Het au-pair leven in Spanje! | Weflycheap

Het au-pair leven in Spanje!

Het au-pair leven in Spanje

Het plan

Half oktober 2014, ik vertrok met genoeg spullen voor de daaropvolgende 9 maanden naar Spanje. El Puerto de Santa Maria om precies te zijn, een klein plaatsje aan de kust in Andalusië. Terwijl ik me druk maakte over het feit dat ik maandenlang bij mensen zou wonen die ik niet kende, verheugde ik me al op het lekkere weer en de tapas. Ik had me al ingeschreven bij een taalschool waar ik twee maanden lang de taal zou leren en in gedachten zou ik na 9 maanden een aardig woordje Spaans kunnen, een groep Spaanse vrienden hebben en er een tweede familie op na houden.

IMG-20150425-WA0042

Het leven in El Puerto

Na een paar maanden was ik heel hecht met de kinderen, had ik vrienden van de taalschool en ja, lekker cliché, was ik aan het daten met een Spanjaard. Ik ervaarde het leven in Andalusië; sherry drinken in Jerez, het druiven eten met oud&nieuw en het carnaval in Cádiz. Toen, in februari 2015, had ik voor ongeveer de vierde keer een aanvaring met mijn gastmoeder. Ik was er inmiddels al achter dat ze vaak stemmingswisselingen had en boos kon worden om onzinnige dingen. Neem nu die dag. Ik had een elektrische kachel geleend uit haar kantoor maar was ‘m vergeten terug te zetten. Ze ging helemaal door het lint. Er waren dus al meerdere aanvaringen aan vooraf gegaan en ik besloot eens rond te vragen of iemand nog een gezin kende dat op zoek was naar een au-pair. Via een vriendin kwam ik in contact met een gezin in Sevilla en zo kwam het dat ik hen tijdens een weekend in Sevilla heb ontmoet. Het klikte, maar ik had inmiddels ook al zo’n band met de kinderen in El Puerto dat ik het lastig vond om de knoop door te hakken. Na lang wikken en wegen toch besloten naar Sevilla te gaan, maar hoe vertel je dat.

P1060610

Een scene uit een film

Die ochtend had ik een bericht gestuurd dat ik wilde praten tijdens de lunch. Toen ik die middag thuis kwam was de moeder al daar en de vader zou elk moment thuiskomen. Ze gaf meteen aan te willen weten wat er aan de hand was en ik besloot het alvast uit te leggen. Dit uitleggen was een leuk idee, ware het niet dat ze meteen begon te schreeuwen dat ik per direct moest verdwijnen. Ik ben naar boven gelopen om mijn spullen te pakken maar terwijl ik dit deed stormde ze de kamer in en begon al mijn kleding door de ruimte te gooien. Foto’s die ik aan de muur had opgehangen, rukte ze van de muur en ze schold me de huid vol. Echt waar, het had een scène uit een film kunnen zijn. Ze schreeuwde dat ik binnen 5 minuten weg moest zijn en dat ze anders mijn spullen uit het raam zou gooien. Je begrijpt dat ik haar ertoe in staat achtte na het voorgaande gedrag. Ik was dan ook als een gek mijn spullen in koffers en tassen aan het doen en sleepte als eerst de tas met mijn laptop en camera naar beneden. Je weet maar nooit, voor het geval ze besloot de spullen die nog boven stonden, van de trap te gooien. Gelukkig had ik alles al geregeld. Met een taxi ben ik naar een andere vriendin gegaan waar ik het weekend kon blijven. Die zondag ben ik opgehaald door het nieuwe gezin.

20150512_180229

Te quiero España

Wat een verschil! Dagelijks dronk ik een “café con leche” met mijn gastmoeder en kletsten we een eind weg. Natuurlijk was hier ook niet alles perfect. Het is gewoon heel lastig om samen te wonen met 5 anderen. Hoewel de taal me flink is tegengevallen, houd ik van Spanje. Dingen als picknicken in het María Luisa Park, een drankje doen bij die openlucht bar aan de rivier en in jurk naar de Feria, dat mis ik. Maar het betekende ook overleven bij 45 graden, kinderen van school halen en je aanpassen aan de altijd veranderende planning van Spanjaarden. Maar de ervaringen die ik heb opgedaan had ik niet willen missen.

10974241_10153205316585209_8681920298022335000_o

Mis nooit meer een topdeal!