Header afbeelding

Kerstmarkt Oberhausen

ambachtelijk en traditioneel

Met de kerst voor de deur ben je misschien al inkopen aan het doen, je huis aan het versieren of kerstliedjes aan het luisteren. Wellicht vind je het allemaal wat te vroeg en wacht je liever tot Sinterklaas het land weer uit is. Waar je niet te lang mee moet wachten is de keuze om een kerstmarkt te bezoeken. Voor je het weet zijn de hotels én jouw agenda alweer vol! Mocht je deze kerstmarkt al kennen, scroll dan naar het eind van dit artikel. Daar vind je een rijtje met hele leuke bestemmingen ter inspiratie!

Kerstmarkt op de oude markt

De oude markt, het centrum van Oberhausen, wordt in de feestmaanden omgetoverd tot een traditionele kerstmarkt. In de ‘’Oberhausener Weihnachtswald’’ staan kramen en hoge dennenbomen. Uiteraard allemaal prachtig verlicht met kerstlampjes. Hier kun je de typische, schilderachtige huisjes met producten van traditioneel vakmanschap verwachten. De sfeer van een wintersprookje, de geur van lekkernijen en de warmte van de kramen komen je tegemoet.

Oude markt kerstmarkt Oberhausen
Oude markt kerstmarkt Oberhausen

Kerstmarkt CentrO

CentrO is Europa’s grootste overdekte winkelcentrum met meer dan 220 winkels. Naast het winkelcentrum vind je vele houten kerstkramen, verdeeld onder een aantal thema’s. Voor apres- ski feesten en gezellige muziek moet je bij de ‘’Bergweihnachtsmarkt’’ zijn, voor schattige huisjes, zuurstokken en notenkrakers bij ‘’Santa’s Village’’. De kerstmarkt in Oberhausen staat bekend om zijn prachtige en heerlijke ambachtelijke producten. Een ideale plek voor inkopen van speciale kerstcadeaus.

Kerstmarkt CentrO Oberhausen
Kerstmarkt CentrO Oberhausen

Winkelcentrum CentrO

Had je al niet genoeg kerstlichtjes gezien, dan komt daar nu nog wat bovenop. Je kijkt je ogen uit als je binnen loopt in het winkelcentrum. De decoratie is prachtig en heerlijk over de top. Met meer dan 220 winkels is er genoeg tijd om je te vermaken totdat je warm genoeg bent om weer naar buiten te gaan.

Winkelcentrum CentO Oberhausen

Speciaal voor de kids

Ideaal als je met je kinderen of je nichtjes en neefjes komt: speciaal voor hen is er een sprookjesbos gemaakt. Je komt hier vanzelf door het pad langs de marktkramen te volgen. Er staat een schattig treintje als attractie en in de kerstboompjes zie je gekleurde lichtjes hangen. En natuurlijk is hier van alles te ontdekken en niet te vergeten, te snoepen!

Kids Oberhausen kerstmarkt
Kids Oberhausen kerstmarkt

Praktische tips voor jouw uitje naar de kerstmarkt in Oberhausen

De kerstmarkt in Oberhausen bij winkelcentrum CentrO is te bezoeken van vrijdag 15 november tot maandag 23 december. De kerstmarkt in het centrum van de stad gaat pas later open, van vrijdag 29 november tot maandag 23 december. Vanaf Utrecht is het ongeveer 2 uur rijden (174 km). Oberhausen valt binnen een milieuzone waar een milieusticker verplicht is. Deze is online te kopen voor €12,50 inclusief verzendkosten. De hotels beginnen meestal snel vol te raken, toch zijn er altijd nog wel wat leuke deals te vinden. Toch te laat met boeken? Maak je dan vooral geen zorgen. De kerstmarkt in Oberhausen ligt net over de grens en is heel gezellig om als dagje uit te bezoeken.

Net over de grens

Op zoek naar een andere leuke kerstmarkt in de buurt? Hieronder een lijstje waarin ik er een paar uitlicht.

