Header afbeelding

Sterren

Wat zijn sterren?

Sterren van een hotel beschrijven bepaalde criteria waar een hotel aan voldoet. Voorbeelden hiervan zijn een leeslamp naast het bed, zeep of wasgeld bij de wastafel, de aanwezigheid van een telefoon op de kamer en een makeup- of scheerspiegel.

Sterren

Wie bepaalt de sterrenclassificatie in Europa?

Binnen Europa zijn 18 landen aangesloten bij Hotelstars Union. Hotelstars Union is de houder van de Europese Hotel Classificatie. De Europese Hotel Classificatie zorgt ervoor dat de norm voor de sterrenclassificatie in ieder aangesloten land hetzelfde is. In Nederland beoordeelt Hotelsterren de sterrenclassificatie van een hotel.

Wat zijn de criteria om een ster te mogen ontvangen?

De sterrenclassificatie van de Europese Hotel Classificatie varieert van het beschikken over een fysieke receptie voor 1 ster tot aan een persoonlijk geschenk met cadeautje op de kamer voor 5 sterren. Hotelsterren heeft de criteria gevisualiseerd in een infographic.

Is een hotel met veel sterren altijd een goed hotel?

Ondanks dat een hotel 5 sterren kan hebben, hoeft het nog niet per sé aan jouw persoonlijke eisen te voldoen, zoals kindvriendelijkheid of adults only. Hetzelfde geldt dat een hotel helemaal aan jouw eisen voldoet, maar geen ster heeft. Tip: lees de beschrijving en de reviews van het hotel voordat je boekt.

Is de sterrenclassificatie overal ter wereld hetzelfde?

Binnen Europa is de sterrenclassificatie van de aangesloten landen bij de Europese Hotel Classificatie overal hetzelfde. Buiten de aangesloten landen bij de Europa Hotel Classificatie kan de sterrenclassificatie verschillen. In Nederland kan de sterrenclassificatie dus anders zijn dan in bijvoorbeeld Thailand. 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!