Adios Mexico, hallo Nederland! | Weflycheap

Adios Mexico, hallo Nederland!

Adios Mexico, hallo Nederland!

Het is alweer maart.. Binnen twee weken vlieg ik vanuit Mexico naar Nederland. De zes maanden zitten er bijna op. Maar.. Ik heb besloten dat ik daarna weer terug ga naar Mexico! Mijn avontuur is nog niet voorbij hier, dus ik blijf twee weken in Nederland en daarna ga ik weer lekker terug naar mijn paradijsje; Playa del Carmen.

Mexico

Hey, een schildpad!

Ik blijf me keer op keer weer verbazen over alles wat ik hier zie. Zo zat ik laatst op het strand en zag ik – geheel toevallig – een schildpad voorbij zwemmen. Dat is iets wat je hier bijna niet ziet, tenzij je naar Akumal gaat; daar kun je namelijk met schildpadden snorkelen. In Playa del Carmen is het echter minder normaal om ze te zien. Maar daar bleef het niet bij, want onlangs zag ik op de hoek ik mijn straat een toekan in de boom zitten. Het zijn juist deze bijzondere ervaringen die mij hier houden, want voor mij blijft Mexico een paradijs.

Mexico Mexico

BPM

Het feestleven heb ik de afgelopen maanden even achter me gelaten. Ik ben wel regelmatig wat wezen drinken, maar echt stappen niet. Dat heeft verschillende redenen. Sinds de schietpartij in beachclub Blue Parrot, tijdens het festival BPM in januari, is het een stuk rustiger in de clubs. Het lijkt soms wel alsof iedereen een beetje afwacht wat er gaat gebeuren. Dat incident, waarbij iemand begon te schieten in de club waarbij meerdere doden en gewonden zijn gevallen, heeft Playa del Carmen op verschillende manieren veranderd. Zo is er meer politie op straat en zijn mensen meer op hun hoede. Toch laat niemand zich echt afschrikken en blijft iedereen positief. Maar het is vreselijk dat dit is gebeurd, zeker hier; een van de meest veilige plekken van Mexico. En juist daarom maakt het zo’n indruk. 

Eindeloze vakantie

Inmiddels houdt het vakantievieren wel een beetje op en zal ik toch echt aan de bak moeten. Daarom ben ik bezig met verschillende projecten en probeer ik wat baantjes uit. Daardoor kom ik er wel achter hoe hard mensen hier moeten werken. Als je bijvoorbeeld in een bar werkt is het vrij normaal dat je 150 pesos per dag verdient, dat is ongeveer €7,50. Met een beetje geluk haal je nog wat fooi binnen. In Nederland kunnen we ons daar weinig bij voorstellen, de salarissen zijn echt niet te vergelijken met hier. Maar ondertussen geniet ik nog wel van alle leuke dingen hier; zo ben ik laatst naar Isla Mujeres geweest met de catamaran en heb ik voor de tweede keer aan een spinnaker gehangen. Hele leuke ervaring!

Mexico

Nederland

Ik kijk er naar uit om even naar Nederland te gaan, het is goed om mijn familie en vrienden te zien en ook de kou en Hollandse nuchterheid zal me goed doen. In de tussentijd geniet ik nog even van het strand, van mijn nieuwe puppy en al het goede dat Playa del Carmen te bieden heeft. Tot snel!

P.S. Blijf ondertussen mijn avonturen volgen via mijn instagram: roos_jansen. En heb je vragen; stel ze gerust!

Mexico

Mis nooit meer een topdeal!