Een Spaans sprookje... | Weflycheap

Een Spaans sprookje...

Een Spaans sprookje

Proosten op de liefde, terwijl we genieten van een fles friszure Sauvignon Blanc. Onze gezichten naar de zon toegedraaid met uitzicht op zee, ondergedompeld in de Spaanse warmte en op tafel een overvloed aan tapas al zingend: Viva Espana! Emigreren naar Spanje, een droom van kleins af aan die nog steeds niet geheel vervlogen is. En niet alleen omdat je mij enorm blij kunt maken met het eten van tapas, of een bord paella.

Ondanks ik graag nieuwe landen ontdek, heb ik al een lange tijd terug mijn hart verloren aan Spanje. Een land met veel lekker eten, wijn, een prachtige architectuur en zeer gepassioneerde mensen. En tja als Nederlandse koukleum zou ik prima gemaakt kunnen zijn voor het Spaanse weer. Tijdens gurige herfst –en wintermaanden, kijk ik dan ook graag uit naar de Spaanse Costas. Maar ook gedurende de zomerperiode vervuld het al mijn hartenwensen. 

Veel plekken al mogen ontdekken, als bijvoorbeeld San Sebastian. Naar horen zeggen de mooiste stad van de Noord-Spaanse costa. Vooral op culinair gebied is dit een hoogstandje. Met de meeste sterrenrestaurants van Spanje en beste tapas, kun je je geluk niet op. Met als toverwoord: ‘sobremesa’ (gezellig nakletsen aan tafel). San Sebastian, een stad hip and happening by night and charming by day. Mijn andere favoriete toevlucht is bruisend Barcelona, waar ik op een ander moment zeker nog een stukje aan zal wijden.

San Sebastian

Mijn Spaanse zomervakanties hebben mij o.a. gebracht in: Torremolinos/Malaga, Tenerife (eiland met overheerlijke aardappels gedipt in mojo saus) and last but definitely not least: Mallorca. Mallorca is een eiland waar je steeds weer nieuwe schatten blijft ontdekken. Van tevoren had ik dit niet kunnen bedenken, maar het eiland heeft zoveel prachtige parels naast de drukte en het uitgaansgedeelte, zoals: zonsondergangen zichtbaar vanaf rotsplateaus, prachtige vergezichten, olijfbomen, azuurblauwe zeeën, palmboomboulevards en heel veel pittoreske verlate dorpjes.

Cap de Formentor, uitkijkpunt, Mallorca

Mooie plekjes die ik heb mogen ontdekken zijn o.a.: Cala pi. Een prachtig strand met goud zand, turkoois, glinsterend water gelegen tussen rotsen, omringd door pijnbomen. Werkelijk een magische plek.  Maar daar doen Cala Llombards en Cala Varques niet voor onder. Zoveel prachtige kleinschalige strandjes met een schilderachtige omgeving en betoverende kleuren om te gaan ontdekken op het eiland. Het dorpje Cala d’Or, erg gezellig met ook weer prachtige zandstrandjes, een jachthaven, smalle straatjes en steegjes, vele restaurantjes en barretjes. Mocht je daar zijn, breng dan zeker een bezoek aan restaurant: Diferent. Gevestigd middenin het centrum van Cala D’or, in een oude molen. Ook is het leuk om eens het traditionele vissersdorpje: Cala Figuera te verkennen, en om daar natuurlijk een vers visje te eten!

Cala PiCala Pi

Wat Mallorca nog meer zo aantrekkelijk maakt voor mij, zijn de vele mooie fietsroutes op het eiland. Langs de kust, langs schattige huisjes, langs palmbomen en langs bankjes met oude opaatjes erop. Dit terwijl je gepasseerd wordt door fanatieke hardlopers en vrouwen op rolschaatsen. 

Rit met de cabrio, MallorcaDus als je van wit, of goud zand, een helderblauwe zee, natuur en gezelligheid houdt, dan kun je in Mallorca volop de magie beleven. Misschien zelfs op meerdere plekjes van het eiland verblijven. Ik heb in ieder geval nog lang niet alles ontdekt op Mallorca en wil heel graag eens terug. En zo heb ik gelukkig nog veel meer te dromen over, ook wat betreft andere plekken in Spanje. 

spaans¡Hasta pronto!

Mis nooit meer een topdeal!