excursie menig stof doet opwaaien

Mallorca | Een excursie dat menig stof doet opwaaien

Mallorca | Een excursie dat menig stof doet opwaaien

Gespannen gezichten, tassen, waterflessen, jeeps, zand, wind, opwaaiend stof, vieze kleding en zonnebrillen. Een dag vol spanning, uitdaging en actie. Mooie landschappen, plekken bezoeken die je anders niet zou zien, off-road rijden en de parels van Mallorca ontdekken? Ga vooral NIET OP JEEPSAFARI, want na die tijd wil het liefst nóg een keer en nóg een keer!

Het dag vullende programma

Een combinatie van zien, doen, zwemmen, terreinrijden, snorkelen en heel veel actie! Tijdens deze jeepsafari maak je een indrukwekkende tocht over smalle, off-road wegen en door traditionele dorpen die je anders niet zou bezoeken.

De hele groep van beachmasters heeft zich verzameld bij het centraal afgesproken punt. Het is tijd om richting de garageboxen te lopen waar de jeeps voor ons klaar staan. We worden hartelijk ontvangen door het Nederlandse team van Safari Beach Event Mallorca. Allereerst wordt er enige uitleg gegeven over wat het plan is, hoe de jeep werkt, waar je rekening mee moet houden en de knopjes waar je ab-so-luut niet aan mag zitten. Goed… iedereen is gewaarschuwd, de engste scenario’s hebben de revue gepasseerd en we zijn klaar om te gaan. Zonnebril op, ingesmeerd met zonnebrand, wij zijn klaar om lekker te relaxen achter in de jeep. Maar na deze uitgebreide uitleg worden wij uit onze droom gewekt. Er zijn niet genoeg chauffeurs aangezien er een aantal jeeps zijn waar niemand in het bezit is van een rijbewijs. Niks relaxen en achterover hangen, opnieuw de zonnebril op en plaats nemen achter het stuur. Na een blik gewisseld te hebben is het snel duidelijk dat ik de eerste ben die achter het stuur gaat zitten, later worden de rollen omgedraaid. Adventure here we come!

In een vier- of zespersoonsjeep wordt er eerst een stukje door de stad gereden, zo kun je wennen aan de manier van rijden in de jeep. Vervolgens ga je de openbare weg op, af en toe gebeurd het dat je onderweg iemand kwijt raakt, dan moet je met de hele groep even wachten. De eerste bestemming is de top van de berg Randa. Om daar te komen moet je een stukje off-road door het wat heuvel- en steenachtige landschap van Mallorca. De jeep trilt en kraakt aan alle kanten en het stof waait je om de oren! Op de top van de berg Randa heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland.

Daarna vervolg je de weg via zandwegen, die je leiden naar de baai van Cala Pi. Hier wordt gestopt voor een lunch. Als je de lange trap naar beneden afloopt kom je op het strand en kun je een duik nemen in een van de mooiste lagunes van Mallorca. Kun je gelijk het zand en opgewaaide stof van jezelf af zwemmen ;).

Mallorca

 

Vervolgens rij je langs kleine dorpjes en finca’s, waarna je aankomt bij Cap Blanc voor een fantastisch einde van de dag. Vlak voordat je naar beneden rijdt worden alle bestuurders bij elkaar geroepen. Je krijgt enige uitleg en de jeeps worden in de 4-wheeldrive gezet. Nu rij je spectaculair naar beneden voor het echte off-road terreinwerk. Je ziet niets anders dan de zee, de weg voor je is amper te zien en je daalt alleen maar verder af. Als ik in de bergen ben en ik kijk de afgrond in dan duizelt het mij voor de ogen, het zweet stond in mijn handen en het huilen nader dan het lachen. Maar ik moest verder, wisselen van bestuurder kon niet meer. Maar eenmaal beneden wil je nog een keer, want wauw wat is dit gaaf om mee te maken!

Aangekomen aan de voet van Cap Blanc worden de jeeps stil gezet en is het tijd om te gaan snorkelen. Hier stop je ongeveer een uur om te kunnen zwemmen, snorkelen of te zonnen. Cap Blanc is een hele mooie plek met kristalhelder water. Na dit uurtje rijd je weer naar boven, tevens een uitdaging, vooral als de jeeps voor je afslaan… Eenmaal boven aangekomen worden de jeeps weer in de 2-wheeldrive gezet en wordt de weg vervolgd naar de garage boxen. Tegen ongeveer 17.00 uur ben je weer terug.

Het is een geweldige ervaring! Een activiteit om nooit te vergeten en ik zou het iedereen aanraden!

Mallorca 2 Mallorca 3 Mallorca 4 Mallorca 5

Waar kun je een jeepsafari reserveren?

De meeste reisorganisaties bieden excursies aan. Je kunt bij de reisorganisatie om meer informatie vragen en via hen een boeking doen voor een jeepsafari, zelf hebben wij deze geboekt bij beachmasters. Je kunt er ook voor kiezen zelf een plaatselijk jeepsafari uit te kiezen. De bekendste organisatie is Safari Beach Event. Mocht je geen rijbewijs hebben is dat geen probleem. Je mag zelf niet rijden maar een van de andere deelnemers of begeleiders rijdt dan.

 

Bestemmingen

Waanzinnige Mallorca deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!