling, waardoor je hart sneller begint te kloppen en je stressgevoel toeneemt. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Let daarom goed op je ademhaling en probeer rustig in te ademen door je neus en vervolgens weer uit door je mond. Focus je op je ademhaling en adem vanuit je buik!

Vliegen is leuk en met deze tips stap jij binnenkort zorgeloos in het vliegtuig om te genieten van je vakantie, want dat is het mooiste wat er is! Dat vliegen is dan toch een eitje;)

  1. Home
  2. blog
  3. vliegangst
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.