Hoe houd je je vakantiegevoel vast? | Weflycheap

Hoe houd je je vakantiegevoel vast?

Hoe houd je je vakantiegevoel vast?

Je bent heerlijk op vakantie geweest en als je terugkomt wil iedereen weten hoe het was en geniet je lekker verder! Maar wat zodra niemand er meer naar vraagt? Je weer aan het werk bent en het dagelijkse leven weer verder gaat? Met deze tips houd je je vakantiegevoel zo lang mogelijk vast! 

Maak een fotoboek!

Je hebt waarschijnlijk honderden foto's gemaakt, tijd om deze goed te bekijken en te samenvatten in een mooi album. Wij werken altijd met de fotoservice van Kruidvat. Een makkelijk programma, met veel verschillende opties om elke keer weer een mooi fotoboek te maken! En bekijk je boeken regelmatig om het gevoel vast te houden! 

Schermafbeelding 2017-03-08 om 16.49.12

Souvenirhoekje

Grote kans dat je tijdens jouw vakantie souvenirs hebt gekocht. Misschien een specifieke voor dat land, of iets wat je elke vakantie koopt. Zo kopen wij in elk land of stad een borrelglaasje. Een blik op deze borrelglaasjes brengt ons weer even terug naar toen. Maar je wilt niet dat je souvenirs koopt en deze vervolgens achter in een lade of een kast terecht komen. Wat handig is om te doen, is om een hoekje te creëren met herinneringen aan jouw vakanties. Zet hier wat foto’s neer van je reis, je souvenirs of zelfs de Lonely Planet die je hebt gebruikt. Elke keer als je langsloopt word je weer even meegenomen naar wat mooie momenten van jouw reis.

Lokaal eten

Eten? Ja eten! Smaak en geur zijn zintuigen die de hersenen prikkelen en daardoor herinneringen stimuleren. Perfect om een vakantiedag te herleven. Het begint al tijdens het voorbereiden, welk gerecht vond je zo lekker tijdens je reis? Hier begint je vakantiegevoel alweer terug te komen… Daarna wordt je reuk gestimuleerd tijdens het bereiden en zodra je je ogen dicht doe zit je weer in dat lekkere restaurant of bij dat fantastische foodstandje op de hoek. En dan nog het allerbeste, je gaat het eten! Je tong proeft de pittige gerechten uit Thailand, het lekkerste stukje vlees uit Argentinië of de kangerooburger uit Australië.

Tip: Kies een flesje wijn uit het land waar je bent geweest!

Foto 3 wijn uit Nieuw Zeeland

Nieuwe vakantie plannen

Misschien wel de allerbeste optie. Waarschijnlijk heb je tijdens je vakantie of reis nagedacht over wat je nog meer van de wereld wil zien. Waarom zou je dan niet direct daar naar handelen? Actie ondernemen dus! Dus boek gewoon je nieuwe vakantie, reis of stedentrip. Zo struin je de sites en blogs weer af en blijf je terugdenken aan jouw vorige reis. Daarnaast is voorbereiding op een nieuwe reis voor ons ook een soort vakantiegevoel. Zorg dus dat je altijd iets gepland hebt staan, om tijdens ‘sleur-momenten’ aan te denken!

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die je vakantiegevoel vasthouden. Zo hebben wij de wereldkaart op hout waar je pinnetjes kunt drukken in de landen waar je bent geweest en heb je kraskaarten (landen/surfspots/duikspots etc.). Wat geeft jou het ultieme vakantiegevoel/hoe houd jij het gevoel vast?

Mis nooit meer een topdeal!