6x tips voor kerst in Londen | Weflycheap

6x tips voor kerst in Londen

6x tips voor kerst in Londen

Kijk jij al uit naar de Kerst? Ik ben even helemaal in de kerstsfeer ondergedompeld. In welke stad kan dat beter dan in sparkling Londen? Het bezorgde zelfs deze (enigszins) kersthater een magical kerstbeleving! Wat mag je niet missen als je rond kerst in Londen bent? Ik zet het voor je op een rij.

1. All of the lights!

Nee, ik had niet verwacht dat ik ooit de omgeving van Oxford Street aan zou raden. Veel te druk! Maar neem dat nu gerust voor lief, want wat is de stad prachtig versierd. Vooral als de avond valt, is de stad door de duizenden kerstlampjes haast magisch. Ik bleef er met een brede glimlach naar kijken! Mijn tip? Begin je wandeling bij Trafalgar Square om hier de grootste kerstboom te bewonderen. Loop dan richting Piccadily Circus en via New Bond Street naar Regent Street en Canarby Street om in Oxford Street te eindigen. Na deze wandeling snap je ongetwijfeld mijn enthousiasme! 

Waar? Trafalgar SquareMetro Charing Cross

londen

2. Ga schaatsen!

Schaatsen in hartje Londen? Als Nederlander kun je natuurlijk niet achterblijven! Bind je schaatsen onder bij één van de ijsbanen, zoals die in de tuin van het mooie Natural History Museum. In dit elegante stukje van Kensington kom je zeker in de Christmasmood. Deze ijsbaan ligt vlakbij Harrods, prima dus in combinatie met de volgende tip.

Waar? Natural History MuseumMetro South Kensington

londen

3. Kerstshoppen bij Harrods

Londen is een walhalla om te gaan kerstshoppen. Een bezoek aan de warenhuizen mag deze tijd van het jaar uiteraard niet ontbreken. Om je te verwonderen over de overdadig versierde etalages, te genieten van de prachtige decoratie en natuurlijk om originele kerstcadeaus te shoppen. Bij Harrods heb je de keuze uit maar liefst 300 afdelingen. Is dat iets teveel van het goede? Ga dan naar Liberty, Fortnum & Mason of Selfridges.

Waar? HarrodsMetro Knightsbridge

londen

4. Covent Garden: de leukste kerstmarkt

De altijd gezellige markthal van Covent Garden is op en top christmasproof. Persoonlijk vind ik dat deze markt het allermooist versierd is. Wel een beetje toeristisch, maar te sfeervol om op je lijstje voor kerst in Londen te ontbreken.

Waar? Covent Garden MarketMetro Covent Garden

5. Kermis in het park

Heb je even genoeg van al het shoppen? Ga daar naar Hyde Park. Hier ervaar je een let it snow-sfeertje in Winter Wonderland. Met een reuzenrad, achtbanen en een heuse icebar is dit de grootste kerstkermis van Londen. De eetstalletjes met poffertjes, warme chocolademelk en glühwein, maken het plaatje compleet.

Waar? Hyde ParkMetro Hyde Park Corner

londenlonden

6. Proef de kerst!

Lekker eten en drinken kan je in Londen altijd als de beste. En Londen zou natuurlijk Londen niet zijn als er geen kerst-foodmarkets zijn. Maar welke is de leukste? Borough Market! Deze foodmarket wordt omgetoverd in een gezellige kerstmarkt waar je te buiten kunt gaan aan Britse kerstspecialiteiten. Plumpudding, kerst macarons, gingerbread, you name it. 

Waar? Borough MarketMetro London Bridge Station

Londen is deze tijd van het jaar alleen maar gezelliger. De sfeer die er hangt, moet je zelf meemaken. Have a jolly good Christmas experience in London! Meer zien? Volg @Diaryofdi op Instagram. 

    londen

Mis nooit meer een topdeal!