Avontuur op de Fiji eilanden… | Weflycheap

Avontuur op de Fiji eilanden…

Avontuur op de Fiji eilanden…

De film Castaway gezien, of andere dromen over helder blauw water en witte stranden? Dan is Fiji de plaats om naar toe te gaan.

Fiji eilanden

Georganiseerd of by yourself…

De eerste stap is, wat past het beste bij mij? Wil je dat alles geregeld is of kies je ervoor om zelf op avontuur te gaan. Dit is allebei mogelijk. Je kunt zelfs op het hoofdeiland, Viti Levu, nog een keuze maken. Nadi is een van de drie grotere steden op het eiland Viti Levu, hier kun je dan ook prima terecht om je tours te boeken. Wij hebben gekozen om te boeken bij locals, deze zijn te vinden in de hoofdstraat van Nadi. Ze bieden hier dezelfde tours aan, maar wel veel goedkoper! Alles is prima geregeld en het kost je geen 1000 euro, maar zelfs minder dan de helft. Vanaf Denarau Island, een paar kilometer van de stad Nadi af, kun je de duurdere tours boeken. Dit zijn kant en klare pakketten, wel duurder, maar je hoeft je nergens zorgen om te maken. Het is dus maar net hoe jij je reis op de Fiji Eilanden wilt beleven.

Onbewoond eiland of toch niet?

Wanneer je kiest om te gaan Islandhoppen, heb je veel keus. Fiji bestaat namelijk uit meer dan 332 eilanden. Het is overigens zeer aan te raden om te gaan Islandhoppen, omdat het hoofdeiland, Viti Levu, niet de parel witte stranden en het heldere blauwe water biedt. De eerste teleurstelling die wij hadden. Ik heb altijd gedacht dat heel Fiji, parel witte stranden en super helder blauw water had. Geen nood, want tijdens het Islandhoppen kom je niets, maar dan ook niets tekort! Wij hebben gekozen om de Mamanuca Islands en de Yasawa Islands te bezoeken, in een tijdsbestek van 7 dagen. De boottocht naar de eilanden toe is op zichzelf al fantastisch. Je vaart langs allerlei soorten eilanden, wat een rijkdom! En wanneer je dan op je eerste eiland aankomt en je je moet afvragen of het wel echt bewoond is, kan het avontuur echt beginnen.

Fiji eilanden

Hotel, tent of homestay…

Van slapen in prachtige resorts tot slapen in een tent, of als gast bij mensen in huis, alles is mogelijk. Maaltijden worden allemaal verzorgd en zitten bij de prijs inbegrepen. Water is echter schaars en duur, dus je eerste prioriteit is het meenemen van genoeg flessen water. Wij hebben de beste herinneringen aan de verschillende homestays. Wat is het fijn om te leren van de lokale mensen, samen eten vangen en bereiden. Leren over het leven in Fiji en dan vooral op de eilanden. Samen met de kinderen van het dorp naar school en klimmen naar de top van de berg voor een adembenemend uitzicht. Wauw!

Fiji eilanden

Activiteiten…

Elk eiland biedt verschillende mogelijkheden tot activiteiten. Op het ene eiland kun je snorkelen en duiken tussen de haaien en de manta’s. Of wil je liever surfen op een plaats met een van de hoogste golven ter wereld? Het andere eiland biedt mogelijkheden tot relaxen en zonnen, of juist hiken en op avontuur!

De vriendelijke mensen en de prachtige natuur zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Dus pak je koffers en ga! Laat dit avontuur toe en geniet. Niemand kan het je meer afnemen.

Fiji eilanden

PS: Wil je meer lezen over deze trip, of wil je meer lezen over andere reisavonturen van Nadja? Volg dan “Stunningtopics” op Facebook en Instagram.

Mis nooit meer een topdeal!