Header afbeelding

De leukste steden van Duitsland

Deze mag je absoluut niet missen!

Duitsland is prachtig, waanzinnig, spectaculair, oh mein Gott, oftewel ik ben fan! Bij Duitsland denkt men vaak aan de hoofdstad Berlijn. Maar wist je dat Duitsland veel meer te bieden heeft? Naast geschiedenis heeft Duitsland prachtige natuur en kun je er ook heerlijk eten! Naast bier, gebak en braadworst (geen lekkere combi deze drie samen) heeft Duitsland ook andere lekkernijen. Duitsland is één van mijn favoriete landen in Europa. Waarom? Duitsland is, omdat het ons buurland is, gemakkelijk bereikbaar. Je kunt gemakkelijk een lang weekend weg. In deze blog neem ik je mee naar steden in Duitsland die mij compleet verrast hebben en die geschikt zijn voor een lang weekend. Met de FlixBus heb ik ontzettend veel steden gezien in Duitsland, waaronder: Hamburg, Bremen, Tübingen, Münster en Nuremberg. Het mooie aan reizen met FlixBus is dat je bijna overal kunt komen waar je wilt. Ik heb erg veel met FlixBus gereisd en deze internationale busmaatschappij heeft mij nooit teleurgesteld. Je reist voor een goedkope prijs, hebt gratis Wifi en wordt gebracht naar je bestemming. Wat wil je nog meer? En oh ja, niet heel onbelangrijk FlixBus is milieuvriendelijk! Groen, groener, FlixBus!

Prachtige gebouwen in München

Wat een prachtstad is München! Ga je eenmaal het centrum in dan zie je veel biergartens! En daar moet op gedronken worden. Wat je sowieso niet mag en ook niet kan missen is het Marienplatz. Dit is te vergelijken met de Dam van Amsterdam. Marienplatz is een bekend plein en als je om je heen kijkt zie je prachtige gebouwen, waaronder het nieuwe raadhuis. Het plein wordt altijd drukbezocht door toeristen. Wat me opviel aan München is dat ze erg leuke tentjes hebben. Zo kun je ontzettend lekker Grieks eten bij het knusse restaurant Nur Einmal Leben. Heb je zin in zoetigheid? Dan is Mr. Pancake een aanrader. Oh ja de BMW-lover kan prachtige BMW’s spotten in het BMW-museum!

Tip: bezoek München in de maand december en ervaar de gezelligheid bij de kerstmarkten.

Als je van een goed feestje houdt moet je eigenlijk München bezoeken in Oktober, want dan is het natuurlijk Oktoberfest! Dit bierfeest duurt ongeveer 16 tot 18 dagen. Het is één en al gezelligheid!

Daguitje van München naar Garmisch Partenkirchen

Vanuit München kun je met de FlixBus naar Garmisch Partenkirchen. Het duurde ongeveer 1 uurtje. Het was een mooie reis, want onderweg zag je prachtige natuur. Deze kant van Duitsland kende ik nog niet. Even dacht ik dat ik in de Dolomieten was. De reden dat ik naar Garmisch Partenkirchen wilde, was omdat ik via Instagram een prachtige foto had gezien van een stukje natuur! De plek die ik wilde bezoeken heet Eibsee. Ik kon niet geloven dat er zo’n mooie plek met natuur kon zijn in Duitsland en wilde het daarom met mijn eigen ogen zien. Garmisch Partenkirchen is klein en met een paar uur heb je dit schattige dorpje wel gezien. Vanuit Garmisch Partenkirchen was het mogelijk om met de bus naar Eibsee te gaan. Dit duurt ongeveer 30 minuten en als je er eenmaal bent, haal die camera tevoorschijn, schiet een aantal prachtige foto’s en geniet van de natuur. Bezoek je Eibsee in de zomer? Vergeet dan niet om je zwemkleding mee te nemen en een duik te nemen in het verfrissende water!

eibsee

Eibsee

Een bezoekje brengen aan de hoofdstad van Duitsland, Berlijn

Natuurlijk mag een bezoekje aan Berlijn niet ontbreken! In totaal ben ik wel vier keer in de hoofdstad van Duitsland geweest en het valt nooit tegen. Wat ik altijd indrukwekkend vind om te bezichtigen is Checkpoint Charlie, de Berlijnse muur en de multiculturele wijk Kreuzberg.

Tip: bij Kreuzberg kun je heerlijk en ook nog eens goedkoop eten!

Wil je in een luxe hotel verblijven? Boek dan een kamer bij Hotel Berlin, Berlin! Ultieme luxe, hele ruime kamers, zwembad en sauna erbij en een ontbijt waar je echt wow tegen zegt. Bij het ontbijt heb je letterlijk alles en het was dan ook moeilijk om sommige toetjes te weerstaan.

Als je toe bent aan ontspanning kun je gaan naar Tropical Islands Resort. Dit zwemparadijs bevindt zich op ongeveer 60 kilometer van Berlijn. Goed om te weten is dat dit niet zomaar een zwemparadijs is. Het is namelijk het grootste zwemparadijs ter wereld. Om je bezoekje extra speciaal te maken kun je er zelfs overnachten onder de palmbomen. Spectaculair is het, en als je er eenmaal bent lijkt net alsof je in Thailand bent.

Nuremberg

Deze stad heeft echt indruk op mij gemaakt. Ik kwam vroeg in de ochtend aan in Nuremberg op een prachtige zomerse dag. Ik slenterde door de stad en ging naar een VVV kantoor. Hier haalde ik de stadskaart op. De medewerker legde uit dat Nuremberg eigenlijk een compacte stad is. Alles is op loopafstand te bereiken en dat is ideaal! Hotspot nummer 1 is de Onze Lieve Vrouwenkerk. Deze kerk is mooi van buiten en van binnen. Als je met kinderen deze stad bezoekt is het leuk om naar het speelgoedmuseum te gaan. Ook voor ouderen is het leuk om naar het museum te gaan, omdat je dingen tegenkomt van vroeger. Dit roept herinneringen op. De echte reiziger moet gewoon even een biertje of een goede kop koffie drinken bij Café Bar Wanderer! Dit café heeft een top ligging en bevindt zich pal naast het kasteel. Naast drankjes worden er ook snacks geserveerd.

Bremen

Vanuit Groningen vertrok ik met de FlixBus naar Bremen. Ik had geen idee of Bremen leuk was van te voren, maar ik had een goedkoop ticket gescoord. Dus ik dacht let’s go and hit the flow. Bremen is klein, leuk en gezellig! De Dom van Bremen valt meteen op wanneer je het centrum binnenkomt. De stad wordt opgevrolijkt door straatmuzikanten. Als je uitgeshopt bent of als je genoeg bezienswaardigheden hebt gezien kun je chillen bij Radieschen - Kaffee und Erinnerungen. Dit café is ook geschikt voor veganisten. Het is er erg leuk ingericht.

Tip: heb je tijd over en genoeg ontdekt in Bremen? Ga dan door naar de volgende bestemming, het mooie Hamburg!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. deze mag je absoluut niet missen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.