dublin

Dublin

Tegenwoordig kun je vanaf Schiphol of Eindhoven voor een paar tientjes naar Dublin vliegen. Dublin is niet de goedkoopste stad van Europa, maar op deze manier wordt de Ierse hoofdstad wel steeds aantrekkelijker. Ondanks dat ik zelf niet heel erg onder de indruk van Dublin was (wat misschien kwam doordat ik al een paar maanden in de mooie stad Edinburgh woonde), ben ik wel van mening dat Dublin een aantal bezienswaardigheden heeft, die zeker de moeite waard zijn. Daarom zet ik vandaag voor jullie de beste tips voor een citytripje naar Dublin op een rij! 

Stadscentrum

Dublin is een kleine, compacte stad, waardoor alles op loopafstand ligt. Er zijn verschillende mogelijkheden, waarop je de stad en zijn belangrijkste bezienswaardigheden kan verkennen. Je kunt bijvoorbeeld meegaan met de gratis wandeltour, waarbij de gids je gedurende drie uur meeneemt langs de mooiste gebouwen van de stad en je vol enthousiasme vertelt over het jarenlange gevecht voor de Ierse onafhankelijkheid. Een andere optie is de welbekende hop on-hop off bus, waarbij je voor twee tientjes langs alle bezienswaardigheden wordt gebracht en bovendien een flink aantal kortingen krijgt bij verschillende winkels en restaurants. Een laatste mogelijkheid is om de stad te verkennen met een bootje. Je komt dan weliswaar niet langs alle bezienswaardigheden, maar je krijgt wel een goed beeld van de stad en kan al rustig varend genieten van alle indrukken.

Dublin

Bezienswaardigheden

Zoals ik al zei, Dublin heeft een aantal bezienswaardigheden, die naar mijn mening echt de moeite waard zijn! Stipt op nummer één staat het Guinness Storehouse. Guinness is hét bier van Dublin en in dit Storehouse kun je het hele proces van bierbrouwen meemaken. Op het einde mag je je eigen Guinness biertje tappen en opdrinken op de hoogste verdieping van het gebouw met een uitzicht over het centrum van Dublin.

Naast Guinness bier staat Ierland natuurlijk ook nog bekend om zijn whiskey. Hiervoor kun je het Irish Whiskey Museum bezoeken, waar je een rondleiding krijgt door de oude fabriek, alles leert over het brouwproces en de verschillende smaken en tenslotte ook nog een aantal smaken mag proeven. Maar naast bier en whiskey heeft Dublin natuurlijk nog meer te bieden!

Erg leuk is een bezoek aan de bibliotheek van het Trinity College en een bezoek aan het Kilmainham Gaol Museum. Voor deze laatste waren wij echter helaas te laat op de middag, dus het is aan te raden om hier van tevoren tickets voor aan te schaffen of om vroeg op de ochtend te gaan. Kortom, Dublin leent zich perfect voor een stedentrip!

Dagtripjes

Dublin biedt de ultieme uitvalsbasis om de prachtige natuur van Ierland te ontdekken. Verschillende dagtochten worden aangeboden, naar onder andere de Cliffs of Moher, Phoenix Park (het grootste park van Europa), The Hill of Tara en de Wicklow Mountains. Ook is het mogelijk om deze plekken op eigen houtje te bezoeken, waarbij je gebruik kan maken van de lokale bussen. Hou hierbij wel rekening met de vertrektijden, gezien de bussen vaak niet tot laat terug rijden. Zelf heb ik een dagtripje gemaakt naar de Wicklow Mountains met de lokale bus. Ondanks het onstuimige weer met harde windvlagen en flinke regenbuien was dit erg leuk!

Dublin

Eten & Drinken

Als laatste heeft Dublin talloze gezellige restaurants en pubs waar je je buik goed kan vullen. Het is leuk om een kijkje te nemen in de Temple Bar, maar gezien de hoge prijzen is het aan te raden om ook eens buiten dit toeristische gebied een pub binnen te gaan. Andere aanraders zijn Queen of Tarts en The Church.

Bestemmingen

Waanzinnige Dublin deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!