Header afbeelding

Bucketlist: de 10 kleurrijkste steden ter wereld!

Welke steden kan jij nog toevoegen aan je bucketlist?

Ontdek 10 kleurrijke steden die niet op je bucketlist mogen ontbreken!

De 10 kleurrijkste steden ter wereld: Persoonlijk heb ik een zwak voor gekleurde steden, het oogt allemaal zó vrolijk! Dit is mijn bucketlist, 10 steden die super kleurrijk zijn en absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Én het leuke is dat de meeste steden zich in Europa bevinden!

Chefchaouen, Marokko

Op 4 uur rijden van de stad Fez in Marokko vind je deze prachtige verborgen stad. Chefchaouen wordt ook wel Marokko’s Blauwe Stad genoemd. De gebouwen in de prachtige stadje zijn eeuwen geleden helderblauw en wit geverfd. Deze kenmerkende blauwe kleur is een symbolische kleur in het Jodendom. De stad wordt nog regelmatig onderhanden genomen om de hemelblauwe kleur te behouden.

Chefchaouen Marokko

Willemstad, Curaçao

Een kleurrijke stad en één van eigen bodem, dat is Willemstad. Het schijnt dat vroeger alle huizen gewoon standaard wit waren, tot er in de 19e eeuw een arts in de stad kwam te werken die constateerde dat men vaak last had van oogklachten. Hij dacht dat het te maken had met het zonlicht dat reflecteert op de spierwitte huizen en pleitte bij de gouverneur voor gekleurde huizen. Uiteindelijk heeft hij bereikt wat hij wilde, want volgens de wet waren de inwoners vanaf toen verplicht hun huizen te schilderen. Hierdoor kun je nu dus deze leuke huizes bewonderen tijdens je vakantie op Curaçao!

curacao, willemstad

Kaapstad, Zuid Afrika

Een gekleurde wijk middenin Kaapstad, ook wel het centrum van de Moslim gemeenschap. In de wijk wonen van oorsprong voormalige slaven uit o.a. Maleisië, Indonesië en India. De huizen waren in eerste instantie wit geverfd, totdat er veel Moslims in de wijk kwamen wonen. Om het suikerfeest uitbundig te vieren hebben de bewoners de huizen in verschillende kleuren geschilderd.  

kaapstad, zuid-afrika

Ilulissat, Groenland

350 kilometer ten noorden van de Poolcirkel vind je deze kleurrijke stad middenin de sneeuw. Een aantal jaar geleden was deze stad alleen per boot te bereiken, maar tegenwoordig is hij ook bereikbaar per vliegtuig. De prachtige kleuren van de stad Ilulissat vallen goed op in het ijsbergenlandschap van Groenland. 

Ilulissat, groenland

Wroclaw, Polen

De binnenstad van Wroclaw is een van de kleurrijkste steden van Europa. De architectuur van de unieke gebouwen in deze Poolse stad variëren van gotiek en barok tot Art Nouveau. De pastelkleurige historische gebouwen zorgen ervoor dat de middeleeuwse Grote Markt (Rynek) een vrolijk aanzicht krijgt.

Wroclaw, Polen

Stockholm, Zweden

De hoofdstad van Zweden heeft veel te bieden. Naast een prachtig gekleurde binnenstad (Gamla Stan) is Stockholm onder de grond ook ontzettend kleurrijk. Dit komt doordat de metrostations zijn hier allemaal zijn omgetoverd in kunst, die samen de langste kunstexpositie ter wereld vormen. Het idee van dit kunstproject is voortgekomen uit een politiek debat, waarin men vond dat kunst voor iedereen toegankelijk moest zijn. In Stockholm vind je vele historische kleurrijke gebouwen die jouw reis tot een succes maken.

Stockholm, Zweden

Kopenhagen, Denemarken

Voor vele Scandinavische steden was het een eeuwenlange traditie om kleurrijke huizen te bouwen. De wijk Nyhavn in Kopenhagen kon dan ook zeker niet achterblijven. In de kronkelige straatjes van deze hoofdstand vind je verschillende architectonische hoogstandjes. Tip: als je hier toch bent, bezoek dan ook het pretpark Tivoli. Dit pretpark is één van de oudste van de wereld. 

 

kopenhagen, denemarken

Procida, Italië

Een klein eiland voor de kust van Napels, Procida. Dit eiland wordt ook wel het zusje van Capri en Ischia genoemd. De prachtige kleurrijke gebouwen is datgene wat het eiland zo opvallend maakt. Vanaf Napels kun je heel gemakkelijk per boot naar dit karakteristieke eilandje varen. Ga lekker ronddwalen op het eiland, geniet van de Italiaanse keuken aan het water of ga heerlijk zonnen op het strand. 

Procida, Italië

Jodhpur, India

Een tweede blauwe stad in het rijtje van de kleurrijkste steden ter wereld: Jodhpur. In tegenstelling tot Chefchaouen is het bij deze stad niet helemaal duidelijk waarom zij haar blauwe kleur heeft gekregen. Men zegt dat de huizen blauw zijn geverfd omdat dit werd geassocieerd met Brahmanen (priesters in het Hindoeïsme, terwijl anderen zeggen dat de stad eigenlijk is beschadigd door termieten. Desalniettemin absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze kleurrijke stad!

jodhpur, india

Guanajuato, Mexico

Guanajuato, ook wel de Zilveren Stad genoemd, is de kleurrijkste stad van Mexico. Je vindt er namelijk alle kleuren van de regenboog. De stad is internationaal vooral bekend om zijn befaamde jaarlijkse internationaal kunstfestival, het Festival Cervantino. Een groot deel van de jeugdige levendigheid en culturele activiteiten - callejoneadas, films, theater en orkesten – zijn te danken aan de 20.000 studenten van de universiteit van Guanajuato.

  1. Home
  2. blog
  3. bucketlist 10 kleurrijkste steden wereld
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.