vakantie covid welke landen

COVID-19 updates - Naar welke landen kan ik op vakantie?

Waar kun je in deze tijden op vakantie? Voor welk land geldt welk reisadvies en wat zijn de voorwaarden om hierheen te mogen reizen? En waar ben je als Nederlandse toerist weer welkom, ook buiten de EU? Op deze pagina deelt weflycheap een actueel en compleet overzicht omtrent reisadviezen per land, inreisvoorwaarden, het EU Digitaal Corona Certificaat en updates van landen binnen en buiten de EU die hun grenzen weer openen.

COVID-19 maatregelen en versoepelingen

We moesten veel geduld hebben, maar het is eindelijk zo ver: we mogen weer! Eindelijk mogen we weer de grenzen over en versoepelt het Ministerie van Buitenlandse Zaken de reisadviezen, zelfs voor verre bestemmingen! Reizen binnen Europa was al een tijdje mogelijk dankzij de gele reisadviezen, maar nu wordt ook reizen buiten de Europese Unie ons weer wat gemakkelijker gemaakt door een geel of groen reisadvies voor deze landen. Waar wij weer naar toe mogen, is dus afhankelijk van de kleurcodes, dat het Ministerie bepaalt aan de hand van de veiligheidsrisico's van dat land. 

 

Sinds de persconferentie op 15 februari komen de oude reisadviezen te vervallen en wordt er weer meer gekeken naar de veiligsheidsrisico's van een land, in plaats van de coronasituatie. Hierdoor is reizen weer mogelijk! Een andere belangrijke ontwikkeling is dat de algehele quarantaineplicht vervalt vanaf 25 februari, bij terugkeer in Nederland. Wel blijft het coronabewijs verplicht om te reizen binnen Europa, met daarin een: vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test en moet je dit ook kunnen aantonen bij terugkomst in Nederland. Dit is namelijk op Europees niveau afgesproken. Bij landen buiten de EU geldt dat je een negatieve test moet kunnen aantonen bij terugkomst, ongeacht je bent gevaccineerd of niet. Daarbij blijft het verplicht om een mondkapje te dragen in het vliegtuig. 

 Welke landen we precies naar toe mogen en welke landen welke kleurcode hebben, zetten we hieronder voor je op een rijtje. Daarbij is het super belangrijk om te onthouden dat landen eigen voorwaarden hebben gesteld voor (Nederlandse) reizigers om het land in te mogen reizen. Dit houdt bijvoorbeeld in welke type testen een land accepteert en hoe oud een test mag zijn. Ook (strenge) maatregelen als quarantaine- en vaccinatieplicht, bepalen de landen zelf. Check dus voordat je boekt en vertrekt voorwaarden en belangrijke informatie op de website van de Rijksoverheid.

 

Op de website Covidcontrols vind je een wereldwijd overzicht van landen waar je als Nederlandse reiziger weer welkom bent, welke restricties landen stellen om te mogen inreizen en alle voorwaarden die je moet weten voordat je een reis plant. Ook kun je alle regels ter plaatse checken, bijvoorbeeld of een land in lockdown is. Zoek dit dan ook heel goed uit voordat je boekt.

 

Dagelijks houdt weflycheap de nieuwsberichten van o.a. de Rijksoverheid en Nederlandwereldwijd in de gaten, raadplegen wij websites zoals de ANWB reiswijzer voor Europa en Covidcontrols voor een wereldwijd overzicht. In dit artikel houden wij je dan ook zo up to date mogelijk.

Overzicht van alle bestemmingen met een groene kleurcode

Een groene kleurcode houdt in dat je mag reizen naar dat land en de veiligheidsrisico's laag zijn. Bij thuiskomst hoef je niet quarantaine, maar is er wel een negatieve testuitslag nodig (buiten de EU) of een coronabewijs (binnen de EU). Daarnaast kun je in veel gevallen het land (buiten de EU) niet met je digitale coronabewijs inreizen, omdat dit alleen geldig is binnen de EU en het Schengengebied. Ook zijn er mogelijke eisen (zoals een vaccinatieplicht) waaraan je moet voldoen om naar een land af te reizen, dus check goed de informatie van de bestemming alvorens je vertrekt.

