woordenboek

Hotel

Wat is een hotel? 

Een hotel is een ruimte waar je tegen een betaling kan overnachten in een kamer. Hotels kunnen verschillen van enorme gebouwen met duizenden kamers tot aan kleine gebouwen waar een paar kamers aanwezig zijn. In een hotel vind je meestal faciliteiten waar je gebruik van kan maken als gast. 

Kamer in hotel

Wat is het verschil tussen een hotel en motel? 

Het begrip 'motel' is een samenvoeging van de woorden hotel en motel, een fenomeen wat voornamelijk in de Verenigde Staten te vinden is. Een motel is vaak goedkoper dan een hotel en bevat minder facilliteiten. Het wordt vaak gebruikt door reizigers die op doorreis zijn.

Van welke facilliteiten kan ik gebruik maken in een hotel? 

Vaak beschikt een hotel over algemene facilliteiten, dit betekent dat elke gast hiervan gebruik kan maken. Fitnessruimte, het restaurant, internettoegang in de lobby en het zwembad zijn hier voorbeelden van. Als bestaan ook facilliteiten waar je tegen betaling gebruik van kan maken, bijvoorbeeld wasservice, het huren van fietsen of een massage in de wellness. 

Wat zegt de hoeveelheid sterren over een hotel?  

Het aantal sterren is een goede indicatie van de kwaliteit van een hotel. Als een hotel meer sterren heeft, betekent dit dat er meer faciliteiten zijn voor de gasten die hier slapen. De betekenis van het aantal sterren kan per land verschillen, check daarom goed de reviews voordat je boekt. 

  1. Home
  2. vakantiewoordenboek
  3. hotel
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.