Header afbeelding

5 tips voor in Sri Lanka

Wij werden verliefd op dit land

Als onderdeel van onze grote reis van drie maanden, bezochten we onder andere ook het veelzijdige Sri Lanka en we werden verliefd op dit land. De cultuur, de liefste mensen, de veelzijdigheid in het landschap, het eten en de dieren. In deze blog deel ik graag vijf bijzondere activiteiten en plekken die een grote indruk op ons hebben gemaakt.

1. Ga op safari in Sigiriya, Sri Lanka

Wanneer je een rondreis maakt door dit prachtige land sla dan Sigirya niet over! Wij kozen er voor om hier twee nachten te blijven en onze accommodatie bood uitzicht op de welbekende Lion Rock. Iedere ochtend wakker worden met dit uitzicht was zeker geen straf en een van de mooiste uitzichten ooit. Sigiriya zelf is niet groot, echter zijn er voldoende fijne restaurants te vinden. Benieuwd naar de naam van onze accommodatie? Sigiriya Paradise Inn Guest House. Sigiriya staat dus bekend om deze Lion Rock en je kunt deze rots ook beklimmen. Wij snappen zeker wel waarom! Aangezien je dan uitkijkt op de indrukwekkende omgeving. Wat een andere optie is, is het beklimmen van de Pidurangala Rock. Het grote voordeel: de toegang is goedkoper en je hebt een prachtig uitzicht op de Lion Rock. Kies er voor om bij zonsopgang of juist bij zonsondergang naar boven te gaan.

Lion Rock Sri Lanka
Lion Rock Sri Lanka

Veel reizigers kiezen er voor om op safari te gaan in het zuiden van Sri Lanka, bij Tissamaharama. Dat betekent dat wanneer je er voor kiest om op safari bij Sigiriya te gaan, het veel minder druk is. Wij kozen voor een olifanten safari van ongeveer 4 uur en dit was de beste keuze ever. Je kunt dit vrijwel bij iedere accommodatie regelen in Sigirya. Per jeep reden we in 30 minuten naar het Kaudulla National Park. Uiteindelijk zijn we in het park vier andere jeeps tegengekomen, wat een verademing was. Hoe bijzonder is het om hele kuddes met olifanten tegen te komen? Zelfs met kleintjes van een maand oud. Ik heb even een paar keer een traantje gelaten van geluk. Wat een bijzondere ervaring om nog zoveel olifanten in het wild te zien rondlopen.

Olifantensafari Sri Lanka
Olifantensafari Sri Lanka

2. De bekende treinreis van Sri Lanka: van Kandy naar Ella

Natuurlijk mag de treinreis van Kandy naar Ella, of andersom, niet missen in dit lijstje. Wat een avontuur was dit. Aangezien de treinreis steeds populairder is geworden onder reizigers is het aan te raden om van te voren al tickets te reserveren. Dit kan onder andere bij de treinstations zelf. Het voordeel van het reserveren van de tickets, is dat je dan vaak nog kunt kiezen voor het reserveren van een stoel. En laat dit nu net wel heel prettig zijn wanneer deze treinreis maakt. Dit kost je uiteindelijk een paar euro per persoon extra, maar je bent wel verzekerd van een zitplaats .Wij waren helaas te laat met het reserveren van een stoel op het traject van Kandy naar Nuwara Eliya. Maar uiteindelijk hebben we maar een paar minuten hoeven staan en was er toen toch een plekje vrij voor ons beide. We hadden overigens wel veel geluk hoor. Je kunt er voor kiezen om niet in Kandy op te stappen, maar bij een station vlak bij Kandy, Peradeniya. Je zit dan al in de trein,  voordat de trein bij Kandy stopt. Hierdoor heb je een grotere kans op een zitplaats. De prachtige reis brengt je door een berglandschap met vooral veel uitzichten op de theeplantages, en alles dus groen! Voor omgerekend €2.50 per persoon leg je dit traject af.Je kunt er voor kiezen om het gehele traject in een keer af te leggen, dit duurt ongeveer 7.5 uur. Je kunt er ook voor kiezen om de reis op te delen in verschillende trajecten. Wij kozen voor deze tweede optie en maakte na vier uur reizen, een stop van een dag en nacht in Nuwara Eliya (station Nanu Oya). Hier kun je genieten van de theeplantages en even bijkomen van de indrukwekkende reis tot nu toe.Wanneer je treinreis weer verder gaat, check dan vooral op het station of er nog gereserveerde tickets beschikbaar zijn. Voor ons voelde het alsof we goud in handen hadden. Er bleken namelijk nog wat tickets voor de tweede klas beschikbaar te zijn! Dit deel van de reis was enorm aangenaam, aangezien we zitplaatsen hadden en het niet druk in onze coupe was. We hebben alleen maar foto’s gemaakt en genoten! Uiteindelijk kwamen we net voor het donker aan op onze bestemming: Ella.