 • Aruba 🇦🇼
  Het Caribische eiland Aruba is groen! Let wel goed op de inreisbeperkingen zoals de verplichte online immigratiekaart, gezondheidsverklaring en aanvullende verzekering met COVID-dekking. Lees daarom voor vertrek goed alle reisinformatie door.
 • Australië 🇦🇺
  Altijd al het indrukwekkende Australië op je bucketlist gehad? Goed nieuws, voor (deels) dit land geldt code groen! Let wel op dat je enkel onder bepaalde voorwaarden mag afreizen naar Australië. Zo mogen alleen gevaccineerden het land in met een geldig visum. Lees voor je boekt deze maatregelen goed door. 
 • België 🇧🇪
  Een reis naar onze zuidelijke buren is mogelijk met een groen reisadvies. Check om naar België te mogen reizen de inreisvoorwaarden op tijd voor vertrek.
 • Bonaire 🇧🇶
  Het zonnige Bonaire heeft een groene kleurcode! Er gelden wel maatregelen voor het afreizen, zoals een online gezondheidsverklaring en een negatieve testuitslag, ook bij volledige vaccinatie. Check voor meer informatie reisadvies.
 • Bulgarije 🇧🇬
  Er geldt code groen voor Bulgarije, maar het land hanteert nog wel inreisbeperkingen voor reizigers. Lees ook voor vertrek goed het reisadvies door.
 • Canada 🇨🇦
  Canada is groen en toeristisch bezoek is (onder voorwaarden) weer toegestaan! Zo moeten reizigers volledig gevaccineerd zijn en een negatieve testuitslag laten zien. Lees hier het uitgebreide reisadvies van de overheid. 
 • China 🇨🇳
  Je mag weer naar China reizen, maar enkel als je een Chinese verblijfsvergunning of visum hebt. Verder geldt er een algemeen inreisverbod voor bijna alle buitenlanders. Check hier de actuele informatie.
 • Curaçao 🇨🇼
  Ook voor het tropische Curaçao geldt code groen. Inreisvoorwaarden zijn onder andere de verplichte immigratiekaarten een negatief testresultaat, ook bij volledige vaccinatie. Lees voor meer informatie het reisadvies door.
 • Duitsland 🇩🇪
  Ook voor buurland Duitsland geldt code groen. Echter is in Duitsland de 2G-regel in alle deelstaten van kracht. Lees voor meer informatie het reisadvies van Duitsland goed door.
 • Frankrijk 🇫🇷
  Voor heel Frankrijk is de kleurcode groen. Maar let op: er is hier een verplichte 'Pass vaccinal' voor mensen boven de 18 jaar. Meer weten? Check de voorwaarden ruim van tevoren. 
 • Griekenland 🇬🇷
  Vakanties naar het mooie Griekenland kunnen weer geboekt worden! Voor het hele land, inclusief alle eilandgroepen, geldt namelijk code groen. Houd voor ontwikkelingen en meer informatie goed het reisadvies in de gaten.
 • Hongarije 🇭🇺 
  Ook in Hongarije geldt momenteel code groen. Houd goed het actuele reisadvies in de gaten.
