How to Mallorca in 10 ways?

How to Mallorca in 10 ways?

Zonvakantie Mallorca!

We spreiden de vleugels weer en zetten koers naar een schitterend Spaans Eiland Mallorca! Het hele jaar door word je warm ontvangen en mag je je eskimopak thuis laten wanneer je de winter hier komt trotseren. Zit je net lekker in het vliegtuig, ben je er alweer! Met twee uur kan jij je al op een ligbed planteren met een Sangria in je hand. Hoe snel wil je het hebben!

Mallorca

Must see, must do.

Bezienswaardigheden op Mallorca zullen je eeuwig bijblijven. Een plek voor velen, voor sportieve fietsers, die-hard zonaanbidders  en de aangepaste wereldburgers die meegaan op z’n mañana mañana. Plant jezelf in een tourbus en bezoek Palma de Mallorca waar je tot jezelf kan komen in de Kathedraal La Sue. Beweeg jezelf naar het Palau March museum voor wat artistieke brainfood en trakteer jezelf op authentieke tapas in de Placa Major, waar je ook nog je koffers kan vullen met de hipste Spaanse mode! Iets buiten de stad staat het prachtige Castell de Bellver!

Vlucht weg voor de stadse drukte naar Serra de Tramuntana, met je hoofd in de wolken kan je genieten van de authentieke bergdorpjes en “wauw’en” van het uitzicht. Een auto is wel aan te raden om de top te bereiken. Vervolg je weg naar het noord-oostelijke puntje Formentor! De Cap de Formentor staat je daar op te wachten en met het adembenemende uitzicht ligt de wereld aan je voeten. Even om de hoek ligt Alcudia waar je je terug in de tijd kan wanen in Alcudia Old Town, de poorten geven toegang tot een stad met winkeltjes en heerlijke eetgelegenheden. Na een ontspannend bezoekje aan de Playa de Alcudia gaan we even de diepte in. Porto Cristo in het Oosten biedt je de Caves de Drach aan, een verlichte grot met een meer. Stoot je je hoofd niet wanneer je getrakteerd wordt op een mini-concert?

Cala hier, Cala daar

Heb je nog tijd om het lijstje top 10 must see, must do uit te breiden? Dan raad ik je de Cala-Tour aan! Een tour van zuid naar west en een auto of motor is aan te raden. Eerste stop Cala Figuera! Geen ligbedjes voor ons, maar een uitzicht wat je niet mag missen! Opladen met de welbekende cafeïne in een kopje, gaan wij verder! Slechts 11 km verderop, Cala des Moro! Even zijn we weg kwijt en komen we langs Cala s’Almunia, prachtig baaitje met veel rotspartijen en helder blauw water. De weg inmiddels gevonden naar Cala des Moro. Een zandpad, bordjes langs de weg die vertellen dat de locals het gebied hotelvrij willen behouden. We lopen een eindje en daar zien we het mooiste strand die we ooit hebben gezien. We begrijpen dat de locals het zo willen houden. We klauteren van de natuurlijke trap naar beneden, wat met mate van mijn lenigheid best spannend is. Vinden een plekje en we zwemmen in de kraakheldere zee. We nemen afscheid van dit onvergetelijke pareltje. 34 km verderop bevinden wij ons op Cala Pi, ook weer een prachtig baaitje, waar een hotel boven gebouwd is. We halen een lunch en zetten de daling in, installeren ons en hoogtijd voor een siësta! We zien de zon verdwijnen achter de oranjekleurige zee en we zetten ons reis voort, terug naar Palma de Mallorca.

Mallorca

 

Mis nooit meer een topdeal!