koffer inpakken tips

10 tips voor het inpakken van je koffer

Met deze koffer-inpakken-tips voorkom je inpakstress!

Je gaat op vakantie en je moet je koffer inpakken. Het is elke keer weer een tijdrovende en stressvolle bezigheid, aangezien je niet over die maximum kilo's wilt gaan, maar ook geen belangrijke dingen wilt vergeten. Vaak is je koffer te zwaar, weet je niet goed wat je mee wilt nemen of wil hij überhaupt niet eens dicht... En dan komt ook de vraag: "heb je wel echt alles nodig?" Met deze tips voor het inpakken van je koffer pak jij je koffer in als een pro!

1. Maak een lijstje!

Schrijf de dingetjes op die je sowieso moet pakken in je koffer, aangepast op je bestemming! Met zo'n lijstje kun je lekker doorstrepen wat je alvast in je koffer hebt gedaan! Je kunt het natuurlijk ouderwets met de pen opschrijven, maar er is ook een app voor ontwikkeld: GetPacked! Deze app stelt jou vragen over je vakantie en creëert uiteindelijk de voor jou afgestemde paklijst. Zo maak je het inpakken van je koffer een stuk gemakkelijker!

2. Pak de belangrijkste dingen alvast in of leg ze op een zichtbare plek

Dingen die je absoluut niet mag vergeten om in te pakken, zijn o.a. je paspoort, (visa), geld en je reispapieren! Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar door de hectiek en vakantiekriebels worden deze dingen vaak over het hoofd gezien. Je telefoon en oplader zijn ook niet geheel onbelangrijk! Stop deze dingetjes in je handbagage, zodat je er snel en makkelijk bij kunt en mocht je koffer niet aankomen dan heb je dit in ieder geval al bij je (geldt ook voor belangrijke medicijnen e.d.)!

3. Begin op tijd met je koffer inpakken

Begin niet een paar uur voor vertrek, maar minimaal een dag van te voren! Hierdoor vergeet je het minst. Als je nou een paar dagen van te voren elke dag wat dingetjes er in legt, wordt de stress ook minder en is het inpakken van je koffer toch nog een leuk proces!

4. Niet vouwen maar rollen

Het inpakken van kleding neemt vaak veel tijd in beslag, doordat dit je koffer door kleding erg snel zit. Wij hebben daar dé tip voor: rol je kleding op om ruimtes op te vullen! Rollen voorkomt kreukels en scheelt veel ruimte. Het inpakken van je koffer wordt hierdoor zoveel gemakkelijker!

koffer inpakken tips

5. Een tip voor de boekenwurm

Wil jij al die zware boeken meenemen? Nee, dit is niet handig, want hierdoor zit je al heel snel aan je maximale bagagegewicht. Als je een iPad of een E-reader aanschaft neem jij al die boeken lekker digitaal mee! Lees je toch liever uit een echt boek? Kijk dan of je jouw favoriete boek in pocket-formaat kunt vinden. Super handig!

6. Kleine verpakkingen

Die heerlijke bodylotion, je favoriete shampoo & conditioner... Deze zitten natuurlijk allemaal in een grote fles of verpakking! Koop bij de drogist kleine (navulbare) reisflacons om je favo producten mee te nemen! Denk er ook even goed aan dat het niet gaat lekken in je koffer. Om dit te voorkomen, kun je er bijvoorbeeld een plastic zakje omheen doen.

7. Koffer wegen

Neem alleen de dingen mee die je nodig hebt! Vaak is dat ene extra jurkje of die té leuke derde paar schoenen echt niet nodig. Je kunt beter wat minder meenemen op de heenreis, zodat je met een koffer gevuld met souvenirs weer naar huis kunt gaan! En verdeel de kilo's over je hand- en ruimbagage, want ook in je handbagage kun je veel spullen kwijt. Weeg thuis je koffer wel even, voordat je op het vliegveld voor verrassingen komt te staan! Handig: neem een koffer-weger mee op vakantie, dan kun je hem ook gewoon op de terugweg wegen. Dit kan een hoop stress voorkomen.

8. Badhanddoek, yes or no?

Die zware en grote strandlaken kun je net zo goed thuis laten! Informeer bij je hotel/appartement of ze badhanddoeken aanbieden! Dit scheelt je weer heel wat ruimte;). Nu heb je weer meer ruimte voor leuke kleding! Wil je wel echt heel graag een badhanddoek meenemen? Koop dan een microvezel handdoek. Deze is extra compact en licht.

9. Stop spulletjes in je schoenen

Om weer meer ruimte te maken in je koffer kun je kleine spulletjes zoals elektronica of je sokken (sokken komen voor op de lijst van de meest vergeten spullen op vakantie, dus bij deze!) in je schoenen stoppen!

10. Koffer inpakken als een pro

Nog meer tips voor het inpakken van je koffer? Bekijk het filmpje "How to Pack Like a Pro" en jij bent een pro in het inpakken van je koffer. Succes en alvast heel veel plezier op vakantie!

 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!