 • Italië 🇮🇹
  Ook voor Bella Italië geldt groen, maar de inreisvoorwaarden zijn aangescherpt wat betreft de geldigheid van een vaccinatie- of herstelbewijs. Lees voor vertrek goed het reisadvies door.
 • Japan 🇯🇵
  Voor Japan geldt het groene reisadvies. Maar let op: voor reizigers uit Nederland geldt een verplichte quarantaine van 7 dagen. Lees voor meer inreisvoorwaarden het advies van de overheid. 
 • Luxemburg 🇱🇺
  Ook voor Luxemburg geldt code groen. Ook hier is het 2G systeem van kracht. Lees daarom voor vertrek het reisadvies goed door.
 • Malta 🇲🇹
  Voor het zonnige eiland Malta geldt code groen. Let wel op, want de inreisbeperkingen zijn erg streng (voor mensen die niet gevaccineerd zijn). Voor meer info, check het actuele reisadvies.
 • Oostenrijk 🇦🇹
  De kleurcode voor Oostenrijk is groen. In heel Oostenrijk is de 3G-regel van kracht, in wintersportgebieden geldt de 2G-regel. Check hier meer informatie.
 • Portugal 🇵🇹
  Voor heel Portugal geldt code groen, inclusief de eilanden Madeira en de Azoren. Lees voor vertrek goed alle reisinformatie door. 
 • Sint Maarten 🇸🇽
  Ook voor Sint Maarten geldt code groen. Reizigers moeten een gezondheidsverklaring invullen om een voorlopige toestemming te verkrijgen om naar Sint Maarten te mogen vliegen. Het coronapaspoort is hier niet geldig: het negatieve testbewijs of vaccinatiebewijs moet je uitprinten en meenemen op papier. Ook moeten reizigers verplicht een lokale COVID-19 verzekering afsluiten. Lees voor meer informatie het reisadvies.
 • Spanje 🇪🇸
  Arrriba! Voor heel Spanje geldt code groen, dus voor zowel het vasteland als de Balearen & de Canarische Eilanden. Houd goed het actuele reisadvies in de gaten voor verdere ontwikkelingen.
 • Tsjechië 🇨🇿
  Het diverse vakantieland Tsjechië heeft ook kleurcode groen. Reizigers naar Tsjechië dienen in ieder geval Passenger Locator Form in te vullen. Houd voor ontwikkelingen goed de reisinformatie in de gaten.
 • Verenigde Staten 🇺🇸
  Eindelijk eens die rondreis door Amerika maken of New York bezoeken? Voor de Verenigde Staten geldt een groen reisadvies! Er gelden wel inreisvoorwaarden zoals een volledige vaccinatie en een negatieve testuitslag. Check voor vertrek goed welke inreisvoorwaarden gelden.
 • Verenigd Koninkrijk 🇬🇧
  Het hele Verenigd Koninkrijk heeft een groene kleurcode! Voor volledig gevaccineerden geldt geen testverplichting, voor niet gevaccineerden geldt wel een verplichte test. Lees deze maatregelen goed door. 
 • Ook Hongkong, Saba en Sint-Eustatius hebben een groene kleurcode. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid

