Weekend weg? Kies Gent! | Weflycheap

Weekend weg? Kies Gent!

Weekend weg? Kies Gent!

Weer een pareltje in de buurt mogen ontdekken: Gent!

Pas geleden een weekend in deze bruisende Belgische stad door mogen brengen met een lieve vriendin. Ik heb nog niet alle steden in België bezocht, maar durf toch al wel te zeggen dat dit de mooiste stad van onze zuiderburen moet zijn. Iemand een andere mening? Ik daag je uit ;-).

Verleidingen van de stad

Eigenlijk is een weekend Gent kort en bonding samen te vatten: borrelen & eten, cultuur snuiven en shoppen. Dit allemaal kriskras door elkaar en neem er ook zeker 2 nachten de tijd voor, anders kom je tijd te kort. Gent is compact, maar door het grote aanbod van winkels, leuke kroegjes en prachtige gebouwen raak je niet uitgekeken. Meerdere mensen hadden al tegen me gezegd dat Gent zo mooi is en veel te bieden heeft. Toch was ik alsnog zo verbaasd over de schoonheid en gemoedelijkheid. De stad zit echt vol met verrassingen, klaar om ontdekt te worden.

Eigenlijk heb je geen kaart nodig, zelfs voor ons vrouwen was alles te ontdekken zonder de weg kwijt te raken. Het primaire doel was lekker shoppen, maar let op, want Gent verleidt je echt om ook andere dingen te gaan doen. Tussen het shoppen door pakten we onze telefoon om foto’s te maken van een leuk plein of historisch gebouw. Je stapt in de binnenstad van Gent echt terug in de tijd, de gebouwen zijn zo mooi in tact gebleven. Daarnaast stond de zon hoog aan de hemel, dus ook de verleiding van een heerlijk Belgisch biertje op een van de gezellige terrasjes was groot.

Willekeurig

Onze favorieten

Tijd om onze favorieten met je te delen, zodat je weet wat je zeker niet mag overslaan bij een bezoekje aan Gent. In de categorie borrelen & eten moet je zeker bij de Dulle Griet zijn, waar ons weekend van bijkletsen begon. Dit typisch Belgische bruin café laat je kiezen uit 500 verschillende biertjes en ik maak het je gemakkelijk: de Dulle Griet is heerlijk! Voor een ontbijtje kies je voor Lkkr, de naam zegt genoeg. Lekkere sushi eet je bij Sushi Palace Gent en voor een goede vissoep of pan mosselen kies je voor het mooie pandje van ’t Klok Huys. Een volgende keer ben ik benieuwd naar Alberte, het wat duurdere restaurant Oak en Maison Elza wat zo leuk aan het water ligt.

In de categorie shoppen ga ik je misschien verbazen. We hebben namelijk tijdens dit weekend geen kleding gekocht. Genoeg gezien, dat wel, maar we waren helemaal verkocht aan de woonwinkels die Gent rijk is. Onze favoriet bij uitstek is toch wel Bolia. Je zou het van buiten niet zeggen, maar als je binnen stapt kom je in een kerk terecht. De Belgische verkopers maken overigens de shopvreugde compleet, want ze zijn enorm vriendelijk en gastvrij. Als je in de rij staat zeggen ze zelfs ‘sorry, dat u even moest wachten’!

Op zondagochtend na het ontbijt een rondvaart doen is absoluut een must als je het ons vraagt. Ja, het is lekker toeristisch, maar het tochtje is echt te mooi om over te slaan. Onze favoriet als het gaat om cultuur snuiven dus. Het sfeertje ’s avonds beviel ons ook goed, want de gebouwen met trapgevels zijn mooi verlicht en dat maakt een wandeling langs het water de moeite waard.

Favorieten - by nightFavorieten - boottocht

Favorieten - Lkkr

Beste reistijd

Als je voor een tripje naar België gaat, zal je misschien niet zo snel de beste reistijd gaan checken. Toch ben ik van mening dat je Gent niet moet gaan bezoeken bij slecht weer. Zo zonde als je de gebouwen niet goed kunt bekijken, de boottocht moet overslaan en het bruisende stadsleven met de vele terrasjes moet missen. Ik ga zeker volgend jaar weer, in het voorjaar. Ga ik je daar zien?

Beste reistijd

Mis nooit meer een topdeal!