Verplichte PCR-test voor reizigers | Weflycheap

Verplichte PCR-test voor reizigers

Wat betekent dit voor jou?

Misschien heb je het al ergens gelezen: zowel de Griekse autoriteiten als die van Madeira, Cyprus, Curaçao en Bonaire stellen de voorwaarde dat reizigers aan de hand van een gezondheidsverklaring moeten kunnen aantonen dat ze negatief testen op COVID-19, om zo de besmettingen in het land te minimaliseren. Heb jij een reis naar een van deze landen geboekt? Dan moet ook jij een PCR-test af laten nemen. De PCR-test toont aan of je besmet bent met COVID-19. Alleen met negatieve PCR-test mag je vliegen naar het desbetreffende land.

Voor wie is de PCR-test verplicht?

Voor een vakantie naar Curaçao zijn reizigers vanaf 0 jaar verplicht om een test af te nemen. Bij vakanties naar Madeira zijn dit alle kinderen vanaf 6 jaar en bij Griekenland vanaf 10 jaar. Ga je op vakantie naar Bonaire of Cyprus? Dan is iedereen vanaf 12 jaar verplicht. 

Wanneer wordt mijn test geldig verklaard?

De test moet binnen 72 uur voor vertrek worden afgenomen. Een dag later ontvang je de uitslag met gezondheidsverklaring. Zorg er voor dat je de test ècht zo snel mogelijk binnen deze 72 uur laat afnemen, zodat je de uitslag ook op tijd binnen is. Zonder geldige testuitslag en gezondheidsverklaring mag je niet boarden op het vliegveld.

PCR-test Corendon

Corendon vergoedt de PCR-test èn de afgifte van het reisdocument dat nodig is om te kunnen reizen voor haar klanten die naar Griekenland reizen.  Alleen als je ouder bent dan 10 jaar hoef je deze test te laten uitvoeren. Ben je geen klant van Corendon maar moet je wel een PCR-test af laten nemen? Corendon biedt deze dan aan voor €89,50, inclusief reisdocument. Meer weten over de vergoeding van de PCR-test van Corendon? Lees hier verder.

PCR-test TUI

Ook TUI vergoedt (een deel van) de PCR-testen. TUI vergoedt deze test voor alle klanten van TUI en Kras die een pakketreis hebben geboekt inclusief vliegreis met TUI fly, KLM of Transavia, met als bestemming Griekenland, Bonaire, Curacao, Sint Maarten, Cyprus en Madeira reizen. Let wel op: dit geldt tot een vertrekdatum tot en met 31 oktober 2020. Heb je alleen een accommodatie geboekt via TUI met een minimaal verblijf van 7 nachten of alleen een vliegticket geboekt met TUI fly, KLM of Transavia, ongeacht wat de bestemming is? Dan biedt TUI de PCR-test aan tegen een bedrag van slechts €49,50.

Uitzondering: Heb je een TUI fly ticket geboekt naar Griekenland, Bonaire, Curacao, Sint Maarten en Madeira? Dan vergoedt TUI de PCR-test volledig tot een vertrekdatum t/m 31 augustus 2020.

Meer weten over de vergoeding van de PCR-test van TUI? Lees hier verder!

PCR-test Sunweb

Sunweb vergoedt de PCR-test voor Madeira, Griekenland en Cyprus. Sunweb vergoedt deze test voor deze bestemmmingen t/m 31 augustus 2020. Meer weten over de vergoeding van Sunweb? Lees het hier! 

En nu? Lees je goed in over de maatregelen die een land treft. Naast een PCR-test vragen sommige landen om extra documenten. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en riskeer geen boete!

Mis nooit meer een topdeal!