Overzicht van alle landen buiten Europa met een gele kleurcode

Een gele kleurcode betekent dat je naar het land mag afreizen, maar dat er wel (veiligheids)risico's gelden. Bij thuiskomst hoef je niet quarantaine, maar is er wel een negatieve testuitslag nodig. Ook bij deze bestemmingen is het heel erg belangrijk dat je voor vertrek de (in)reisvoorwaarden checkt, om vervelende verrassingen te voorkomen. Zo kun je in veel gevallen het land niet met digitale coronabewijs inreizen, omdat dit alleen geldig is binnen de EU en het Schengengebied. Meestal is er ook een volledige vaccinatie of negatieve testuitslag nodig, of moet je bepaalde digitale formulieren invullen. 

 • Brazilië 🇧🇷
  Altijd al het bruisende Brazilië willen bezoeken? Het reisadvies is nu geel, dus dit is je kans! Er zijn wel inreisvoorwaarden, zoals een verplichte negatieve PCR-test. Check voor je vertrekt alle reisinformatie
 • Chili 🇨🇱
  Het prachtige Zuid-Amerikaanse Chili is geel gekleurd, maar er zijn strenge inreisvoorwaarden. Lees voor het boeken de reisinformatie goed door. 
 • Costa Rica 🇨🇷
  Rondreizen door Costa Rica is weer mogelijk door het gele reisadvies naar dit land! Voorwaarden om hier naar toe af te reizen zijn onder andere het invullen van een online gezondheidsformulier. Lees de voorwaarden alvorens je boekt. 
 • Cuba 🇨🇺
  Afreizen naar Cuba kan weer, maar alleen voor voolledig gevaccineerden mét een negatieve PCR test en visum. Check vantevoren de actuele informatie over Cuba. 
 • Dominicaanse Republiek 🇩🇴
  Een droomreisje naar de Dominicaanse Republiek zit er ook weer in! Het is niet verplicht om een PCR-testresultaat te laten zien, maar je kunt wel een willekeurige gezondheidscontrole krijgen bij binnenkomst. Daarnaast ben je wel verplicht een e-ticket aanvraag te doen. Lees ook goed de overige inreismaatregelen.
 • Egypte 🇪🇬
  Voor een deel van Egypte geldt code geel, inclusief populaire badplaatsen als El Gouna, Hurghada, Makadi Bay, Marsa Alam en enkele anderen. Overige delen zijn oranje of rood. Raadpleeg de website voor meer informatie en inreismaatregelen. 
 • Gambia 🇬🇲
  Het altijd zonnige Gambia is weer geel. Voor een vakantie hiernaartoe mag je volledig gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test aantonen. Bij dit laatste moet je wel een sneltest doen bij aankomst. Lees vantevoren de inreisvoorwaarden goed door. 
 • Indonesië 🇮🇩
  Reizen naar Indonesië is weer mogelijk, inclusief ons favoriete eiland Bali! Om hier naar af te mogen reizen dien je onder andere een B211A-visum te hebben en een bewijs van een ziektekostenverzekering met COVID-dekking. Meer inreisvoorwaarden vind je op de website van de overheid. 
 • Jamaica 🇯🇲
  Het eiland van de reggae is weer te bezoeken! Alle reizigers naar Jamaica moeten een reisformulier invullen, negatieve testuitslag laten zien en verblijven in speciaal aangewezen toerismezones. Het aanbod van de meeste reisorganisaties liggen in deze speciale zones. Meer inreisvoorwaarden vind je op deze pagina
 • Kaapverdië 🇨🇻
  In Kaapverdië schijnt altijd de zon, en je mag er weer naar toe! Je dient voor vertrek een gezondheidsformulier in te vullen, je te registreren en bij aankomst een temperatuurmeting te ondergaan. Check vantevoren de voorwaarden om te mogen reizen. 
