Wereldreis| “Wat wil je later worden als je groot bent?”

Wereldreis | “Wat wil je later worden als je groot bent?”

Wereldreis | Waar andere meisjes van mijn leeftijd steevast riepen dat ze mama, prinses of dierenarts wilden worden, zocht ik het in een heel andere richting. Ik wilde met Chris Zeegers mee “op vakantie”, de nieuwe Floortje Dessing worden! En nu het later is, en ik “groot” ben, is het tijd om deze droom in vervulling te laten gaan. Bijna dan. Planning? November 2020. Om dan ergens in mei 2022 Nederland weer aan te doen. Of niet natuurlijk. Begin maar vast met brieven schrijven naar Robert ten Brink. 

18 maanden, 77 weken, 545 dagen.

Anderhalf jaar de wereld verkennen. 18 maanden reizen. 77 weken rondkomen van geen tot weinig inkomen. 545 dagen om nieuwe avonturen te beleven. En 13103 hele uren om dit alles in me op te nemen, samen met m’n liefje.

wereldreis

Goede voornemens.

Hoewel ik over het algemeen houdt van meewaaien op de wind, vergt zo’n lange periode van huis toch de enige voorbereiding. En dat is dan ook meteen mijn goede voornemen voor het jaar 2017. De fundering storten voor mijn grootste wens: EINDELIJK die wereldreis maken. Naast de gebruikelijke meer sporten, minder troep eten onzin natuurlijk. Al is die wereldreis wel een stok achter de deur. Je wilt natuurlijk wel zo knap mogelijk op de foto staan!

DSC_0886

Serie.

Wat betekend dit voor jou als lezer? Nou, het volgende. Elke maand neem ik je mee in een ander gedeelte van mijn voorzichtige voorbereiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de route, niet geheel onbelangrijk, en de kosten. Wat kost een rondje om de wereld, en hoe krijg je dit godsvermogen bij elkaar? Is 3 jaar sparen eigenlijk wel realistisch, of moeten we toch een paar landen van de lijst schrappen?

Volgende maand: route, versie 1. Hoe ziet onze droomroute eruit, zonder belemmerd te worden door enige voorkennis.

Mis nooit meer een topdeal!