het echte wintergevoel in deze leuke stad

Gezellige markten in Bremen

Het echte wintergevoel in deze leuke stad!

Drie jaar geleden reed ik in oktober voor het eerst naar Bremen. Kort na aankomst was ik al enthousiast. In de oude binnenstad werd ik gelijk omringd door mooie gebouwen, schattige knusse straatjes, veel cultuur en voor mij natuurlijk erg leuk, veel winkels. Een leuke bijkomstigheid was dat ik totaal niet verreisd was, want Bremen ligt immers niet middenin Duitsland, maar lekker dichtbij. Op zich dus al een stad om zeker te bezoeken. Maar wat het voor mij nog veel leuker maakte was de Ischa Freimarkt, waarbij niet alleen meer de mooie gebouwen sfeer gaven aan de stad. Nee, ik werd overvallen door een gemoedelijke sfeer van de knusse en gezellige Duitse markt.

Zo’n 2,5 week per jaar kent de stad Bremen een Freimarkt, die zich niet alleen in de binnenstad bevindt. Want lopend onder de muren van het Centraal Station vraag ik me af wat me nog meer te wachten staat. Gelijk werd ik verrast door de leuke kraampjes met snoepgoed en Duitse lekkernijen: van heerlijke gesuikerde noten in zoveel verschillende smaken, Kaiserschmarren tot champignons in knoflooksaus, grote stukken vlees met sauerkraut en Reibekuchen. Waar moet ik beginnen? Het ruikt heerlijk. Gelukkig heb ik nog niet gegeten.

Eerst maar even kijken wat de Freimarkt me nog meer te bieden heeft. Al snel merk ik dat ik de Freimarkt niet zomaar gezien heb. De enorme kermis lijkt wel op een pretpark: overal attracties van achtbanen, wildwaterbanen tot spookhuizen en VR-attracties. Je kunt het er allemaal vinden.

Maar voordat ik de attracties ga uitproberen, ben ik toch benieuwd wat er zich afspeelt achter de tentdoeken. Ik stap de eerste de beste tent binnen en al snel doet het me denken aan het Oktoberfest. Een paar liedjes en biertjes verder maak ik mijn rondje op het terrein af. Ik test de wildwaterbaan, een achtbaan, een paar VR-attracties en het spookhuis. Ik ben verkocht! Zelfs in sommige wachtrijen kun je je vermaken.

Ondanks dat ik maar een nachtje ben gebleven, wist ik zeker dat je je hier na meerdere dagen nog steeds niet verveeld. Wat is het groot! Daarom is het voor mij vaste prik geworden: al drie jaar bezoek ik de Ischa Freimarkt en het heeft mij inderdaad nog niet verveeld. Bremen is sowieso een bezoekje waard, maar wil jij er nog een extra dimensie aangeven? Bezoek dan vooral de Ischa Freimarkt: een geweldige combinatie tussen een sfeervolle markt, een gigantische kermis en een Duits Oktoberfest.

Hier nog een aantal tips om jouw verblijf ook onvergetelijk te maken:

  1. Boek vroegtijdig een hotel, zodat je een goede prijs kunt vinden.
  2. Houd je niet van heel veel drukte: ga dan niet in het weekend.
  3. Houd je van een dik feest? Reserveer dan een biertafel in één van de feesttenten. Niet om op te zitten, maar om op te dansen natuurlijk. Heb je geen tafel gereserveerd? Geen probleem, in de feesttent kijk je ook staand jouw ogen uit. Oh ja, en verwacht niet alleen de Duitse Schlagermuziek: er zijn genoeg feesttenten waar verschillende bands optreden en waar je niet per se een tafel hoeft te reserveren.
  4. In deze blog heb ik geen tips gegeven voor leuke en lekkere restaurantjes in Bremen, want mijn tip is juist dat je van tevoren vooral niet moet eten! Je kunt overal op de Freimarkt heerlijk eten en wilt niet al vol zitten voor je begint. Handig is om eten te delen, zodat je meer kunt proeven: ik kan namelijk nooit kiezen.
  5. Ga sparen. Ondanks dat de markt en de kermis gratis toegankelijk zijn, moet je er wel wat te besteden hebben om er een geweldige tijd van te maken. Je wilt natuurlijk wel wat eten, drinken en wat attracties uitproberen.

Heb je geen vrije dagen in oktober? Geen probleem! Ook de kerstmarkt in Bremen is de moeite waard en heeft veel weg van de Ischa Freimarkt. Sterker nog, het is misschien nog wel sfeervoller ingericht. Verwacht er alleen geen kerstinkopen te kunnen doen, maar geniet vooral van de aankleding in de binnenstad en aan de haven en natuurlijk het heerlijke eten. De kermis achter het Centraal Station is er in december helaas niet.

Nieuwsgierig geworden naar een verblijf in Bremen? Tag dan snel je vrienden of vriendinnen en boek jouw leuke uitje naar Bremen!

Ischa Freimarkt Bremen – 16 oktober t/m 2 november 2020
Kerstmarkt Bremen – hele maand december 2020

Bestemmingen

Waanzinnige Duitsland deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!