Treinreis Ella Sri Lanka
Treinreis Ella Sri Lanka

3. Hiken in Sri Lanka: Ella

Na de overweldigende treinreis is het heerlijk om een paar dagen te relaxen in Ella. Dit kleine stadje is gelegen tussen de prachtige bergen en hier is genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken. Bezoek de 9 arch bridge, zwem in de waterval, geniet van de hippie sfeer in het centrum en ga vooral veel hiken. Een bekende hike in Ella is de Ella Rock. Deze hike schijnt best heftig te zijn en wanneer het 35+ graden Celsius is, zoek je het niet altijd om een heftige hike te doen. Er is een heel fijn alternatief met hele fijne uitzichten; de Little Adams Peak hike. Vanuit het centrum van Ella is het goed te doen om hier eerst heen te wandelen, maar je kunt natuurlijk ook je door een tuk tuk voor een paar euro er naar toe laten brengen. Wij kozen er echter voor om lekker te wandelen en te genieten van de prachtige uitzichten.

Hiken Sri Lanka
Hiken Ella Sri Lanka

4. Relax aan het strand in Mirissa aan de zuidkust van Sri Lanka

De zuidkust van Sri Lanka is prachtig, met vele surfspots, lekker eten en een relaxte sfeer. Wij verbleven een paar nachten aan de rand van Mirissa en genoten van het eilandleven aan het strand. Wat mag je niet missen in Mirissa? Natuurlijk kun je de Coconut Tree Hill niet overslaan wanneer je in de buurt bent. Deze heuvel aan de rand van het water met vele palmbomen is een ware toeristische trekpleister geworden. Waarschijnlijk ben je niet de enige die er foto’s wil maken, maar dat mag de pret niet drukken. Met zijn mooie kleuren en de zee op de achtergrond, levert het echt mooie plaatjes op. Het is een korte wandeling vanuit het centrum van Mirissa, maar zeker dus de moeite waard. Wanneer je honger hebt gekregen in Mirissa, kun je terecht bij de vele restaurants aan het strand. Wij gingen onder ander eten bij Papa Mango en dit was heerlijk. Met je voeten in het zand, kijkend naar de vele surfers, terwijl je gebakken garnalen eet en een koud biertje drinkt; perfect. De prijzen in Mirissa liggen wel wat hoger dan in de rest van Sri Lanka, maar toch kun je voor een paar euro heerlijk eten en drinken. Droom je altijd al van zwemmen met zeeschildpadden? Ga naar Turtle Beach. Op een paar meter van het strand kun je hier zeeschildpadden vinden wanneer je aan het snorkelen bent. Geluksmomentjes zijn dit! Wil je een dagtrip maken vanuit Mirissa? Bezoek dan de oude koloniale stad Galle. Galle ligt op driekwartier per tuk tuk reizen vanaf Mirissa en is echt een aanrader om te bezoeken.

Mirissa Sri Lanka
Mirissa Sri Lanka

5. Beklim de Mihintale Rock

Gelegen dicht bij de stad ligt deze Anuradhapura heilige plaats. Dit is de plek waar het Boeddhisme in Sri Lanka is begonnen. Op een half uurtje rijden vanaf Anuradhapura ligt deze berg. Deze plek is een bijzondere bedevaartsplaats voor de boeddhisten in Sri Lanka, aangezien hier het Boeddhisme in Sri Lanka is begonnen. Je hebt hier na een stevige klim (1840 traptreden) een geweldig uitzicht op de vallei  met zijn jungle, palmbomen, stoepa’s en meertjes.

Mihintale Rock Sri Lanka

Sri Lanka is zo veelzijdig en echt een bezoek waard! Benieuwd naar mijn andere avonturen in Sri Lanka en overige landen? Check vooral dewereldmeisjes voor meer te gekke reistips. En volg ons op instagram @samanthaklerx of @dewereldmeisjes.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. 5 tips voor in sri lanka
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.