Duitsland

Onze Oosterburen weten altijd precies hoe ze een goed kerstgevoel moeten geven. Bij de volgende
kerstmarkten is het reuze gezellig:

  • Düsseldorf
    De kerstmarkt in Düsseldorf is groot én druk. Met de menigte loop je eigenlijk automatisch van het ene plein naar het andere. Er zijn zeven thema-kerstmarkten (!).
    Wat kun je verwachten?
    Grote kerstbomen met heel veel lichtjes, een schaatsbaan, prachtige verlichte etalages, een reuzenrad, bijzondere kerstcadeautjes en een echte kerststal.
  • Gronau
    Een kleine en intieme kerstmarkt. Als muziekstad is er tijdens de kerstmarkt natuurlijk extra aandacht voor muziek.
    Wat kun je verwachten?
    Van klassieke zangkoren tot kinderkoortjes, sing-a-longs in de kerk, showprogramma, knutselen voor de kinderen.
Kerstmarkt Duitsland
Kerstmarkt Duitsland

België

  • Antwerpen
    Aan gezelligheid in Antwerpen geen tekort! In deze stad vindt je kraampjes op de Groenplaats, de Grote Markt, de Handschoenmarkt, het Steenplein en de Suikerrui.
    Wat kun je verwachten?
    Een hoge ijspiste van 1200m2 én een 1200m2 grote ijsbaan, een reuzenrad en natuurlijk de welbekende houten chaletjes.
  • Brussel
    De grootste en meest spectaculaire kerstmarkt is natuurlijk te vinden in de hoofdstad. Met meer dan 200 kramen is de oude binnenstad prachtig versierd.
    Wat kun je verwachten?
    Een imposante kerstboom, overdekte schaatsbaan, heerlijke kersthapjes, unieke kerstversieringen, reuzenrad met 18.000 lichtjes (!) én een klank- en lichtspel om de dertig minuten.

Citytrip in kerstsferen

Zin om de kerstsfeer wat verder van huis te beleven? Of van plan om kerst in het buitenland te vieren? Hieronder een lijstje met dé grote, toffe steden die gezelligheid in de wintermaanden bieden.

  • Parijs
    Dé romantische stad van Europa versierd met sfeervolle lichtjes! Op de bekende plaatsen in deze mooie stad, zoals de Champs-Elysées, Montmartre, Notre Dame en natuurlijk de Eiffel Toren, vind je de gezellige kraampjes. Maar ook bij het bekende winkelcentrum La Fayette is de kerstsfeer duidelijk aanwezig.
  • Londen
    In en rondom Londen worden er jaarlijks tientallen kerstmarkten georganiseerd. De mooiste zijn: Hyde Park, Southbank Centre Winterfestival, Leicester Square en KEW Gardens. In deze leuke stad kun je natuurlijk het beste terecht voor je kerstinkopen.
  • Edinburgh
    Een sprookjesachtige stad met een explosie van lichtjes en heerlijke geuren. Er is genoeg te doen in Edinburgh, Schotland, tijdens de wintermaanden! Verwacht hier leuke attracties, een ovale ijsbaan, reuzenrad, carrousel, kerstboomlabyrint, traditioneel vakmanschap en nog veel meer!
  • New York
    Een stukje verder van huis, maar een fantastische plek om kerst te vieren, The Big Apple. Bij 5th avenue, Rockefeller Center, Bryant Park en natuurlijk Central Park kom je helemaal in de kerstsfeer. In deze drukke stad gaat het net even anders dan bij de andere kerstmarkten, hier zul je niet direct zoveel kraampjes zien, maar wel een heleboel andere toffe dingen. Groot, groter, grootst. Denk aan over de top versierde huizen, winkeletalages en winkelcentrums.
  • Wenen
    De kerstmarkten in Wenen hebben allemaal hun eigen charme en karakter. Vergeleken de Duitse markten, hebben de Weense markten een wat commerciëler aanbod. Maar dit mag de pret
    natuurlijk niet onderdrukken! Wenen is namelijk rond de kerstperiode dé plek voor cadeaus en decoratie. De markten zijn erg toeristisch, omdat Schloss Schönbrunn tijdens de kerstdagen ook open is.
  • Praag
    Praag heeft niet één grote markt, maar wel vier grote en een paar kleine verspreid over het centrum van de stad. Geniet van live shows en traditionele snacks, koop handgemaakte cadeautjes en warme winterkleding. Het kerstmenu in Tsjechië is simpel. Wat kalkoen is in Engeland, is karper in Tsjechië. Een ander geliefd kerstgerecht is zuurkool- en vissoep.
  • Rovaniemi
    Rovaniemi? Huh, waar ligt dat? Finland! Dit land is en blijft de ‘officiële thuisbasis van de kerstman’. Vooral voor kinderen is het bekende Santa Village niet te missen. Hier schijn je de kerstman bijna in zijn voortuin goedendag te kunnen zeggen. Santa Village wordt gezien als één van de leukste ‘’pretparken’’ waar je letterlijk het hele jaar kunt genieten van de kerstsfeer. Bij Santa Claus Office vind je de echte kerstwinkels met onder andere Finse souvenirs. In deze stad kun je het complete plaatje verwachten. Er zijn zelfs kerstelfen. Het kan ook niet anders dat je het gevoel hebt dat je letterlijk op een kerstfilmset bent beland. Het weer in Rovaniemi is natuurlijk even wat anders dan bovenstaande bestemmingen. Hier je kun wel tussen de -7 en -15 graden verwachten. Als je echt een liefhebber bent van de kou en de typische ‘kerst film sfeer’, dan is dit jouw december bestemming.
New York kerstboom
New York kerstboom

