treinreis oostenrijk

Treinreis Oostenrijk

Oostenrijk: een land dat in de wintermaanden transformeert in een winterwonderland en in de zomermaanden wordt bezocht door wandel- en natuurliefhebbers. Oostenrijk is niet voor niets het favoriete vakantieland van menig Nederlanders. Ontdek het zelf tijdens een treinreis naar Oostenrijk. Relax and enjoy the ride!

Naar Oostenrijk met een treinreis

Sprookjesachtige steden, groene bergen met witte toppen en stromende rivieren met helder water: dat is wat je mag verwachten in Oostenrijk. ‘s Zomers trekken toeristen naar het land om te kamperen, te wandelen, de zonnige steden te bezoeken en om lekker te natuur te ontdekken. ‘s Winters trekken wintersport fanaten naar het land om de mooiste pistes te trotseren. 

Wil je alle facetten van het land ontdekken? Maak een treinreis naar Oostenrijk! Geniet tijdens jouw treinreis naar Oostenrijk van alles wat het land te bieden heeft. Naar Oostenrijk met een treinreis is ontspannen en ook nog eens super duurzaam. Waar wacht je nog op?! 

Reistijd naar Oostenrijk met de trein

De ICE International brengt je vanaf Amsterdam Centraal binnen 11 uurtjes met de trein naar Wenen. Je kan ook instappen op Utrecht Centraal of ‘s-Hertogenbosch. Reis je liever ‘s nachts? Dan kun je de nachttrein pakken!

Als je per trein naar Oostenrijk reist, kun je heerlijk de tijd nemen om naar buiten te staren, een boekje te lezen, lekker te kletsen met vrienden, podcasts te luisteren of lekker te slapen. Treinreizen is een ontzettend ontspannen manier van reizen. De reistijd naar Oostenrijk met de trein verschilt per bestemming. 

Treinreis in Oostenrijk

Wil je een prachtige treinreis in Oostenrijk maken? Dan raden wij je aan om de Interrail Oostenrijkpas te nemen. Met deze pas kun je een aantal dagen reizen verdeeld over een maand. Je kan kiezen voor 3, 4, 5, 6 of 8 reisdagen binnen een maand. Op iedere reisdag kun je zoveel treinen pakken als je wilt. Ideaal, zo’n pas, als je een tijdje wilt rondreizen door Oostenrijk heen. Je kiest zelf hoeveel dagen je op een plek blijft. 

Wil je liever niet op eigen houtje door Oostenrijk reizen met de trein? Dan kun je ook een treinreis boeken bij een reisorganisatie, zoals TUI

De kosten van een treinreis naar Oostenrijk

Treinreizen hebben soms misschien de reputatie dat het lang duurt en veel duurder kan zijn dan vliegen. Maar is dat wel zo?

Door op het juiste moment te boeken, kun je al vanaf €30 voor een enkeltje een treinreis boeken. Onze tip hierbij is om zo vroeg mogelijk te boeken. Treinkaartjes die je vroeg boekt zijn vaak een stuk goedkoper dan kaartjes die je pas laat boekt. De goedkoopste treinkaartjes koop je meestal gewoon bij NS International. Naar veel bestemmingen reis je bijvoorbeeld al vanaf slechts €30.

Oké, de treinreis zelf duurt inderdaad langer dan een vliegreis. Bedenk hierbij wel dat je bij een vliegreis vroeg aanwezig moet zijn op het vliegveld en ook nog moet reizen naar het vliegveld. Eenmaal op bestemming moet je misschien nog wachten op je bagage en kost het nog tijd om op je vakantieverblijf zelf te arriveren. 

Als je een treinreis naar Oostenrijk boekt, kun je kiezen uit verschillende bestemmingen. Ideaal, want je stapt je trein uit op de bestemming waar je moet zijn. Bovendien heb je vaak ook nog de keuze waar je in de trein stapt. 

Veelgestelde vragen over treinreizen naar Oostenrijk

Hoe lang duurt de trein naar Oostenrijk?

Hoeveel kost een treinreis naar Oostenrijk?

Doe alvast inspiratie op voor je treinreis naar Oostenrijk

Lees blogs over Oostenrijk van reizigers die jou voor gingen. 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!