 • Mexico 🇲🇽
  Mexicoooo, mexiiiiiico! Mexico kleurt geel, op enkele delen na. Er zijn bijna geen inreisbeperkingen om hier naar toe te mogen reizen, behalve een gezondheidsverklaring. Daarnaast maakt overheid gebruik van een stoplichtensysteem om te bepalen welke maatregelen op welke plek gelden, wat betekent dat het van staat tot staat snel kan veranderen. Houd de actuele informatie goed in de gaten.
 • Seychellen 🇸🇨
  Ga voor een vakantie naar het paradijs op aarde naar de Seychellen, want deze bestemming heeft een geel reisadvies! Om af te mogen reizen moet je een aanvraag indienen en hierin je negatieve PCR-testuitslag uploaden. Meer inreisvoorwaarden vind je hier. 
 • Sri Lanka 🇱🇰
  Om naar Sri Lanka mogen te reizen gelden er inreisvoorwaarden, zoals een visum, gezondheidsverklaring, een Sri-Lankaanse COVID-19 verzekering en meer. Lees de inreisbeperkingen vantevoren goed door. 
 • Thailand 🇹🇭
  Voor Thailand geldt voor een grootste gedeelte code geel, maar er zijn ook oranje en rode gebieden. Populaire plekken Phuket, Krabi, Bangkok en Chianig Mai hebben een geel reisadvies, maar er zijn wel strenge inreisbeperkingen. Zo hebben reizigers onder andere een Thailand Pass nodig om het land binnen te komen en geldt er een quarantaineplicht. Zoek de inreisvoorwaarden goed uit voordat je vertrekt.  
 • Tunesië 🇹🇳
  Een groot gedeelte van Tunesië is geel, enkele delen zijn oranje en rood. Om naar de gele gebieden te mogen reizen dien je een E7mi-formulier in te vullen. Meer voorwaarden lees je op de website. 
 • Turkije 🇹🇷
  Voor Turkije geldt eindelijk een geel reisadvies! Sommige delen van dit land zijn rood of oranje gebied. Om naar Turkije te mogen reizen, kun je je coronabewijs gebruiken en dien je je te registreren via de website van de Turkse overheid. Check voor vertrek eerst de inreisvoorwaarden
 • IJsland 🇮🇸
  IJsland staat op geel. Er zijn wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen voor een vakantie naar deze bestemming. Houd het reisadvies en de bijbehorende informatie goed in de gaten!
 • Noorwegen 🇳🇴
  Voor Noorwegen geldt code geel en is open alle voor reizigers, maar er gelden nog wel toelatingseisen. Lees voor vertrek goed alle informatie door voor een reis naar Noorwegen. 
 • Verenigde Arabische Emiraten 🇦🇪
  Zowel voor Dubai als voor Abu Dhabi geldt code geel, maar let op, de inreisvoorwaarden voor deze bestemmingen verschillen. Lees de rubriek 'coronavirus' op de website van de overheid alle regels en uitzonderingen per bestemming.
 • Zuid-Afrika 🇿🇦
  De Big 5 spotten of Kaapstad bezoeken? Zuid-Afrika is geel gekleurd dus het kan weer! Reizigers moeten in bezig zijn van een negatieve PCR-test en de COVID Alert SA app installeren. Meer informatie en maatregelen vind je op de website. 
 • Zwitserland 🇨🇭
  Voor Zwitserland is het code geel. Ben je niet gevaccineerd of genezen van coronia, moet je een negatieve test kunnen aantonen. Lees het actuele reisadvies goed door voor vertrek.
 • EN VEEL MEER! Ook deze landen buiten Europa een gele kleurcode: Andorra, Bolivia, Ecuador, Groenland, Koeweit, Liechtenstein, Monaco, Malediven, Marokko, Namibië, Peru, Qatar, Rwanda, San Marino, Saoedi-Arabië, Suriname, Spitsbergen, Tanzania, Vaticaanstad, Uruguay en Zuid-Korea.