Reizen rondom de feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn de tickets van de populaire vervoersmiddelen natuurlijk snel ‘uitverkocht’. En dan heb ik het natuurlijk over de leuke, goedkope deals. Op de website van NS zie je bijvoorbeeld met welke abonnementen je met korting kan reizen. Zij bieden meerdere bestemmingen aan voor een citytrip. Dat is natuurlijk super fijn, want met de trein reizen is beter
voor het milieu. De goedkoopste vliegtickets voor jouw bestemming vind je hier. Houd ook vooral deze pagina in de gaten voor de leukste kerstvakantie deals (voor als je de zon zoekt, in plaats van de winterkou).

Kerst in eigen land

Ben jij meer een persoon die de leuke plekjes in eigen land wil ontdekken? Dan kan dat ook zeker tijdens de kerstdagen!

  • Maastricht
    Natuurlijk, Maastricht! Misschien wel de meest bekende kerstmarkt in Nederland. Elk jaar weer één groot feest op het Vrijthof. Magisch Maastricht is het meest authentieke kerstevenement van ons land. We kennen natuurlijk allemaal wel de foto’s met het reuzenrad, maar deze leuke stad heeft nog veel meer te bieden tijdens de kerstperiode. Van een 900m2 grote schaatsbaan als kloppende hart van het plein, de enige echte kerstman die samen met zijn elfen woont in zijn eigen huis op het Vrijthof tot een 14 meter hoge en 35 meter lange winterglijbaan. Maar ook hebbedingentjes bij Magic Christmas World en streekproducten in Dickens Village shoppen.
  • Amsterdam
    Het Amsterdamse Winterparadijs is geen kerstmarkt, maar wél een evenement die je niet kan missen. In de laatste weken van december wordt de RAI omgetoverd tot winterparadijs. Overdag en ’s avonds kun je schaatsen, een ritje maken in het reuzenrad en glijden van de tubebaan. Geniet van muziek in de apres-ski hut of op het winterfeest. Bijzonder is dat de meest populaire horecazaken van de stad samen komen doormiddel van een pop-up restaurant. Zo kun je genieten van het lekkerste eten en drinken op één locatie! Geen kerstkraampjes, maar wel echte sneeuw én… aan gezelligheid niet te kort lijkt mij.

Welke kerstmarkt is jouw favoriet? En staat er al één op de planning?
Geniet van deze gezellig tijd!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. kerstmarkt oberhausen ambachtelijk en traditioneel
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.