Of je Wanderlust | Weflycheap

Of je Wanderlust

Of je Wanderlust

Een huismuts ben ik bepaald niet. Ik heb behoefte aan een beetje avontuur in m'n leven. En ben van mening dat monotonie zorgt dat je van binnen beetje bij beetje afsterft tot er nog maar een fractie van je oude zelf overblijft. Mij zul je dan ook nooit met de dertig op een camping in Frankrijk zien zitten. Met een man, drie kinderen en een golden retriever. Terwijl er gekibbeld wordt over wie die avond de afwas moet doen en morgenochtend het stokbrood moet gaan halen in de campingwinkel.

wanderlust

Nog niet zo lang geleden ben ik terug gekomen van een heerlijke vakantie in Rio de Janeiro. In de hoop dat twee weken zuid Amerika die kriebel in m'n buik weer even zou kalmeren. In ieder geval tot de liefde in mijn leven klaar is met school en we onze spaarrekening tot aan de rand gevuld hebben met wereldreisbudget. Helaas is niets minder waar. De kriebel is met alle hevigheid terug gekeerd. En waarschijnlijk nooit weg geweest.

wanderlust

Ik wil mezelf weer onderdompelen in het onbekende. Dat gevoel in je buik voelen als je op Schiphol aankomt in de vroege ochtend. Die spanning bij het opstijgen en de opluchting bij de landing. Ik ben dat meisje bij het raam dat gefascineerd naar buiten zit te kijken met een gelukzalige glimlach op haar gezicht. Ik wil de droge, hete lucht op m'n huid voelen zodra je op een onbekend vliegveld aankomt in een warm land.

wanderlust

Ik wil de wereld zien, verhalen schrijven, gave foto's maken. Rijk worden en dan trouwen in een witte bikini op een zeilboot ergens in de Caribische zee. Met een stel dolfijnen op de achtergrond. Ik wil een paspoort dat ik niet meer kan gebruiken omdat er geen stempels meer in passen. Ik wil gek uitziend eten proberen en misschien zelfs een sprinkhaan proberen in Thailand. Of niet natuurlijk. Ik wil tequila drinken in Mexico en salsa dansen in Cuba. Ik wil leven uit een rugzak en niet weten waar ik een week later zal zijn. Alhoewel, liever niet in een of ander bordeel of verdwaald in de jungle. Ik wil zeven dagen bergop lopen om uiteindelijk op de top van Machu Picchu een ezeltje te aaien. Ik wil stranden met wit zand en zeewater waar je doorheen kunt kijken, zelfs zonder duikbril. Ik wil angsten overwinnen, mezelf leren kennen en nieuwe mensen ontmoeten. Ik wil kleine en grote steden verkennen zonder kaarten en zonder internet. Slapen tussen de locals en wakker worden van de geur van verse Latijns Amerikaanse koffie.

Ik wil gaan. Ga je mee?

wanderlust

Mis nooit meer een topdeal!