De leukste uitjes tijdens de kerstvakantie - weflycheap

Uitjes kerstvakantie

Uitjes kerstvakantie

Ben je op zoek naar uitjes in de kerstvakantie? En wil je deze kerst zeker zijn van die sprookjesachtige kerst met sneeuw, mooie versieren en veel gezelligheid? Vier kerst dit jaar dan in een van de volgende steden:

Rovaniemi, Finland

Als je ergens goed kerst moet kunnen vieren is het wel in de woonplaats van de enige echte kerstman. Breng dan meteen een bezoekje aan Santa Park om helemaal in de sfeer te komen. Rovaniemi ligt bijna op de poolcirkel en met een beetje geluk kan je kerst nog meer sprookjesachtig worden door het zien van het poollicht. Daarnaast heeft Finland ontzettend mooie natuur en kan je er voor kiezen om een dagje op safari te gaan op een sneeuwscooter. Ga je graag op skivakantie in de kerstvakantie? Dat kan hier ook!

Moskou, Rusland

Rusland staat niet bepaald bekend als het gezelligste land, maar het lijkt wel alsof Moskou helemaal tot leven komen met kerst. Zo wordt het bekende Rode Plein wordt omgetoverd tot een enorme schaatsbaan. Dit is niet de enigste schaatsbaan die te vinden is in de stad samen met vele kerstmarkten en natuurlijk de sneeuw moet je hier zeker in de kerststemming kunnen komen.

 

moskou rusland winter sneeuw

Kerst in de zon

Ben jij iemand die de winter liever overslaat en kerst ook prima in het zonnetje op het strand door wilt brengen? Lees dan meer over onderstaande bestemmingen en kies voor een Kerst in de zon!

Kerst in Curaçao

Een van de populairste zonbestemmingen voor in de kerstvakantie is Curaçao. Deze bestemming is zo populair omdat het er gemiddeld 30 graden is en er per dag nog zo’n 7 zonuren zijn. Heerlijk dus om je winterdipje even te vergeten! Ondanks de zon, wordt er toch kerst gevierd op Curaçao. Ze doen hier namelijk wel aan kerstbomen en hebben een competitie voor de “ mooist verlichte kerst tuinen”. 

Kerst in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wordt kerst ook zeker niet overgeslagen. Ook hier geniet je van zo’n 28 graden, maar dat weerhoudt de Zuid-Afrikanen er niet van om alles te versieren en kerstverlichting op te hangen. Vier je kerst voor de verandering is met een safari in plaats van met een eentje met de schoonfamilie. 

Kerst in eigen land

Blijf je toch liever wat dichterbij en vier je het liefst kerst in eigen land? Bezoek dan de winter Efteling, Amsterdam Light Festival of een van de vele kerstmarkten! 

Winter Efteling tijdens kerst

Ook tijdens de kerstdagen is de Efteling gewoon open. De Efteling is natuurlijk altijd al sprookjesachtig dus de perfecte plek om je kerst door te brengen. Laat je overdag betoveren door alle sprookjes en beleef spanning in de winter attracties, sluit de dag af met een heerlijk kerstdiner en blijf slapen in het hotel of vakantiepark.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival is een festival waarbij verschillende kunstenaars uit meerdere landen de hele stad versieren met allemaal lichtjes en kunstwerken. Het festival  begint al op 28 november, maar is tijdens kerst ook nog steeds op volle gang. Je kunt er voor kiezen om zelf op pad te gaan in de stad of een wandeling te volgen van ongeveer 90 minuten. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om in een van de bekende rondvaartboten de stad te bewonderen. Naast de kunstwerken zijn er ook vele andere activiteiten te bezoek in bijvoorbeeld theaters, musea en winkels. Natuurlijk kan een kerstmarkt ook zeker niet ontbreken om alvast in de stemming te komen en alle kerstversiering in te slaan. Kijk hier voor een overzicht van de vele kerstmarkten in Duitsland, België of in eigen land. 

 

amsterdam light festival  

Mis nooit meer een topdeal!