Overzicht van alle Europese landen met een gele kleurcode

Een gele kleurcode betekent dat je naar het land mag afreizen, maar dat er wel (veiligheids)risico's gelden. Bij landen binnen de EU en het Schengengebied kun je het land inreizen met een geldig coronabewijs. Bij thuiskomst hoef je niet quarantaine, maar heb je wel coronabewijs nodig. Ook bij deze bestemmingen is het heel erg belangrijk dat je voor vertrek de (in)reisvoorwaarden checkt, om vervelende verrassingen te voorkomen. Zo is er meestal een volledige vaccinatie of negatieve testuitslag nodig, of moet je bepaalde digitale formulieren invullen.  

 • Cyprus 🇨🇾
  Voor heel Cyprus geldt code geel. Houdt goed het reisadvies in de gaten. 
 • Denemarken 🇩🇰
  Je kunt naar Denemarken reizen onder bepaalde voorwaarden, check ze bij actuele reisadvies.
 • Finland 🇫🇮
  Voor Finland geldt code geel en er worden daar inreisvoorwaarden gehanteerd. Lees voor vertrek goed alle reisinformatie door.
 • Ierland 🇮🇪
  Het reisadvies voor Ierland is geel. Lees voor meer informatie het reisadvies!
 • Kroatië 🇭🇷 
  Voor heel Kroatië geldt code geel, maar de voorwaarden wat betreft de geldigheidsduur van vaccinaties en een antigeentest is korter geworden. Houd het actuele reisadvies goed in de gaten.
 • Polen 🇵🇱
  Er geldt code geel voor Polen, dus jouw citytrip naar Warschau of Krakau kan gewoon doorgaan! Let op! Er zijn wel inreisvoorwaarden. Voor het actuale reisadvies naar Polen kun je de website van de overheid in de gaten houden. 
 • Slowakije 🇸🇰
  De kleurcode van Slowakije is geel en er worden inreisbeperkingen gehanteerd. Lees ze goed door op de website van de overheid.
 • Zweden 🇸🇪
  Ook voor Zweden geldt code geel. Houd voor ontwikkelingen goed het reisadvies in de gaten
 • Verder hebben ook de volgende Europese landen een gele kleurcode: Estland, Letland, Litouwen, Liechtenstein, Roemenië en Slovenië. 

Het EU Digitaal Corona Certificaat: het coronapaspoort

Reizen binnen de Europese Unie is sinds 1 juli 2021 mogelijk met het zogeheten 'EU Digitaal Corona Certificaat': het coronapaspoort. Dit reisdocument is een officieel bewijsstuk (voor iedereen vanaf 12 jaar) waarmee je laat zien dat je tegen corona bent ingeënt, je negatief bent getest of van corona bent genezen en je daardoor afweerstoffen hebt opgebouwd. Ook kan het coronapaspoort gebruikt worden bij festivals en evenementen in Nederland en andere plekken waar coronatoegansbewijzen worden gevraagd. Vergeet echter niet dat ook met een coronabewijs je je aan de maatregelen van je bestemming moet houden, zoals de 1,5 meter regel of mondkapjesplicht. Let ook op dat het per land kan verschillen wat de vaccinatievoorwaarden zijn: soms is één prik al voldoende, soms wordt er een volledige vaccinatie verwacht waarbij de laatste prik minimaal 2 weken geleden was. Daarbij verschilt het in ieder land wat de geldigheidsduur van je paspoort mag zijn. Zo is dit in Italië en Frankrijk maximaal 6 maanden, terwijl dit in veel andere landen 9 maanden is. 

Hoe kom ik aan het coronapaspoort? 

Het coronapaspoort is een digitaal bewijs dat is ondergebracht in de CoronaCheck-app. Deze kun je downloaden via de Play Store of App Store. Met je DigiD wordt er automatisch een link gelegd tussen jou en je 'coronaverleden' en kun je je vaccinatiegegevens toevoegen in deze app. Uiteindelijk maak je een unieke QR-code aan wat geldt als reisdocument. De app maakt twee QR-codes aan: één voor het gebruiken in Nederland en één internationale waarmee je kunt reizen. Heb je geen vaccinatie gehad? Of ben je recentelijk hersteld van Covid-19? Ook dan kun je een QR-code laten maken. 

Wil je meer informatie of uitleg over hoe de app werkt? Of liever een papieren bewijs? Check het op Coronacheck.nl.

Op reis met het gele vaccinatieboekje

Wanneer je gevaccineerd bent, is het mogelijk om de bevestiging te laten registeren in het gele vaccinatieboekje. Het gele boekje is echter geen officieel vaccinatiebewijs, omdat er geen internationale afspraken over gemaakt zijn. Wel zijn er bepaalde landen die het gele vaccinatieboekje accepteren als bewijs, zoals Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Cyprus. Ook hier kunnen er per land extra voorwaarden aan verbonden zijn, zoals dat je minstens 2 weken voor vertrek gevaccineerd moet zijn. 

