Bucketlist: Malediven!

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

Bucketlist: Malediven!

Bucketlist: Malediven!

Jaren stond hij daar, bovenaan op onze reis bucketlist: een reis naar de Malediven. Vandaag vertellen wij jou welke stappen je moet zetten om eindelijk op je droombestemming aan te komen. Of dat nu de Malediven is of een andere bestemming, het is tijd voor actie!

Een paar jaar geleden lazen wij op een winterse dag een artikel over dat de Malediven onder water dreigen te lopen. Dit hadden wij al vaker gelezen en we dachten meteen aan onze reis bucketlist. Nu zal je denken, 'dat onder water lopen zal wel niet zo hard gaan' maar dit zette ons wel aan het denken dat als je iets heel graag wilt je dit niet altijd moet gaan uitstellen. Ophouden met dromen erover, een actieplan maken zodat je het kan gaan doen. Je weet tenslotte maar nooit wat morgen brengt. 

Wij zijn toen eerst research gaan doen waar we onze reis konden boeken (dit was namelijk een aantal maanden voordat WeFlyCheap werd opgericht :P) en welk resort in onze prijsklasse zou vallen. Ook keken wij welke reisperiode het voordeligst zou zijn en met de minste regen (dit bleek eind april/begin mei te zijn, de overgangsperiode naar het regenseizoen). Zo hadden wij voor onszelf als doel gesteld dat wij het volgende jaar eind april/begin mei naar de Malediven zouden gaan. Wij zijn toen bijna dagelijks op zoek gegaan naar de beste aanbieding voor het hotel wat wij wilden. Gericht zoeken werkt uiteraard het beste en het duurde niet lang voordat wij een goede aanbieding tegenkwamen met flinke vroegboekers-korting. Snel geboekt dus (want dan zitten ze eraan vast :P) en toen begon het grote sparen. Wat wij uiteindelijk hebben gedaan om ons vakantiegeld aan te vullen voor deze reis was:

1. Besparen op uit eten, de bios en feestjes. Samen op de bank met een glaasje wijn en supermarkt tapas, dagdromen over de reis die wij zouden gaan maken was ook erg leuk!

2. Oude meuk op marktplaats zetten. Hebben we echt 2 blenders nodig? En gebruiken wij onze hometrainer nog? Nee! Op marktplaats met die handel.

3. Omdat wij onze reis langer dan een jaar van tevoren geboekt hadden, was er nog genoeg tijd om geld te incasseren via vrienden en familie. Dit hebben wij gedaan door elke keer voor onze verjaardag of met een feestdag zoals Kerst, geld te vragen om ons 'Malediven potje' aan te vullen.

Op deze manier hadden wij de reis snel bekostigd. Ook hadden wij vooraf research gedaan naar eten op de verschillende eilanden. Wij kwamen via forums er al snel achter dat je op de Malediven meestal heel afgelegen ligt, waardoor je niet snel een hoofdeiland kan bezoeken met supermarkten of goedkope restaurantjes. Je bent dus vaak volledig afhankelijk van het hotel/resort waar je verblijft. En die weten dat ook, dus eten en drinken is heel erg duur. Wij hebben er daarom voor gekozen om een all inclusive optie te nemen. In de eerste instantie kost dat je natuurlijk een paar honderd euro extra, maar dan hoef je je in ieder geval geen zorgen meer te maken over een budget tijdens de reis. Wat het vakantie gevoel uiteraard alleen maar verhoogd!

Veel zakgeld voor het doen van excursies was niet nodig. Het resort waar wij verbleven had bijna elke avond een vorm van entertainment en je mocht zelf een keer gratis mee op een sunset cruise (waar wij dolfijnen hebben gespot) en bood het resort dagelijks een gratis bootshuttle aan naar hun eigen huisrif, waar je prachtig kon snorkelen.

Stop met denken en maak van je droom de werkelijkheid! En houd WeFlyCheap.nl in de gaten, er komen vaak goede deals voorbij voor de Malediven. Wist je dat je zelfs een account kunt aanmaken zodat je als eerste op de hoogte bent wanneer jouw droomvakantie gevonden is via deze link. Dat scheelt je naast een hele hoop geld ook een hele hoop gezoek. Laat je ons via Instagram (@weflycheap en @packyoursuitcases) even meegenieten wanneer je eindelijk bent aangekomen op jouw droombestemming?

maledivenmaledivenmaledivenmalediven

Mis nooit meer een topdeal!