I was so happy when I was here

-Dublin- I was so happy when I was here

Mijn reis

  1. Vliegen met Ryanair
  2. 3 dagen in Dublin
  3. Eigen kamer met badkamer

Wie van sociale mensen, prachtige stad en een goede sfeer kan genieten, ben je in Dublin aan het juiste adres. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, lijkt Ierland op Engeland? Of krijg ik een totaal nieuwe ervaring? Nou, dat laatste was zeker waar.

3 volle dagen in Dublin

In totaal heb ik bijna 3 volle dagen in Dublin besteed. Het vliegveld ligt maar een half uurtje van de stad af, en is gemakkelijk te bereiken met de bus. Retourtje kost €10,00. De bus stopte recht voor ons ‘hotel’ Hazelbrook Lodge. Het was eigenlijk een kamer met een bed, en een aparte badkamer. Vroeg in de middag gearriveerd in Dublin, en maar meteen op pad gegaan. Na een kleine bustour, een wandeling door de stad en een hapje eten, was het tijd voor DE PUB. Een van de beroemdste en (naar mijn mening) de gezelligste pub van Dublin: The Temple Bar. Niet geheel verrassend, want zo heet die hele straat die vol ligt met pubs. Om 16.30 de pub ingedoken, ik weet nog dat ik dacht ‘wauw, best wel rustig nu..’ maar nog geen half uur later stond het BOMVOL. En wat was het gezellig! Live-muziek (is trouwens in elke pub de hele dag door, GE-WEL-DIG), lekker bier en zeer aardige mensen. Voor ik het wist was het half 9……

Ontdekken van Dublin

Dag 2 bestond uit het verder ontdekken van Dublin en de cultuur, maar ook een bezoekje aan de Guinness Brouwerij kon ik niet missen. Een leuke ervaring, zeker omdat ze op het moment dat ik er was, ze bezig waren met het maken van de kerstfoto. Ze hadden de hele straat en de poort voorzien van sneeuw, het leek net kerst.. Dublin is goed te doen met de voetjes, alles is in principe op loopafstand. Dat is dan ook wat ik gedaan heb, zodat je in smalle straatjes terecht komt en de echte Ierse mensen meemaakt. Overigens heb ik nog nooit zulke sociale mensen meegemaakt, Ieren zijn echt super aardig! Ze maken graag een praatje met je en zijn echt geïnteresseerd in jouw verhaal. Dag 2 was dus lopen, genieten, wonderen en dromen.

Laatste dag

Op de laatste dag heb ik ervoor gekozen om naar Howth te gaan. Dit is een vissersstadje buiten het centrum van Dublin. Van tevoren ben ik nog naar een kasteel geweest, en heb hier een rondleiding gehad. Howth is heerlijk. Ben je de drukke binnenstad even beu, dan kun je hier heerlijk tot rust komen. Ik heb echte fish and chips gegeten, en een lange wandeling over de pier gemaakt. Lekker uitwaaien dus!  Van veel Ieren heb ik te horen gekregen dat ik een enorme bofkont was. Waarom? Ik had drie hele dagen ZON! Dit komt niet heel vaak voor, aangezien het rond de herfsttijd toch vaak en veel regent. Lucky me

Mijn verhaal is te kort om Dublin te omschrijven, maar als je een keer écht een toffe ervaring wilt en niet ver van huis, raad ik je zeker aan om naar Dublin te gaan. De sfeer, de aardige mensen, de pubs en de mooie cultuur; maakt Dublin voor mij een wereldstad. Wat zeg ik? Mijn favoriete stad!

dublin dublin

Mis nooit meer een topdeal!