Header afbeelding

Kerstmarkt Praag 2024

De kerstmarkten in Praag worden beschouwd als de mooiste van Europa. Van 30 november 2024 tot 6 januari 2025 worden de historische pleinen van de stad verlicht door fonkelende lichtjes. Met prachtig versierde kraampjes, unieke handgemaakte ambachten en gezellige sfeer, bieden de Praagse kerstmarkten een onvergetelijke ervaring in een magische omgeving.

Bezoek de kerstmarkt in Praag

  1. Wanneer zijn de kerstmarkten in Praag?
  2. Wat zijn de openingstijden van de kerstmarkten in Praag?
  3. Waar zijn de kerstmarkten in Praag?
    1. Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí)
    2. Wenceslasplein (Václavské náměstí)
    3. Kampa-eiland
    4. Náměstí Míru
    5. Praagse Burcht (Pražský hrad)
    6. Náměstí Republiky
  4. Andere kerstmarkten in Praag
  5. Combineer de kerstmarkten met een overnachting

Kerstmarkt Praag

Wanneer zijn de kerstmarkten in Praag?

De kerstmarkten in Praag vinden plaats van 30 november 2024 tot 6 januari 2025. Tijdens deze periode kun je de magische sfeer van de stad ervaren, met op oudejaarsavond een spectaculair vuurwerk bij het Kasteel van Praag.

Wat zijn de openingstijden van de kerstmarkten in Praag?

De kerstmarkten in Praag zijn over het algemeen dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur, waarbij de eet- en drinkkraampjes vaak tot middernacht openblijven om je te verwarmen met glühwein en andere lekkernijen.

  • 📅 30 november 2024 t/m 6 januari 2025: 10:00 - 22:00 uur.

Waar zijn de kerstmarkten in Praag?

De kerstmarkten in Praag zijn verspreid over meerdere locaties in de stad, elk met hun eigen unieke charme en sfeer. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste markten.

Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí)

De kerstmarkt op het Oude Stadsplein is de grootste en meest iconische markt van Praag. Hier vind je een schitterend versierde kerstboom, omringd door kraampjes vol met handgemaakte kerstdecoraties, ambachtelijke producten en lokale lekkernijen. De sfeer wordt versterkt door kerstliederen die door de straten klinken en een levende kerststal die het plein tot leven brengt.

Wenceslasplein (Václavské náměstí)

Op het Wenceslasplein vind je kerstmarkten in zowel het bovenste als het onderste deel van het langgerekte plein. Tegen de achtergrond van het majestueuze Nationaal Museum bieden de kraampjes een scala aan geschenken, kerstdecoraties en culinaire hoogstandjes. Het is een spectaculair gezicht om het plein, dat een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van Praag, in kerstverlichting te zien.

Kerst Praag

Kampa-eiland

Kampa, gelegen naast de Karelsbrug, biedt een rustiger alternatief voor de drukkere markten in het centrum. De kerstmarkt hier is intiem en sfeervol, met prachtig verlichte kraampjes, een mooie kerstboom en de geur van glühwein die je tegemoet komt terwijl je de trappen naar beneden loopt. Hier kun je soms zelfs genieten van gezellige buitenconcerten.

Náměstí Míru

De kerstmarkten op Náměstí Míru bevinden zich direct tegenover de kerk van St. Ludmila, die een indrukwekkende achtergrond vormt voor de kraampjes. Deze markt is makkelijk bereikbaar met de metro en tram en biedt een authentieke, lokale kerstsfeer met minder toeristen dan de grotere markten in het centrum.

Praagse Burcht (Pražský hrad)

De kerstmarkt bij de Praagse Burcht vindt plaats op het U Svatého Jiří-plein, naast de imposante Sint-Vituskathedraal. Naast de traditionele kraampjes kun je hier demonstraties van vakmanschap bekijken, zoals het werk van een smid, het slaan van munten of het beschilderen van kerstdecoraties. De middeleeuwse ambiance maakt deze markt bijzonder uniek.

Náměstí Republiky

Op Náměstí Republiky, voor het Stará celnice-gebouw, vind je een kerstmarkt die ideaal is voor een bezoek na het winkelen. De markt ligt dicht bij de metro-uitgang en biedt een geweldige plek om je wandeling naar de kerstmarkten op het Wenceslasplein of het Oude Stadsplein te beginnen of te eindigen.

Kerstmarkt Praag

Andere kerstmarkten in Praag

Naast de grote en bekende markten zijn er in Praag nog tal van kleinere kerstmarkten te ontdekken, zoals op Anděl en Náměstí Jiřího z Poděbrady. Deze markten bieden vaak een rustiger alternatief, met minder toeristen en een intieme kerstsfeer. Hier kun je genieten van lokale specialiteiten en artistieke optredens in een meer ontspannen setting.

Combineer de kerstmarkten met een overnachting

Om volop te genieten van de kerstmarkten in Praag, kun je je bezoek combineren met een verblijf in een van de sfeervolle hotels in de stad. Veel hotels bieden speciale kerstarrangementen aan, zodat je na een dag vol kerstplezier heerlijk kunt ontspannen en de charme van Praag nog beter kunt ervaren.

Tip! Bekijk onze top 10's voor kerstmarkten in NederlandBelgië en Duitsland.

Veelgestelde vragen over de kerstmarkt in Praag

Wanneer zijn de kerstmarkten in Praag?

Wat zijn de openingstijden van de kerstmarkten in Praag?

Waar zijn de kerstmarkten in Praag?

Welke kerstmarkten in Praag zijn leuk om te bezoeken?

  1. Home
  2. kerstmarkt praag
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.