¡Viva España! | Weflycheap

¡Viva España!

¡Viva España!

Glimlachend met een glas sangria cava in mijn hand, terwijl de zon langzaam ondergaat en ik geniet van een tafel vol tapas, bedenk ik me hoe gezegend ik ben hier te zijn. Een paar maanden geleden had ik niet kunnen dromen dat ik een tijdje zou vertoeven op Ibiza onder de Spaanse zon.Dat ik op Ibiza was, is helaas al weer een tijdje geleden. Maar iedere keer als ik erover vertel en schrijf voelt het alsof ik er nog ben en alle momenten herbeleef. Gaan jullie mee op mijn avontuur?

Ibiza is calling and I must go

Deze tekst plaatste ik anderhalf jaar geleden op mijn Instagram en Facebook. Het stage contract is getekend en de vliegticket geboekt. Huisvesting is op dat moment nog niet geregeld, maar dat is een zorg voor later. Vijftien weken lang genieten van de Spaanse zon, lekker eten, de leukste feestjes en gezelligheid. Natuurlijk is het niet alleen maar feest, er moet ook hard gewerkt worden. Voor iedereen die denkt dat alle bedrijven in Spanje rustig aan doen en elke middag een siësta houden, dat is zeker niet zo!

ibiza

Waarom Ibiza?

Als tweedejaars International Business Management student (inmiddels bijna afgestudeerd) krijg je de opdracht een managementstage in het buitenland te lopen. Hoe cliché dit ook klinkt, ik ben sinds de film ‘Verliefd op Ibiza’ ook echt verliefd op Ibiza, ook al was ik er nog nooit geweest. De beelden en gedachten over Ibiza hebben mij niet meer losgelaten en die stage op Ibiza zal er komen!

ibiza

Solliciteren tot je er bij neervalt

Dat Ibiza een geliefd eiland is en een stage vinden niet makkelijk is merkte ik snel. Gedurende mijn zoektocht vond er de Ibiza Experience plaats in de HMH. Op de website van deze beurs stond een lijst met bijna alle bedrijven op Ibiza. En ja, het is echt waar, ik heb denk ik wel 20 bedrijven benaderd. Helaas kwam daar hé-lè-maal niets uit. Via via ben ik terecht gekomen bij een fantastisch leuk stel, Virgil en Marisa van The Workout Club Ibiza. Heen en weer gemaild, leuke gesprekken gevoerd en uiteindelijk: AANGENOMEN!

Huisvesting

En nu, huisvesting, ook tijdens deze zoektocht kun je merken dat Ibiza een geliefd eiland is, bijna alles zit vol of je betaald de hoofdprijs (een gedeelde 4-persoonskamer voor €600,- bijvoorbeeld). Op welke manier vind je nu snel huisvesting? Op Facebook zijn verschillende groepen die te maken hebben met Ibiza. Stel jezelf voor met een kort stukje tekst en een foto. Binnen een uur kwamen er ontzettend veel reacties binnen. Gelukkig heb ik een leuk appartementje in Roca Llisa gevonden die ik deel met Rita mijn lieve huisgenootje. Weer een zorg minder! And the adventure is real!

Voor een buitenlandse stage moet je natuurlijk erg veel regelen. De belangrijkste dingen lezen jullie over twee weken in mijn volgende blog! Mocht je een vraag hebben over stage lopen of vakantie op Ibiza, I’m here for you. Mocht je nieuwsgierig zijn wat ik al die tijd op Ibiza heb meegemaakt, neem dan een kijkje op iamgoingtoibiza, het blog wat ik tijdens mijn stage bijgehouden heb.

ibiza

Mis nooit meer een topdeal!