Oranje reisbestemmingen

Heeft een bestemming een oranje kleurcode? Dan mag je hier niet naar afreizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Ga je wel naar een oranje gebied? Bereid je dan extra goed voor. Check bijvoorbeeld de dekking van je verzekering om onaangename verrassingen te voorkomen. Houdt er ook rekening mee dat je bij terugkomst in Nederland een negatieve PCR-test moet kunnen aantonen. Zwitserland vakantie vlag

Ondanks COVID-19 toch een vakantie boeken

Wil je toch een vakantie boeken, ondanks de onzekerheid die dit met zich mee brengt? Reisorganisaties als TUI, Sunweb en Corendon maken dit mogelijk door flexibele voorwaarden, kortingen op testen en maatregelen:

 • Corendon biedt onder andere een geldteruggarantie. Als de reisorganisatie een geboekte pakketreis met vertrek vanaf 1 april 2021 moet annuleren vanwege een negatief reisadvies door de overheid, wordt de (aan)betaling terugbetaald. Daarnaast heb je als boeker bij Corendon recht op de gratis omruilgarantie tot zes weken voor vertrek. Een andere voorwaarde die Corendon biedt is dat je )op boekingen tot 3 weken voor vertrek) binnen twee dagen na het boeken, gratis kan annuleren. Ook handig: wanneer je op een bestemming binnen Europa met een geel reisadvies verblijft, ontvang je vanaf 8 augustus 2021 voor de terugreis een gratis antigeen sneltest voor de terugreis. Mocht deze test positief uitvallen, dan betaalt Corendon je gemaakte kosten voor overnachtingen en de latere terugvlucht. Lees alle informatie en voorwaarden over hoe Corendon ervoor zorgt dat we verantwoord op reis kunnen gaan.
 • TUI biedt verschillende verzekeringen met COVID dekking aan, zodat jij met een gerust hart jouw vakantie kunt boeken. Daarnaast biedt TUI een flexibele omruilgarantie, zodat je je reis tot 7 dagen voor vertrek kosteloos kunt omboeken! Uiteraard betaalt TUI ook jouw reis terug, wanneer een reis wordt geannuleerd. Is je vakantie geannuleerd? Dan kun je via de website van TUI een verzoek tot terugbetaling indienen. Je zult je geld binnen 4 weken na het indienen van het verzoek ontvangen.
 • Ook Sunweb biedt meerdere voorwaarden: een geldteruggarantiekosteloos omboeken tot zes weken voor vertrek en als boeker bij Sunweb word je automatisch gedekt door hun repatriëringsgarantie. Dit betekent dat Sunweb jouw veilig naar huis brengt als het reisadvies van jouw bestemming verandert naar code oranje of code rood terwijl jij op locatie bent.

COVID

Een vakantie in Nederland en COVID-19

Veel Nederlanders zijn de afgelopen periode in eigen land erop uit getrokken, groot gelijk! Campings, natuurhuisjes en vakantieparken zijn dan ook enorm in populariteit gestegen. Voorzieningen als privé sanitair zorgen ervoor dat een vakantie in Nederland mogelijk was en nog steeds is. Ook kun je tegenwoordig hotels met diner op kamer boeken, ideaal voor als het restaurant gesloten is of je niet de drukte in wilt!

Als je nog niet staat te springen om op vakantie naar het buitenland te gaan, kun je ook heerlijk op vakantie in eigen land. Ontdek de mooiste natuurgebieden of ga heerlijk uitwaaien op het strand vanuit een vakantiepark, camping, hotel of Natuurhuisje. Voor de meest actuele informatie omtrent COVID-19, kun je de website van het RIVM raadplegen.

Vakantieparken in Nederland

Campings in Nederland

Dierentuin met overnachting

Hotels in eigen land

Natuurhuisje in Nederland

 

Laatst bijgewerkt op 21-02-2022

Mis nooit meer een topdeal!